Berkel solide naar een 3-0 winst tegen Jodan Boys

Berkel en Jodan Boys lieten in een fysiek stevig maar sportief duel zien volledig aan elkaar gewaagd te zijn. Een aantrekkelijke wedstrijd die bij vlagen in een uitzonderlijk hoog tempo werd gespeeld. Dit maakte het spel attractief en kwamen er kansen voor beide ploegen om de score te openen. Thuisploeg Berkel speelde koelbloedig met een maximale concentratie in een uiterst solide spelpatroon.
Het werd uiteindelijk een dikverdiende 3-0 na een 2-0 ruststand. Doelpuntenmaaksters Lindy Hogedoorn en Simone van Leeuwen voor de pauze. In het tweede deel scoorde de jeugdige Tara de Boe voor de thuisploeg.

Chantal van Wijk van Berkel in duel met Lisa Stigter van Jodan Boys.

Een stevige pot voetbal op het scherpst van de snede gespeeld. Maar uiterst sportief onder de prima leiding van scheidsrechter Stijn Brouwer. Het Goudse Jodan Boys kwam voor de punten want die zijn voor het lijfsbehoud in de Eerste Klasse hard en hard nodig. Daarentegen zijn de belangen van thuisploeg Berkel ook van het allergrootste belang. Kampioen worden het uitgangspunt maar dan moet koploper Barendrecht punten verspelen en dat gebeurde niet.
Ondanks de wat tegenvallende temperaturen twee tot op het bot gemotiveerde teams die elkaar met hoog tempo wilden verschalken. Jodan Boys creëerde mogelijkheden met Lois van Vliet en aan de andere kant prima werk van sluitpost Samatha Captein op inzetten van Lindy Hogedoorn en Silvia Boogaard. De druk van de thuisploeg werd opgevoerd en in de 16e minuut scoorde Lindy Hogedoorn na een vrije trap van Sandra Welles de bevrijdende 1-0 voor de thuisploeg.

Lindy Hogedoorn scoorde de 1-0 voor Berkel.

De meiden van coach Cees Kruys voerden de druk nog wat op en in de 24e minuut vier hoekschoppen achterelkaar maar hieruit wist Berkel toch geen voordeel te halen. De meiden van coaches Egbert Smeenk en Ard Keus kregen door de druk extra veel ruimte. In de 26e minuut een prima actie van Lois van Vliet die in feite de stand gelijk had kunnen trekken. Twee minuten later aan de andere kant was Silvia Boogaard ervandoor gegaan maar haar inzet trof geen doel. Een inzet van Lisa Wijnen werd door Lisanne van den Ende van de lijn gehaald. Berkel had verdere afstand kunnen nemen maar deed dit niet.

De best uitgespeelde mogelijkheid kreeg halverwege de eerste helft in de wedstrijd tussen Berkel en Jodan Boys Marijke van den Berg van de Goudse formatie om de stand gelijk te trekken. Later gebeurde dit nog een keertje maar profiteren was er niet bij.

Door de druk van de meiden uit Lansingerland veel ruimte voor de Goudse aanvalsters die volop hadden kunnen profiteerden. Marijke van den Berg van Jodan Boys zou er bijkans slapeloze nachten van overhouden want die kreeg een tweetal vrije mogelijkheden op een presenteerblaadje aangereikt. De bal ging echter tot twee maal toe langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.
Ook een fraaie actie van Lisa Stigter van Jodan Boys en later aan de andere kant Melanie den Dulk met haar inzet. In de 43e minuut is het Simone van Leeuwen die uit een scrimmage voor het doel heel verdienstelijk de 2-0 scoorde voor Berkel.

Simone van Leeuwen van Berkel brengt de stand op 2-0 door het leer feilloos achter doelvrouwe Samantha Captein van Jodan Boys in het net te schieten.

Na de thee wederom druk van Berkel op de veste van Jodan Boys. Collectief zich een weg banend met slim positiespel en linies die prima aansloten. Met name Simone van Leeuwen, Chantal van Wijk en Lindy Hogedoorn waren goed aanspeelbaar en kregen mogelijkheden. Het blok van de Goudse dames zat echter goed dicht. Aanvoerster Lisanne van den Ende en Saskia van Vliet gaven de jonge aanwinsten Iris van der Kaa en Fleur van der Gaag de aanwijzingen die nodig waren.

Marijke van den Berg van Jodan Boys passeert Chantal van Wijk van Berkel maar Lindy Hogeboom liep het gat weer dicht.

Bij Berkel een indrukwekkende rol voor Silvia Boogaard die in de meeste gevallen altijd aanspeelbaar was. Een sleutelpositie om de snelle en behendige Melanie den Dulk en Sandra Welles te bedienen.
In de 65e minuut diverse nieuwe krachten die bij de beide elftallen in het veld werden gebracht. Jodan Boys wilde de huid zo duur mogelijk zien te verkopen en kreeg meer vat op het spel doordat thuisploeg Berkel gas terugnam.

Tara de Boe van Berkel schoot nummer drie in de touwen voor de thuisploeg.

Met name Marijke van den Berg speelde een opvallende rol, creëerde vele mogelijkheden maar zag ook sluitpost Jennifer Gittling een aantal keren prima redden. Had absoluut het geluk niet aan haar zijde. Vette pech voor Saskia van Vliet die wat hoorde knappen en met veel pijn de arena noodgedwongen moest verlaten.
In de 86e minuut een listige doorsteekpass op de snelle Tara de Boe die schitterend afrondde en Samantha Captein het nakijken gaf.

Berkel - Jodan Boys. De Berkel trein blijft volledig op koers.

Een verdienstelijke maar ook dik verdiende overwinning voor een collectief sterk spelend Berkel die zich niet de wil liet opleggen van de tegenstander. Vaarde wel degelijk een eigen koers, consistent en beheersbaar met linies die perfect aansloten.
Jodan Boys staat nu nog in de gevarenzone van de Eerste Klasse A maar zou aan de hand van het vertoonde spel een beter positie op de ranglijst verdienen.