Berkel via winst tegen Wartburgia naar finale

Berkel won in een matig maar spannend duel van het tweede team van het Amsterdamse Wartburgia. Na een 1-0 stand bij rust werd het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Beide doelpunten werden gescoord door Lindy Hogedoorn.
Inzet van het duel in de tweede ronde van de nacompetitie is promotie of handhaving in de Hoofdklasse Of zoals nu het geval is degradatie voor de Amsterdamse Drieburg bewoonsters naar de Eerste Klasse. Berkel heeft alle troefkaarten nog in eigen hand om te promoveren naar de Hoofdklasse.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
In de Hoofdklasse kwam de Amsterdamse ploeg in een situatie terecht door onverwachte winst van de concurrenten. De verschillen waren slechts minimaal maar dat betekende wel dat Wartburgia nacompetitie moest spelen. Verleden week werd Be Quick ’28 met 4-3 verslagen dus hoop doet leven. De tegenstander van Berkel, Oranje Nassau uit Groningen, had zich al terug getrokken.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland stond Berkel als periodekampioen te popelen om de winst binnen te halen. Geen gemakkelijke opgave voor het team van coach Sanne Dekkers die ook wist dat suikerbieten niet rond zijn. Want Wartburgia coach Yannick Pel wilde ook niets liever dan winnen. De wedstrijd werd wel telkens onderbroken door blessures en dat maakte het geheel wel wat rommelig.
De wedstrijd stond onder leiding van het arbitrale trio met als scheidsrechter Dimitri Kokkinos uit Rotterdam. Hij werd geassisteerd door John van Essen en Hans Knuppe.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Wartburgia dicteerde in de beginfase het duel met een aantal hoekschoppen dat niet het gewenste resultaat opleverde. Berkel zat klem maar bij counters was de thuisploeg wel degelijk gevaarlijk. Lindy Hogedoorn en Anouk Bernoster zochten de aanval maar Wartburgia was net wat brutaler en fysiek sterker. Een vrije trap genomen door Laura van Steveninck werd bijna door Jennifer de Jong in het doel gelopen.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Bianca Troost pareerde deze inzet met klasse. Even later was het opnieuw Jennifer de Jong maar daar zat Femke van der Burg goed tussen.
Na de drinkpauzes de info van de coaches en bij Berkel had dat wel degelijk een heel duidelijk positief effect.
Naast het technische tikwerk werd ook meer fysieke kracht getoond waardoor de strijd gelijkwaardig werd. Alhoewel Chevarie Wallerlei wel een paar goede mogelijkheden kreeg. Maar Berkel pikte de draad op en kreeg de touwtjes in handen met technisch goed spel. Warmte speelde wel degelijk mee maar dan toch Naomi Jonkman die het van afstand probeerde.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
In de 31e minuut kwam Berkel op voorsprong. Een prachtige voorzet van Allyssa Daal op Lindy Hogedoorn die feilloos Berkel op een 1-0 voorsprong zette.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
In de laatste fase van de eerste helft waren Laura van Steveninck en Jennifer de Jong er dichtbij en aan de andere kant kreeg Allyssa Daal de kans maar sluitpost Sabrina Pufflijk bood redding.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
In de tweede helft was het doelvrouw Bianca Troost die op inzetten van Jennifer de Jong en Chevarie Wallerlei tot het uiterste moest gaan om de nul te houden. Daarna was het Berkel dat het spel naar zich toetrok. Corners van Allyssa Daal en Anouk Angkotta waren gevaarlijk en ook Jonna Hulshof had kunnen scoren.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
In de 54e minuut kreeg Berkel loon naar werken. Een prachtige pass precies op maat gesneden over 20 meter kwam exact voor de voeten van Lindy Hogedoorn die keurig sluitpost Sabrina Pufflijk omspeelde  en de verdiende 2-0 in de touwen schoot.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Berkel wilde meer met schoten van Demi Verlangen en Anouk Bernoster. Ook Jonna Hulshof kreeg een fraaie kans net als Allyssa Daal. Na een kleine 20 minuten probeerde Wartburgia onder de druk van Berkel uit te komen maar de ploeg had problemen met de opbouw. Wel de altijd gevaarlijke stilstaande momenten met Mirthe Labrijn en Dolly van der Voort.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Bij Berkel werd waterdrager en toekomstig fysiotherapeut Queen Faith Parto ingezet en die kreeg tot twee maal toe de kans om het verschil te duiden. Maar dat lukte net niet. Net als Evy Westerbroek die er toch ook heel dichtbij was maar Sabrina Pufflijk deed haar werk onder de lat prima.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Bij Wartburgia schoot Giannina Titahena terloops tegen de lat en aan de andere kant kreeg Anouk Angkotta een fraaie mogelijkheid.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Vlak voor het laatste fluitsignaal de poging van Wartburgia met Caroline Verleg die tegen de staander schoot. En zo bleef het 2-0 en deed Berkel doelvrouw Bianca Troost haar woord gestand om de nul te houden.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Wartburgia verlaat de Hoofdklasse en speelt komend seizoen in de Eerste Klasse. Berkel is daarentegen nog steeds in de race voor het felbegeerde ticket naar de Hoofdklasse. IJFC won van Berkum in Zwolle dus Berkel en IJFC gaan bepalen wie promoveert naar de Hoofdklasse.

De wedstrijd om slechts een plek in de Hoofdklasse wordt gespeeld in Alphen aan den Rijn op het Sportcomplex De Bijlen bij Alphense Boys, Sportlaan 7. Aanvang van het duel is 15.00 uur.

Meer beelden van Berkel tegen Wartburgia ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: