RCL tegen Sparta Rotterdam eindigt gelijk

Een zware klus voor RCL dat in een week drie wedstrijden moest spelen. Dat in schril contrast met twee maanden geleden toen slechts twee duels in een maand in de Hoofdklasse werden gespeeld. Nu was Sparta Rotterdam te gast op Sportpark de Bloemerd.
Een spannend en goed duel dat in de eerste helft in een hoog tempo werd gespeeld. De Leiderdorpsen kregen de beste kansen en had al ruim afstand van de Rotterdamse ploeg moeten nemen. In het tweede deel een lager tempo en dat kwam voor Sparta goed uit.

vv RCL - Sparta Rotterdam
Kreeg wat meer mogelijkheden en scoorde bovendien vijf minuten voor tijd via Fleur Mol. En dat juist in een periode dat RCL het spel weer volledig onder controle had. In de laatste slotseconden scoorde niemand minder dan Romy Siera de gelijkmaker en dat voelde als een regelrechte overwinning voor de Leiderdorpsen.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Mike Mark uit Sassenheim die een uitstekende wedstrijd floot.

Voor RCL was het verlies tegen Stiens in het verre Friesland maar de ploeg pakte in Groningen een verdienstelijk punt tegen The Knickerbockers. Nu kwam Sparta Rotterdam naar Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp.  Sparta verloor van ACV Assen en de ploeg stond op gelijke hoogte in de ranglijst.
In de eerste minuut de kans voor Yara Haasnoot op de splijtende pass van Annebel Schoonderwoerd. Aan de andere kant moest sluitpost Hannah van den Heuvel in actie komen bij een inzet van Sadeyah Rosa. RCL had snode plannen en zette Sparta vast en bepaalde het spelbeeld van het duel.

In hoog tempo werd het leer rondgespeeld en Annebel Schoonderwoerd en Geke Maat kregen mogelijkheden dankzij de scherpe voorzetten van Robin Potters. Daarop volgens bijna niet te missen kansen voor Romy Siera en Yara Haasnoot. Sparta zetten daar acties van Michelle van der Jagt, Louise Janine Boot en Fleur Mol tegenover maar dat gevaar werd al door de Racing verdedigsters in de kiem gesmoord.

In de 15e minuut Lesley Landweer en ook Yara Haasnoot kreeg weer een beste mogelijkheid om het verschil in voetballend vermogen te duiden. Wel een leuke bijkomstigheid was in de 27e minuut toen Hannah van den Heuvel met haar lange grijpgrage armen het leer tegen de lat werkte om vervolgens volledig onder controle te krijgen.

RCL had strak de regie in handen en deed zich tekort want de thuisploeg had al lang ruim afstand moeten nemen. In de 34e minuut miste Romy Siera voor open doel na de pass van Susanne Hoogenboom en had aanvoerster Lesley Landweer geen geluk met haar vrije trappen.

Na de pauze kreeg Annebel Schoonderwoerd direct al de kans maar ook die kreeg het leer niet achter doelvrouw Lotte van Hoof in de touwen. Het tempo zakte en daardoor kreeg Sparta meer vat op het opportune spel van de Racing. In de 50e minuut was Annebel Schoonderwoerd op rechts snel met de pass op de inkomende Lesley Landweer die net over schoot. Vijf minuten later schoot Elanur Polat voor Sparta net naast en de Rotterdamse ploeg scoorde twee maal maar wel in buitenspelpositie. Sparta zette nu RCL onderdruk  maar in een snelle counter schoot Susanne Hoogenboom rakelings over.

Het was voor de Racing wel het signaal om de bakens te verzetten en het heft in eigen hand te nemen. De ploeg zette wel druk maar was niet in staat het leer in de touwen te werken. Sparta kreeg door de druk van RCL meer ruimte. In de 85e minuut profiteerde Sparta daarvan. De pass van Michelle van der Jagt op de snelle Fleur Mol die Sparta Rotterdam tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong zette.

De ongeschreven voetbal wetten zijn dus nog steeds actueel. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel, en zo geschiedde. Maar RCL zat niet bij de pakken neer en veerde op. Geke Maat kreeg in de 86e minuut weer een uitzonderlijke mogelijkheid en ook Susanne Hoogenboom was er wel heel dichtbij om de gelijkmaker in het net te schieten. Sparta had overtreding na overtreding nodig om overeind te blijven echter de vrije trappen van Lesley Landweer leverde niet het gewenste resultaat op.

In de laatste slotseconden van het duel was het dan toch raak voor de Leiderdorpsen. Romy Siera stond buiten de zestien met een verdedigster Van Boxtel nog voor haar. Haalde direct uit met een slim en bekeken lobje verdween het leer over de doellijn. Ook Lotte van Hoof stond volledig op het verkeerde been en had het nakijken op de inzet van Romy Siera. Voor de rood-witte ploeg het bevrijdende doelpunt dat regelrecht voelde als een overwinning maar de realiteit was met 1-1 wel een puntendeling.

In het zes punten duel had RCL de winst moeten pakken maar de ploeg was niet in staat het verschil te duiden. Vooral in de eerste helft kreeg de Racing voldoende mogelijkheden. In het tweede deel een lager tempo en daar profiteerde de Rotterdamse ploeg van. Kwam op een 0-1 voorsprong maar kon in die laatste vijf minuten het voordeel niet vast houden. De ontlading groot na de gelijkmaker en RCL staat in de stand op een zesde plek. Sparta Rotterdam net een treetje lager in de Hoofdklasse.
Komende week de laatste ronde. RCL gaat naar Barendrecht en speelt op Sportpark de Bongerd tegen de ploeg van dezelfde naam. De aanvang is om 15.00 uur. Sparta Rotterdam ontvangt op Sportcomplex Noorderbocht het Groningse Oranje Nassau. Ook daar is de aftrap om 15.00 uur.