Berkel pakt de volle buit tegen TKB

Een vreemde ambiance met mist en een paar uur voor aanvang van de wedstrijd nog een besneeuwde grasmat. Op Sportpark Het Hoge Land de wedstrijd in de Hoofdklasse vrouwen tussen Berkel en The Knickerbockers uit Groningen.

cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
Het was koud en kil en een wedstrijd waar je het nu niet bepaald erg warm van kreeg. Berkel trok aan het langste eind en won met 2-0 na een 0-0 stand bij de pauze. Beide doelpunten werden gescoord door aanvoerster Demi Verlangen. Voor de rest een wedstrijd die maar heel gauw vergeten moet worden. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Hendrik Sewnandan uit Rotterdam.

Berkel startte goed met Isabel van Ommen die in de tweede minuut al een mogelijkheid creëerde. Een paar minuten later een hoekschop van Anouk Angkotta die door Lindy Hogedoorn net over werd gekopt. Berkel bepaalde het spelbeeld en combineerde prima.

De eerste actie van The Knickerbockers kwam op naam van Stella Leupen maar het leverde voor de studentes niets op. Ook niet met een combinatie tussen Frederique Versteeg, Tjitske Heeres en Stella Leupen want Berkel doelvrouw Laura Klein Bog greep goed in.

In de 22e minuut bracht Lindy Hogedoorn Isabel van Ommen in stelling en die had de hoek voor het uitkiezen. Halverwege de eerste helft nam Berkel het wat te gemakkelijk op. Robina Eenkhoorn schoot vanaf randje zestien en Berkel kwam goed weg toen Reneé Rens binnen de beruchte lijnen een overtreding maakte op Frederique Versteeg. TKB had in die fase het beste van het spel en Laura Klein Bog hield heel keurig haar doel schoon.

In het tweede deel kansen voor TKB met Stella Leupen die naast schoot. Ook Frederique Versteeg kreeg een mogelijkheid maar opnieuw greep Laura Klein Bog goed in.

De wedstrijd kantelde. Berkel verhoogde het tempo en kreeg het heft in handen. En dat resulteerde in de 59e minuut in een voorsprong voor Berkel. Uit een scrimmage was het aanvoerster Demi Verlangen die raak schoot.

Aan de andere kant kreeg Anja van Kester een mogelijkheid en die schoot naast maar Berkel controleerde het spel.
Anouk Angkotta schoot een vrije trap terloops tegen de dwarsligger. Berkel zette druk en wilde zekerheid. Dat gebeurde dan ook dankzij goed doorgaan op links van Lindy Hogedoorn die meters maakte om vervolgens het leer op Demi Verlangen te plaatsen. Een fraaie actie en Demi Verlangen schoot het leer achter Nikki Mijdendorp in de touwen en de 2-0 een feit.

De wedstrijd was gespeeld en kabbelde rustig naar het einde. Berkel zegevierde en doet het uitstekend in de Hoofdklasse vrouwen. TKB staat op een gedeelde negende plek. De eerste helft van de competitie zit erop en de winterrust neemt een aanvang.

In februari van het komende jaar start de competitie weer met op 4 februari Berkel tegen SSS uit Klaaswaal. Aanvang is om 14.30 uur. The Knickerbockers gaan dan naar Ridderkerk om het op te nemen tegen RVVH. Ook daar is aftrap om 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel tegen The Knickerbockers ziet u hier.
Lees alles over Berkel’s Pupil van de Week Anna.