Herfstkampioenschap voor RCL (MO20)

De meiden van RCL onder de twintig hebben het Herfstkampioenschap gepakt in de 2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks van de KNVB. Een bijzondere prestatie aangezien dit gemiddeld wat jongere team van RCL voor het eerst meedraait in de onder-20 afdeling, waar ook een volle 90 minuten wordt gevoetbald.

RCL - Foreholte (MO20)
De laatste horde in het behalen van de eerste plaats werd genomen door een 4-1 thuiszege op de meiden onder twintig  van Foreholte.  De goedgeorganiseerde stugge ploeg uit Voorhout zette goed druk en gaf weinig ruimte weg. Toch wist het team van Zwagerman, James en Styblo via de flanken ruimte te creëren en daarmee de eerste kansjes. Na ruim 20 minuten in de eerste helft werd één van die kansen door Sasha Deijn gepromoveerd tot doelpunt (1-0).

RCL - Foreholte (MO20)
Na een zeer attente en vlotte spelhervatting van aanvoerster Mikki Korteweg en een mooie loopactie van Evie Annalien van Duin, verdubbelde Sasha Deijn nog voor rust de score (2-0). De verdediging van de Leiderdorpse formatie, met Kim Spierenburg als goed meevoetballende sluitpost, gaf ook niets weg.

RCL - Foreholte (MO20)
De meiden van Foreholte kwamen sterk uit de kleedkamer en creëerden aan het begin van de tweede helft een licht overwicht. Dit zorgde echter ook voor meer ruimte achter de laatste linie van Foreholte. Uit een afgeslagen spelhervatting stuurde Floor Smeets teamgenote Sasha Deijn op avontuur die na een fraaie individuele actie vakkundig afrondde (3-0). Hiermee was de strijd gestreden.

RCL - Foreholte (MO20)
RCL voegde nog via Karolina Styblo, met assist van de uitstekend spelende Nadja Wouters, een koelbloedig afgeronde treffer aan het totaal (4-0). In de slotminuten scoorde Foreholte nog een tegendoelpunt door een afvallende bal fraai in de kruising te schieten, wat de eindstand op 4-1 bepaalde.

RCL - Foreholte (MO20)
Na afloop toonde James zich een tevreden coach: “Onze meiden hebben goed doorgezet en lieten zich niet van de wijs brengen. Hierdoor konden wij dan ook voetballend het verschil maken, iets wat ze gedurende deze hele reeks hebben laten zien. Dat toont de klasse van deze spelersgroep. Met 15 punten uit 5 wedstrijden ligt de volgende mooie uitdaging dan ook in het verschiet”, aldus James.

Meer beelden van RCL tegen Foreholte ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: