SSS neemt tegen Stiens eerste hobbel

Strijd in de eerste ronde om handhaving of promotie naar de Topklasse tussen SSS en Stiens. Plaats van handeling tussen de Topklasser en Hoofdklasser het fraaie Sportpark van SSS in Klaaswaal. Het was wel een matig duel dat het trouwe Klaaswaalse publiek voorgeschoteld kreeg. Daarentegen was het wel super spannend en vermakelijk.

vv SSS - sc Stiens
De supporters lieten zich goed horen en leefden mee met het wel en wee van de thuisploeg. Na de reguliere speeltijd was de stand met 1-1 in balans.
De eerste helft was voor de meiden uit het Friese Stiens. De ploeg van coach Atty Eelkema kreeg toch een aantal prima mogelijkheden.

vv SSS - sc Stiens
Sam Bosma scoorde in de 39e minuut met een fraaie dropvolley na een voorzet van Rivke Draaijer en het door koppen van Anouk de Groot. Zette daarmee Stiens op een verdiende voorsprong. Stiens kreeg nog wel een aantal mogelijkheden maar kon niet doeltreffend worden mede dankzij het goed ingrijpen van sluitpost Angèl Verschoor.

vv SSS - sc Stiens
In de tweede helft waren de rollen volledig omgedraaid. Het was nu thuisploeg SSS die het spel volledig onder controle had. Goede mogelijkheden kreeg Celine de Jong maar ook Linda Kruithof en Ashley van Elswijk waren er dichtbij maar de nuchtere Friezinnen hielden met sluitpost Ingrid Kars knap stand.

vv SSS - sc Stiens
Het lukte maar niet om een doorbraak te forceren ondanks de aanmoedigingen van de supporters. Twee minuten voor tijd pakte dat wel goed uit. Griffith Vaissaire zette de aanval op met Rowena Ondaan en via Guusje Raaijmakers kwam het leer bij Demi van Oudenaren die de gelijkmaker scoorde. Het gelijke spel betekende wel een verlenging.

vv SSS - sc Stiens
In de eerste verlenging van 15 minuten was het weer Stiens dat de aanval zocht en het niet op strafschoppen wilde laten aankomen. Rivke Draaijer kreeg een fraaie mogelijkheid maar schoot voorlangs.
In de tweede deel van de verlenging was het weer SSS dat de bovenliggende partij was en Lynn den Ridder schoot net voorlangs. Ook kreeg Brigitta van Herk een mogelijkheid maar sluitpost Ingrid Kars pareerde.

vv SSS - sc Stiens
De strijd met 1-1 onbeslist en elf meter trappen waren noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen. SSS trok daarbij aan het langste eind. Doelvrouw Angèl Verschoor stopte de strafschop van Anne Sikkema en de laatste was voor Jamie de Kort van SSS die raak schoot.
Sluitpost Angèl Verschoor de matchwinnaar die haar ploeg toch mooi de eerste hobbel liet nemen. Met dit resultaat blijft SSS in de race voor handhaving in de Topklasse.
De wedstrijd stond onder leiding van het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Tim van den Eshoff. Hij werd geassisteerd door André van Vliet en John van der Lugt.

vv SSS - sc Stiens
Voor Stiens zit het toch uitstekende seizoen erop en blijft de ploeg in de Hoofdklasse. Komende week wacht voor SSS weer een zware opgave. Dan komt Hoofdklasser The Knickerbockers uit Groningen naar Klaaswaal. De aanvang van het duel is om 14.30 uur.

Meer beelden van het duel tussen SSS en Stiens ziet u hier
Beelden van de ontknoping zijn hier te zien

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: