RCL onderuit tegen Barendrecht

In de Hoofdklasse vrouwen het duel tussen RCL en Barendrecht. Dat op de gloednieuwe grasmat van Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. RCL liet in de eerste helft prima voetbal zien en stond volkomen terecht bij rust met 2-1 voor. Ook in het begin van de tweede helft was RCL de controlerende partij maar na ruim een kwartier spel kantelde het duel volledig.

RCL - Barendrecht
Barendrecht kwam langszij en had de smaak te pakken. Uiteindelijk won Barendrecht met 2-4 en pakte toch mooi de derde overwinning van dit seizoen. Wel een aantrekkelijk duel dat zeker in de eerste helft attractief was. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeanette Schreur uit Pijnacker die een goede wedstrijd floot.

RCL - Barendrecht
Voor de eerste keer de RCL vrouwen op het vernieuwde hoofdveld met Barendrecht als tegenstander. De nog puntloze thuisploeg wilde stunten terwijl Barendrecht met zes punten aansluiting wilde krijgen met de top van de ranglijst in de Hoofdklasse vrouwen.

RCL - Barendrecht
De eerste aanval was voor de bezoekende partij met Diede van der Knaap en Kimberley Greven. In de vijfde minuut maakt Hiske Hol handig gebruik van de geboden ruimte en kreeg toch een fraaie mogelijkheid om de score te openen. Dat lukte niet maar RCL was wel de bovenliggende partij met aanvallend spel.

RCL - BarendrechtEn dat leverde in de negende minuut resultaat op. Een perfecte vrij trap van Ella Woermann bereikte Melanie de Jong die direct het leer op de pantoffel nam en de bal loeihard in de uiterste hoek in de touwen schoot.

RCL - Barendrecht
Barendrecht kwam twee minuten later op gelijke hoogte. Een voorzet van Kimberley Greven kwam voor de voeten van Rebekka van Esch die fraai scoorde.
In de 14e minuut was het opnieuw RCL dat op voorsprong kwam. Romy Siera met de pass op Susanne Hoogenboom die heel keurig langs de Barendrechtse verdedigsters slalomde en afdrukte.

RCL - Barendrecht
Het was een verdiende voorsprong met een duidelijk beter spelende thuisploeg dat Barendrecht niet in het spel liet komen. Prima aanvallend voetbal van RCL ook dankzij de leidsvrouw die de sportieve strijd perfect aanvoelde en het spel niet dood floot. Kansen in voldoende mate voor RCL met Yara Haasnoot, Djuna Verhoeven, Hiske Hol en Romy Siera. Na een half uur spel kreeg Djuna Verhoeven een niet te missen mogelijkheid maar toch werd het net niet gevonden.

RCL - Barendrecht
In de laatste fase kwam Barendrecht weer in het spel voor met een voorzet van Sasha Leemans die Demi Delgado naast schoot. Ook vrije trappen van Kimberley Greven en Danielle Kortlever leverden niets op.

RCL - Barendrecht
Na de pauze schoot Djuna Verhoeven rakelings over. De Racing kreeg een aantal hoekschoppen maar sluitpost Destiny Snoek plukte de ballen uit de lucht.
Diezelfde Destiny Snoek stond aan de basis van de gelijkmaker. De uittrap in de 63e minuut bereikte Michelle Stubbs die met een fraaie dropvolley de kemphanen weer op gelijke hoogte bracht.

RCL - Barendrecht
De thuisploeg probeerde het wel met Romy Siera en Yara Haasnoot maar het lukte niet meer. De thuisploeg was de controle kwijt. Meer dan vijf kwartier had RCL de regie in handen maar het geloof in eigen kunnen ebde zienderogen weg.

RCL - Barendrecht
Met nog een kwartier te gaan de pressie van Barendrecht dat heel duidelijk aanvoelde dat meer mogelijk was. In de 78e minuut scoorde Kimberley Greven met een fraaie volley de 2-3. RCL gaf het spel volledig uit handen en moest toezien dat Barendrecht de regie van het spel volledig overnam.

RCL - Barendrecht
Acht minuten voor het laatste fluitsignaal van Jeanette Schreur was het Iris Zoon die op rechts meters mocht maken. De voorzet volgde en spits Rebecca van Esch bepaalde de eindstand op 2-4.

de onmacht van de Racing
Een verdiende overwinning voor de meiden van Barendrecht die juist de onmacht van de Racing in het laatste kwartier genadeloos  afstrafte. Daar zag het zeker in de eerste helft en een gedeelte van het tweede deel niet naar uit. RCL speelde aanvallend, scherper en liet niets aan het toeval over.

RCL - Barendrecht
Ook creëerde de thuisploeg meer mogelijkheden maar verder dan twee doelpunten kwam de rood-witte ploeg niet. Drie punten erbij voor Barendrecht die nu de derde plek op de ranglijst inneemt. RCL staat puntloos als rode lantaarndrager genoteerd.
Zaterdag 29 oktober ontvangt Barendrecht promovendus Klarenbeek. Aanvang is om 12.15 uur. RCL gaat in Heerhugowaaard de strijd aan tegen Reiger Boys. De aanvang van dit duel is om 15.00 uur.

Meer beelden van RCL tegen Barendrecht ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: