Berkel bindt ook RCL aan de zegekar

In de Hoofdklasse vrouwen het duel tussen Berkel en het Leiderdorpse RCL. Promovendus Berkel staat op een fraaie derde plaats met slecht twee punten achter de koploper en RCL staat moederziel alleen op de onderste plek. Maar daar was tijdens de wedstrijd niet veel van te merken. Berkel etaleerde wel het betere voetbal maar er waren wel degelijk mogelijkheden voor RCL om te scoren maar de kansen werden niet benut.

cvv Berkel - vv RCL
Na een 1-0 stand bij rust werd het 3-0 in het voordeel van Berkel. Wel een verdiende winst maar het had ook anders kunnen aflopen.
Berkel speelde te gehaast op Sportpark Het Hoge Land en kreeg geen rust in het spel terwijl het bij RCL opviel dat nog steeds wat onzekerheid de spelpatronen negatief beïnvloeden. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Cor Veerman uit Rotterdam die een prima wedstrijd floot.

Pupil Merel van Berkel fladderde er heerlijk op los en wees de ploeg van Sanne Dekkers de juiste weg. Schoot zelfs het leer onberispelijk achter RCL-doelvrouw Hannah van den Heuvel in de touwen en eerlijk gezegd en gezwegen was dat een fantastisch doelpunt. Een voorbeeld want in de vijfde minuut wilde Berkel aanvoerster Demi Verlangen en Isabel van Ommen datzelfde kunstje uitvoeren. Dat lukte die twee echter niet. Druk in de eerste fase van de thuisploeg met een mogelijkheid voor Lindy Hogedoorn en aan de andere kant was het Lesley Landweer die voor gevaarlijke situaties uit hoekschoppen zorgde.

Met individuele acties was Berkel de bovenliggende partij en trok het initiatief van het duel naar zich toe. Zette druk op de Racing vesting maar daardoor kregen de meiden uit Leiderdorp wel degelijk ruimte. In de 15e minuut de pass van Lesley Landweer op Robin Potters die rakelings over de doellat schoot.  Een minuut later kreeg Susanne Hoogenboom toch ook een fraaie mogelijkheid en haar inzet ging voorlangs.

Berkel weer helemaal bij de les met de snelle en listige Isabel van Ommen maar het spel van Berkel was niet doordacht en veel te gehaast. De rust ontbrak en RCL had halverwege de eerste helft daar wel van moeten profiteren. Berkel sluitpost Bianca Troost bewees haar klasse om met een katachtige reactie de inzet van Suzanne Hoogenboom te onderscheppen. Het was wel de mogelijkheid voor RCL om op voorsprong te komen.

Dat gebeurde in de 25e minuut nogmaals met het duo Yara Haasnoot en Susanne Hoogenboom en opnieuw die dekselse Bianca Troost die Berkel in de wedstrijd hield. Bij RCL kroop toch weer de angst in het spel. Als hekkensluiter weet je nu eenmaal dat als het tegenzit alles op voorhand al mislukt. Het geloof in eigen kunnen speelde duidelijk parten terwijl Berkel wel het heft in handen had maar daar ook nog geen voordeel uit kon halen. Wel gevaarlijk uit stilstaande momenten met Anouk Angkotta, Demi Verlangen en Lindy Hogedoorn en dat leverde in de 31e minuut wel succes op voor de thuisploeg.

Een voorzet van Lindy Hogedoorn op rechts werd door Amerens Bekkers perfect ingekopt en bracht daarmee de stand op 1-0 voor Berkel. De voorsprong was verdiend en een zichtbare last viel af van de schouders van de Berkel speelsters. In de 38e minuut had zelfs Amerens Bekkers de stand zelf kunnen verdubbelen maar het was sluitpost Hannah van den Heuvel die perfect ingreep.

In de tweede helft probeerde Susanne Hoogenboom het van afstand voor RCL maar Berkel wilde niets liever dan meer zekerheid en zo snel mogelijk scoren. En dat valt zonder overleg en tegen de sterke Racing verdedigers niet mee. Door de linies breken van Robin Potters, Kim Buijn, Iris Kindt, Romy Siera en Kimberley van Delft is een hele opgave. Dat lukte Amerens Bekkers wel in de 62e minuut maar dan toch weer de kracht van sluitpost Hannah van den Heuvel die perfect het leer pareerde. Ook een combinatie van Isabel van Ommen met Lindy Hogendoorn leverde niets op en het lukte de Berkel voorwaartsen maar niet om veilig een ruimere marge in te bouwen.

Als je zelf niet scoort krijg je het deksel op je neus want in de 76e minuut scoorde Yara Haasnoot via het hoofd uit een vrije trap van Lesley Landweer.  Het feest voor de Leiderdorpsen ging echter niet door omdat buitenspel was geconstateerd. Dat hield de in het blauw gestoken Racing speelsters bezig en waren met de leidsman aan het bakkeleien over de juistheid van zijn beslissing.

RCL volledig uit balans en dan de kracht van Berkel om een minuut later in de aanval die volgde genadeloos toe te slaan om te profiteren van de ontstane situatie. Donna de Vos kreeg op rechts volledig vrij baan en de pass op de inkomende Isabel van Ommen was perfect en zij schoot het leer in de touwen.

De kopjes bij RCL gingen hangen en de wedstrijd was gespeeld. Berkel daarentegen putte hier weer moed uit om nog verder toe te slaan. Met nog vijf minuten op de klok was het de strijdvaardige Anouk Angkotta die Lindy Hogedoorn wegstuurde, geen fout maakte en de 3-0 op het scorebord bracht. Wat was Hogedoorn blij met haar goal want dat betekende wel haar eerste doelpunt van dit seizoen. Lindy Hogedoorn kreeg vlak voor het laatste fluitsignaal nogmaals de mogelijkheid maar Van den Heuvel bood redding.

Berkel de terechte winnaar maar het spel was zonder overleg en te onzorgvuldig. Individueel kwam de duiding tot stand en dat is uiteraard ook de klasse van het moment van de promovendus in de Hoofdklasse vrouwen. Berkel staat op een derde plek met twee punten achter koploper Klarenbeek. RCL blijft hekkensluiter met slechts twee punten.

Komende zaterdag de wedstrijd om de koppositie tussen Klarenbeek en Berkel. De wedstrijd op Sportpark de Pauw in Klarenbeek begint om 14.00 uur. RCL ontvangt op Sportpark de Bloemerd het Ridderkerkse RVVH. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.