RCL en RVVH kende geen winnaar

In de Hoofdklasse vrouwen de wedstrijd tussen RCL en RVVH uit Ridderkerk. De Leiderdorpse Racing nog steeds de rode lantaarndrager en RVVH keurig in de middenmoot. Thuisploeg RCL had de drie punten hard nodig en smakte naar de eerste overwinning van dit seizoen. Ook RVVH wilde punten pakken en daar zag het voor de pauze wel naar uit. Maar scoren was er niet bij net als bij RCL.

vv RCL - RVVH
Na de pauze werd het pas een echte wedstrijd en bovendien spannend met RCL dat nu de bovenliggende partij was. Eerst opende RVVH de score via Avalon van Dijk maar het antwoord van RCL mocht er zijn. Twee fraaie doelpunten werden gescoord door Yara Haasnoot en Robin Potters en RCL op een 2-1 voorsprong.

Jennifer Bakker bracht beide kemphanen weer op gelijke hoogte. De punten werden verdeeld en daar schiet RCL helemaal niets mee op. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Hendrik Sewnandan uit Rotterdam.

vv RCL - RVVH
Op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp was het kil en guur. De tijd van het jaar uiteraard en twee ploegen die ervoor wilde strijden. RVVH startte goed met Jennifer Bakker maar ook RCL liet zich zien met een mooie aanval. Een pass van Robin Potters op Yara Haasnoot die met een fraaie beweging Djuna Verhoeven in stelling bracht. Het leverde echter niet het gewenste resultaat op.

vv RCL - RVVH
In de 12e minuut kreeg voor RVVH Avalon van Dijk de kans om de score te openen maar sluitpost Hannah van den Heuvel greep goed in.
Na een kwartier spel nam RVVH het middenveld in handen. Het tempo van het duel lag niet erg hoog en dat maakte het spel niet zo attractief. In de 20e minuut wel een mooie actie van Susanne Hoogenboom die Yara Haasnoot het leer in de voeten schoof en had moeten scoren voor de Leiderdorpsen.

vv RCL - RVVH
Aan de andere kant Minke van Alten met een afzwaaier en een vrije trap van Ruby van Velzen. Het was matig voetbal en veel passes bij de twee kemphanen kwamen niet aan en daar werd de onafhankelijke toeschouwer niet vrolijk van zo vlak voor Sint-Nicolaas. In de 27e minuut was het Susanne Hoogenboom die nog een fraaie mogelijkheid kreeg en aan de andere kant Nina Reitsma met Avalon van Dijk en Jennifer Bakker. Het leverde geen pepernoten op want ook schoten van aanvoerster Celine Schot werden een prooi voor sluitpost Hanna van den Heuvel.

vv RCL - RVVH
In de tweede helft meer vuur en beleving in het spel van de thuisploeg en dat maakte het weer een echt Hoofdklasse duel van. RVVH anticipeerde maar zag ook dat Yara Haasnoot in de 50e minuut had moeten scoren na een perfecte pass van Maaike Bronswijk, die overigens een paar minuten later ook zelf had kunnen scoren.

vv RCL - RVVH
RCL voerde de druk op maar dat leverde voor de half godinnen uit Ridderkerk ruimte op. Daar profiteerde in de 59e minuut de listige Ruby van Velzen van die de aanval in haar eigen stijl opzette. Het tikje op Avalon van Dijk was op maat en die maakte geen fout om vervolgens RVVH op een 0-1 voorsprong te zetten.

vv RCL - RVVH
RCL pikte de draad op en deed dat collectief met strijdlust en beleving en trok het duel volledig naar zich toe. Het tempo werd opgevoerd en de rood-witte ploeg creëerde mogelijkheden maar dat zonder succes.

vv RCL - RVVH
In de 65e minuut kwamen de Leiderdorpsen op gelijke hoogte via een werkelijke schitterende actie van Yara Haasnoot na een pass van Susanne Hoogenboom. Draaide weg en zag in haar ooghoeken sluitpost Luna van den Hout net te ver voor de doellijn staan en scoorde fraai met een dropvolley.

vv RCL - RVVH
RCL had de smaak van het zoet te pakken want een minuut later kwam de ploeg op voorsprong. Een aanval volgens het boekje met Kimberley van Delft aan de basis op rechts die op haar beurt Susanne Hoogenboom de hoek instuurde. Een fraaie actie volgde waarbij zelfs doelvrouw Luna van den Hout al uit positie was. De pass op de inkomende Robin Potters was perfect en die zette RCL op voorsprong.

vv RCL - RVVH
De Leiderdorpsen op winst maar de ploeg mocht daar maar drie minuten van genieten. Want Jennifer Bakker scoorde met een hele mooie dropvolley de gelijkmaker.

vv RCL - RVVH
RCL bleef RVVH onder druk zetten en creëerde via Lesley Landweer mogelijkheden. De ploeg had geen enkel geluk om Yara van der Veen te omspelen. Aan de andere kant was het Avalon van Dijk die de aanval zocht maar Isis Kindt en Romy Siera passeren was er niet bij. De kemphanen hielden elkaar in evenwicht met de 2-2 eindstand.

vv RCL - RVVH
Een wedstrijd met twee gezichten want in de eerste helft was het RVVH en in deel twee RCL dat wel had kunnen doordrukken. Maar de 2-2 eindstand was in overeenstemming met het vertoonde spel. Komende zaterdag speelt RVVH thuis tegen koploper Klarenbeek. Op Sportpark Ridderkerk wordt om 14.30 uur afgetrapt.
RCL gaat naar Utrecht om het jaar 2022 af te sluiten tegen Sporting ’70. Op Sportpark Voordorp is de aanvang om 15.00 uur.

Meer beelden van RCL tegen RVVH ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: