RCL redde het net niet tegen TKB

Het werd op het kunstgrasveld van Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp na een 3-3 stand bij rust 5-6 in het voordeel van The Knickerbockers. De Groningse studentes pakten op de valreep de winst en de felbegeerde drie punten. Dat kwam hard aan bij de speelsters van thuisploeg RCL. Vooral doelvrouw Hannah van den Heuvel, die de Racing keer op keer in de wedstrijd hield, had met het verlies zichtbaar moeite. ‘Wij hebben het uit handen gegeven’ reageerde Van den Heuvel teleurgesteld en daarmee had ze het gelijk aan haar zijde.

RCL - The Knickerbockers
Een uiterst attractief duel in de Hoofdklasse vrouwen met veel inzet en passie van zowel RCL als The Knickerbockers. Prima om te aanschouwen met elf doelpunten met een dosis spanning en tevens een stuk promotie voor de vrouwenvoetbalsport. RCL trok dan wel aan het kortste eind en het laatste doelpunt werd in buitenspelpositie gescoord. Daar waren de meiden uit Groningen ook van overtuigd maar het mocht van scheidsrechter Leen Molenaar uit Waddinxveen.

RCL - The Knickerbockers
Consul Rob Hofman nam het besluit om het grondig gerenoveerde hoofdveld, dat verleden week door de Leiderdorpse burgemeester Laila Driessen officieel in gebruik werd genomen, af te keuren. De enorme hoeveelheid regen van de afgelopen week en de 20 mm die in de nacht van vrijdag op zaterdag uit de lucht viel was voor de drainage te veel. Water stond op bepaalde stukken van de grasmat dus werd het vertrouwde kunstgras weer opgezocht.

RCL - The Knickerbockers
Beide teams hadden hun eerste wedstrijd verloren en wilden dolgraag een goed resultaat neerzetten. The Knickerbockers startte goed en zette druk in het stralende zonnetje. Was feller in de duels en Robin Huijboom en Jill David waren gevaarlijk. In de achtste minuut kwam TKB op voorsprong via een doelpunt van Frederique Versteeg. Genieten van de voorsprong was er niet bij want een minuut later was het Hiske Hol die goed doorging en sluitpost Sophia Campfens de gang naar het net liet maken.

RCL - The Knickerbockers
Thuisploeg RCL nam het heft in handen met een hoge doses inzet en lef. Dat leverde de Racing in de 18e minuut een verdienstelijke voorsprong op. Hiske Hol met de pass op Susanne Hoogenboom die fraai en doeltreffend afrondde.

RCL - The Knickerbockers
De studentes uit Groningen namen echter geen genoegen met deze stand maar zagen ook dat Robin Potters en Yara Haasnoot van afstand net over schoten. Ook Djuna Verhoeven liet zich zien maar dan toch weer TKB met Jet Jansen die de gelijkmakende 2-2 in de touwen schoot.

RCL - The Knickerbockers
Twee minuten later werd het zelfs 2-3 via een tweede doelpunt van Frederique Versteeg.

In de 36e minuut scoorde RCL de gelijkmaker. De pass van Ashley Lieverse op Yara Haasnoot die met een hard schot raak schoot in het levendige en aantrekkelijke duel.

RCL - The Knickerbockers
In de tweede helft liepen de Groningse meiden via Frederique Versteeg en Tjitske Heeres uit naar 3-5. RCL werd vastgezet op eigen helft en dankzij goede ingrepen van sluitpost Hannah van den Heuvel bleef de Racing in het duel.

RCL - The Knickerbockers
Dat voelde zeker niet goed maar de Leiderdorpsen vochten zich weer in de wedstrijd en de rollen waren nu weer omgekeerd. In de 64e minuut een prachtige uithaal van Yara Haasnoot die van afstand de aansluitingstreffer scoorde.

RCL - The Knickerbockers
Elf minuten later werd Hiske Hol net buiten de zestien onderuit gelopen. De toegekende vrij trap werd door aanvoerster Lesley Landweer onberispelijk ingeschoten en de stand met 5-5 weer in balans.

RCL - The Knickerbockers
RCL bleef druk zetten en het wachten was op de bevrijdende treffer. Die viel echter niet in het voordeel van RCL maar juist aan de andere kant. In de allerlaatste minuut scoorde Robin Huijboom in buitenspelpositie voor de Groningse studentes de allesbeslissende winnende treffer. Het mocht allemaal van leidsman Molenaar en 5-6 de eindstand.

RCL - The Knickerbockers
Verdienstelijk voor The Knickerbockers uit Groningen en sneu voor de Leiderdorpse Racing. Een gelijke stand zou de verhoudingen in dit aantrekkelijke duel beter hebben weergegeven maar aanvallend was TKB efficiënter in de afwerking.
Zaterdag ontvangt TKB in Groningen promovendus Klarenbeek. De aanvang op het Universitair Sportcentrum is 14.45 uur. RCL gaat naar Klaaswaal om het om 14.30 uur op te nemen tegen SSS.

Meer beelden van RCL tegen The Knickerbockers ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: