Saestum pakt de volle buit bij RCL

Koploper Saestum uit Zeist kwam naar Leiderdorp om het op te nemen tegen RCL. Het tweede team van Saestum is de koploper in de Hoofdklasse vrouwen en wilde niets liever dan de drie punten meenemen. Maar die punten kregen de meiden uit Zeist niet cadeau, alhoewel het verschil in kwaliteit wel heel duidelijk in het voordeel was van de koploper.

vv RCL - sv Saestum II
Saestum had moeite om afstand te nemen. De stand bij rust was 0-1 en pas na de pauze liep de ploeg uit na een 0-4 overwinning in een eenzijdig duel zonder spanning. Maar ook dat is voetbal en de winst uiteraard dik verdiend. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joop Lamers uit Leiden die een prima wedstrijd floot.

RCL onderaan op de ranglijst en fier aan kop het tweede team van Saestum. Na slechts 45 seconden lag de bal al in het net achter sluitpost Hannah van den Heuvel. De eerste aanval met Danique Prins, Nicole Daams met Nadine Blankenstijn en het was Daphne Buxtorff die raak schoot.

Een tegenvaller voor de thuisploeg die alle zeilen moest bij zetten om de aanvalsgolven van Saestum te pareren. Maar de Leiderdorpsen hielden stand en via Hiske Hol, Ellis Oort, Robin Potters en Susanne Hoogenboom werd een eerste aanval opgezet. Echter, zonder resultaat. Kimberley van Delft moest op de doellijn nog redding bieden op een inzet van Jill van de Haar.

Het werd eenrichtingsverkeer met Saestum dat de regie op alle elementen strak in handen had. De Racing werd vastgezet op eigen helft maar de ploeg van coach Edwin Copier had moeite met de grasmat. Als je eenmaal kunstgras gewend bent is gras weer een hele omschakeling en trager. Nam niet weg dat Saestum wel degelijk heer en meester was. Hannah van den Heuvel bood keer op keer redding op de gevaarlijke inzetten van Nadine Blankenstijn.

Voor RCL slechts spaarzame uitvallen met schoten van afstand via Robin Potters, Romy Siera, Hiske Hol en Lesley Landweer. Het was heel duidelijk een kat en muis spelletje maar de Racing hield wonderbaarlijk stand.

Als de tweede helft vijf minuten bezig is zien we een brutale aanval met de snelle Djuna Verhoeven die met een fraaie pass Susanne Hoogenboom in stelling bracht en de gelijkmaker had moeten scoren. Het was een allerbeste mogelijkheid maar haar inzet ging net naast.

Twee minuten later was het Saestum met een kopbal en de uitblinkende doelvrouw Hannah van den Heuvel kreeg het leer niet onder controle en werkte zelf de bal grabbelend met de handen over de doellijn. In de 54e minuut kopte Nadine Blankenstijn tegen de lat en twee minuten later was de wedstrijd gespeeld.

Het was Selma Wolters die voor de ploeg uit Zeist raak schoot. Diezelfde Selma Wolters deed dat vier minuten later opnieuw en 0-4 de stand.

vv RCL - sv Saestum IIMet nog een half uur op de klok probeerde RCL toch wat tegengas te geven. Melanie de Jong kreeg een tweetal mogelijkheden maar het net werd niet gevonden. Ook een actie van Romy Siera leverde niet het gewenste resultaat op. Het bleef 0-4 en de winst met de drie punten uiteraard dik verdiend.

Een eenzijdig duel ofwel een kat en muis spelletje waarbij Saestum heel duidelijk de bovenliggende partij was dat RCL volledig de wil oplegde. Ook dat is voetbal maar wel van een iets hoger niveau. De rood-witten bleven wel enthousiast voetballen alhoewel de collectiviteit niet optimaal functioneerde. Komende zaterdag ontvangt Saestum Klarenbeek op het Sportpark in Zeist. De aanvang van het sleutelduel in de Hoofdklasse is om 15.30 uur.
RCL treedt aan in Rotterdam tegen Sparta. Aftrap op het Sportcomplex Noorderbocht is om 17.15 uur.

Meer beelden van RCL tegen Saestum ziet u hier.