Berkel is Topklasser!!

Een unieke mijlpaal voor de ploeg uit Lansingerland. De vrouwen zijn kampioen in de Hoofdklasse A en promoveren naar de Topklasse. Een prestatie van ongekende klasse om als nieuwkomer of promovendus direct deze slag te slaan.

Berkel Kampioen
Als we teruggaan in de historie werd de meisjes- en vrouwenafdeling van cvv Berkel (1961) in 1975 opgericht. Na de opbouw kreeg het blauw geel een duidelijke structuur. Promotie naar de Eerste Klasse, toentertijd de op een na hoogste klasse, werd in 2007 een feit. Berkel ontsnapte een aantal keren ternauwernood aan degradatie in spannende beslissingswedstrijden.

Berkel Kampioen
Moeilijke duels tegen halve Eredivisie teams brak toch op en de ploeg degradeerde. Het was het befaamde jojo-effect maar in 2016 werd het team ongeslagen kampioen in de Tweede klasse.
In 2018 promoveerde de ploeg naar de Hoofdklasse en speelde in twee seizoenen vol overgave met wisselende maar wel degelijk hoopgevende resultaten.

Berkel Kampioen
De langdurige COVID-pandemie gooide echter roet in het eten. De technische staf vond het beter om in seizoen 2020-2021 een treetje lager te gaan om in de Eerste klasse uit te komen.

De ploeg in blauw en geel veroverde een seizoen later een periodetitel en promoveerde in 2022 naar de Hoofdklasse. Een reeks hele spannende promotiewedstrijden gingen daaraan vooraf. De trein denderde voort met een vooruitstrevend beleid waardoor dit huzarenstukje werd vereeuwigd. Het was heel brutaal doorstomen naar het allerhoogste amateurniveau.

Berkel Kampioen
Deze promotie naar de Topklasse is het hoogst haalbare en een mijlpaal in de organisatie van de Christelijke Voetbal Vereniging Berkel uit Lansingerland. Vervuld als grootste voetbalclub in de regio een duidelijke functie. Dit met landelijke uitstraling waarbij de belangen van het meisjes- en vrouwenvoetbal als voorbeeld kunnen dienen voor andere clubs.

Berkel Kampioen
Een overduidelijk technisch beleid met visie vanuit de vrouwencommissie en dat al jarenlang. Het was soms een treetje lager om voorts weer twee stappen voorwaarts te gaan om te stralen als echte sterren in het koninklijk blauw en echte goudgeel.

Berkel Kampioen
Felicitaties aan de speelsters, technische- en medische staf, de meisjes- en vrouwencommissie en het bestuur van cvv Berkel. De prachtige KNVB-medailles werden uitgereikt door David Nunez die speciaal uit de wouden van Zeist was gekomen om dit feest mee te maken.

Berkel Kampioen
Tevens was locoburgemeester/wethouder sport Leon Hoek van de gemeente Lansingerland aanwezig om de speelster en staf toe te spreken. De prachtige kampioensschaal met inscriptie werd uitgereikt door Johan van Aalst.

Berkel Kampioen
Lovende woorden van Berkel voorzitter Ricardo Rens aan de groep die het belang van de vrouwencommissie onder voorzitterschap van Jaap de Schipper en secretaris Johan van Aalst onderstreepte. Op fraaie wijze werden de kanjers een voor een het podium opgeroepen door Philip Verhagen met voor iedereen een persoonlijke getinte boodschap.
De festiviteiten namen na alle officiële handelingen een aanvang en het bleef nog lang onrustig daarbij cvv Berkel.

Meer van de feestvreugde ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: