Esto gepassioneerd langs NOC Kralingen

Het was pure propaganda voor het vrouwenvoetbal daar in Bodegraven. Op het fraaie Sportpark van Esto was de Noorden ODI Combinatie Kralingen te gast. Een sleutelduel in de Derde Klasse voor de beide kemphanen want winst zou voor ieder team zeer welkom zijn. Meedraaien in de top de inzet. Een aantrekkelijk en spannend duel kreeg het trouwe publiek voorgeschoteld.

ESTO - NOC KRALINGEN
NOC Kralingen kwam in de eerste helft op voorsprong en pas in het laatste kwartier sloeg Esto vlijmscherp en meedogenloos toe en won met 3-1. Een verdiende overwinning vanwege het feit dat in de laatste minuten collectief en met inzet voor iedere meter werd gestreden. Doelpunten van Lisa Verbeek voor de pauze voor Kralingen en Fleur van Donk en tweemaal Jasmijn Holthuijsen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Richard van Dijk uit Bodegraven die een uitstekende wedstrijd floot.

De beide coaches Danny van Os en Mohamed Bensaid met de speelsters hadden er echt zin in. Het zonnetje liet zich zien en de temperatuur hoger dan we gewend zijn voor de tijd van het jaar. Inzet om in de top van de Derde Klasse mee te draaien. De eerste actie was voor Naomi de Vries van Esto maar Esther Rots van Kralingen zat daar goed tussen.

De thuisploeg trok het initiatief naar zich toe en zette druk op de Rotterdamse vesting. Dat betekende wel dat er ruimte was voor de Rotterdamse meiden. In de vijfde minuut de eerste aanval met de diepe pass van Nour Bahadori Motlagh op Lisa Verbeek. Zij maakte geen fout en schoot beheerst het leer in het doel en zette daarmee Kralingen op voorsprong.

Het deerde Esto niet en de ploeg trok ten aanval met Brittany Craanen en Jasmijn Holthuijsen maar het ene gaatje werd niet gevonden. Mede dankzij goed verdedigend werk van Anna Koster en sluitpost Iris Verlouw. Ook Lisa Kerkvliet was er dichtbij echter, haar inzet ging rakelings naast. Net als trouwens een vrije trap van Monique Verbij. Het lukte de thuisploeg niet door de linies heen te komen. Halverwege de eerste helft nam NOC Kralingen het heft over van Esto.

Kansen nu voor Vivianne Mooren en Mijke Poldervaart maar ook een kopbal van Shanique Mercedes Maliangkaij was gevaarlijk. In de voorlaatste minuut kreeg Esto met Lisa Kerkvliet een tweetal mogelijkheden maar doelvrouw Iris Verlouw bood redding.

In de tweede helft direct de snode plannen van Fleur van Donk en aan de andere kant waren het Vivianne Mooren en Leonie Vellekoop evenwel Indy Tapperwijn die het gat op snelheid dichtliep. NOC Kralingen wilde duidelijk meer en zekerheid stellen. Kansen waren er voor Britt Dielemans maar doelvrouw Pascal de Mik groeide in het duel en pakte deze inzetten met verve.

De wedstrijd kantelde na een kwartier in de tweede helft en Esto zocht nu collectief met passie en inzet de aanval. Esther Hans, Naomi de Vries en Fleur van Donk met zelfs nog de staander die in de weg stond. De allergrootste mogelijkheid kreeg in de 75e minuut Lisa Kerkvliet. Zij had moeten scoren maar deed dat niet waardoor de spanning alleen maar toe nam.

In de 78e minuut viel dan wel de lang verwachte gelijkmaker. Jasmijn Holthuijsen op snelheid met de pass op maat op Fleur van Donk die raak schoot. Twee minuten later maakte Jasmijn Holthuijsen er zelfs 2-1 van.

Esto had nog stevig de regie in handen en aan de andere kant gaven de verdedigsters van Esto niets weg. Wel gevaarlijke acties van de beweeglijke Britt Dielemans maar Pascal de Mik stond uiteraard haar mannetje.

Drie minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Esto aan alle onzekerheid een einde en scoorde opnieuw Jasmijn Holthuijsen die de smaak nu te pakken had. Uitslag van deze spannende wedstrijd werd 3-1 in het voordeel van Esto.

Een verdiende overwinning voor Esto maar wel erg laat tot stand gekomen. Het verschil werd ook pas in het laatste kwartier beklonken door collectief gepassioneerd spel met een hoge dosis van inzet.
ESTO - NOC KRALINGENNOC Kralingen had aan Iris Verlouw wel de doelvrouw die de ploeg in de wedstrijd hield door de vele goede reddingen. Helaas moest ze wel in de laatste minuten capituleren in een uitstekend duel tussen twee enthousiste ploegen die op de aanval en de winst speelden.

Meer beelden van Esto tegen NOC Kralingen ziet u hier.