RCL en Stiens houden elkaar in balans

Wedstrijd in de kelder van de Hoofdklasse vrouwen tussen het Leiderdorpse RCL en Stiens. Thuisploeg RCL staat laatste en de Friese ploeg voorlaatste. Beide ploegen hadden met winst goede zaken kunnen doen maar de wedstrijd verdiende ook geen winnaar. Het was een matte strijd waarbij de ploeg uit Friesland dan wel de meeste mogelijkheden kreeg maar het net niet wist te vinden.

vv RCL - sc Stiens
Bij de Leiderdorpsen in feite hetzelfde probleem maar daarbij kwam dat het spel wel erg behoudend was. Het oogde te angstig om in ieder geval weer niet weer onderuit te gaan. In de tweede helft herstelde de Racing zich wel maar het bleef zoals het begon dus 0-0. De leiding van de wedstrijd was in handen van scheidsrechter Richard van den Berg uit Rotterdam die een goede wedstrijd floot.

Op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp de laagst gepositioneerde ploegen in de Hoofdklasse vrouwen tegen elkaar. Winst en drie punten zou voor iedere ploeg een belangrijke stimulans zijn om aansluiting te krijgen. Bij RCL ontbrak Yara Haasnoot en Lesley Landweer vanwege blessures en de ploeg betrad de arena vergezeld van jeugdige mascottes. Dat alles in een ontspannen sfeer maar het bracht de thuisploeg niet het geluk waar men toch op gehoopt had.

De eerste actie was voor Djuna Verhoeven van de thuisploeg en aan de andere kant Marieke Faber voor de Friezinnen. Vervolgens aanvoerster Siebine Burggraaff met de pass op Nicole van der Kooi maar Racing sluitpost Hannah van den Heuvel greep goed in. Ook bij een inzet van Anthe Brecht Boonstra. Renske Kamminga kreeg ook een mogelijkheid net als een kopbal van Nicole van der Kooi die vakkundig werd gepareerd door Van den Heuvel.

In de elfde minuut kwam RCL weer in het stuk voor. Djuna Verhoeven met een fraaie pass op Tamara Schaafstra die toch een goede mogelijkheid kreeg. Ook een hoekschop was gevaarlijk maar Stiens controleerde de wedstrijd en was de bovenliggende partij.

Rust in het spel van de Friezinnen die het middenveld in handen had terwijl bij RCL de passes niet aankwamen of verkeerd werden beoordeeld. Schieten van afstand wellicht de beste remedie en dat deed Romy Siera in de 25e minuut echter, zonder resultaat. Aan de andere kant was Nicole van der Kooi er dichtbij.

In het laatste kwartier voor de pauze zocht de Racing wel de aanval maar de ploeg van coach Jaclyn Leiwakabessy speelde te angstig om echt het verschil te kunnen duiden. Wel Hiske Hol heerlijk op rechts en van afstand Melanie de Jong en Kimberley van Delft.

Net als Susanne Hoogenboom en Robin Potters maar het net werd niet gevonden. Aan de andere kant hield Racing doelvrouw Hannah van den Heuvel RCL in de wedstrijd om een redding te bieden aan een inzet van Nicole van der Kooi.

In de tweede helft probeerde RCL het in de eerste minuten wel maar een doorbraak werd niet gerealiseerd. Susanne Hoogenboom maakte veel meters in de 57e minuut maar haar inzet leverde niet het gewenste resultaat op. De linies bij de Racing sloten nu wel goed aan en functioneerde optimaal maar een echter killer-queen ontbrak.

Bij de ploeg van coach Dennis Oegema hetzelfde verhaal en schoot Sam Bosma voorlangs en schoot Anna-Dieuwke Dijkstra oog over. De scherpte ontbrak en het leek erop dat de ploegen de bril stand wilde omarmen alhoewel Stiens RCL in de tweede helft wel onder controle hield. Maar van echt goed voetbal was echter geen sprake.
Nicole van der Kooi en Esmee Terpstra kregen mogelijkheden maar de scherpte ontbrak.

De allerbeste mogelijkheid kreeg RCL vier minuten voor tijd. Robin Potters bracht de bal voor en in de scrimmage had Maaike Bronswijk moeten scoren maar dat lukte niet. De eindstand bleef steken op 0-0 en het duel verdiende in feite geen winnaar.

De beide kemphanen hielden elkaar in balans maar hadden wel degelijk de volle buit goed kunnen gebruiken. De stand veranderde niet en RCL blijft met twee punten de rode lantaarndrager. Stiens staat op de voorlaatste plaats met vijf punten. Bovenin verspeelde Saestum de koppositie en staat met promovendus Berkel op een gedeelde tweede plek. Klarenbeek voert de ranglijst nu aan.  Komende zaterdag speelt Stiens thuis tegen Klarenbeek. Op Sportpark It Gryn wordt om 15.00 uur afgetrapt. RCL gaat naar Lansingerland om het tegen Berkel op te nemen. De wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land begint om 14.30 uur.

Meer foto’s van RCL tegen Stiens ziet u hier.