Uit het goede hout gesneden

Bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp de opening van dit seizoen met houtsneden en schilderijen van Anne Istas. Het is de meest ideale plek in het Groene Hart voor exposities waar natuurlijke elementen elkaar ontmoeten.

Anne Istas
Kunstenaar Anne Istas uit Voorschoten ronde haar studie Grafiek in 1977 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in ’s-Gravenhage.
Vooral houtsneden maken was haar passie. Vooral gelinkt aan de essentie van het onderwerp. Istas speelt met lijnen die de basis vormen voor composities. Vult vervolgens de vlakken met krachtige kleuren. Wel opvallend maar uiterst harmonieus. Vooral de ambachtelijke kant nodigt uit om in alle rust de invloeden tot je te nemen. Zelf zegt ze hierover: ‘Het schetsen en tekenen is een ontwikkelingsproces. Kijk naar de omgeving en laat je inspireren door sfeer, wolken en kleuren’.

Anne Istas
Tegenwoordig laat Anne Istas zich inspireren door bloemen, landschappen, stadsgezichten en huizen waarvan de daken het meest opvallen. Fleurig en kleurig in olieverf uitgevoerd.

Vooral het creatieve aspect van het op ambachtelijke wijze vervaardigen van houtsneden is treffend. In de landelijke omgeving van het Groene Hart bij Galerie Kolff in Zoeterwoude Dorp met de frisse weidse ruimte blijft de bron van inspiratie om kunst tastbaar te maken.

De tentoonstelling Kunst in de Polder met houtsneden en schilderijen van Anne Istas is bij Galerie Kolff te zien van 13 mei tot en met 28 mei 2023. De openingstijden zijn op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur of na telefonische afspraak. Het adres van Galerie Kolff is Noordbuurtseweg 2, Zoeterwoude Dorp. Het telefoonnummer is 071 – 5801458.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: