Karaktervol Berkel wint van IJzendijke

De topper in de Eerste Klasse was het duel tussen het jubilerende Berkel en IJzendijke. Berkel won overtuigend met 3-0 na een 1-0 stand bij rust. Doelpunten werden gescoord door Anouk Angkotta voor de pauze en Isabel Heinsbroek en Lindy Hogedoorn zorgden voor de 3-0 eindstand.

cvv Berkel - vv IJzendijke
Vooral in de eerste helft waren er mogelijkheden voor de twee teams om te scoren. Berkel kreeg veel kansen om het verschil te duiden maar de counters van de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen mochten er zijn. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Joop Lamers uit Leiderdorp die een uitstekende wedstrijd floot.

cvv Berkel - vv IJzendijke
Een boeiende partij voetbal kreeg het trouwe publiek op Sportpark Het Hoge Land voorgeschoteld. Berkel werd 61 jaar geleden opgericht en heeft een bloeiende vrouwen en meiden afdeling dat toonaangevend is in de gehele regio. Het vlaggenschip van Berkel staat in de Eerste Klasse in de top drie en iedere week is het weer spannend welke ploegen punten van elkaar afsnoepen.

cvv Berkel - vv IJzendijke
Berkel startte goed met mogelijkheden voor Lindy Hogedoorn en Anouk Angkotta maar de schoten gingen naast en over. IJzendijke schakelde snel en Alessia Mieras en Marjolein de Munck kregen ook kleine mogelijkheden. Uit een hoekschop schoot Dafne van Waterschoot net voorlangs.

cvv Berkel - vv IJzendijke
Berkel voerde de druk zienderogen op, pakte het middenveld en verhoogde het tempo. Dat leverde veel mogelijkheden op voor de jubilaris met Anouk Bernoster, Lindy Hogedoorn en Allyssa Daal maar het net niet gevonden.
Goed open voetbal met twee teams die voor de winst wilde gaan. Want ook IJzendijke had nog mogelijkheden om via de nacompetitie hogerop te komen.
Alleen was het wel de thuisploeg dat aanzienlijk beter op elkaar ingespeeld was dan de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen. De eenheid ontbrak maar daar profiteerde Berkel nog niet van alhoewel er veel druk werd gezet met een veelvoud van mogelijkheden.

cvv Berkel - vv IJzendijke
Kansen voor Lindy Hogedoorn, Allyssa Daal en Anouk Bernoster maar sluitpost Mackenzie Hallegraeff hield IJzendijke met opvallende reddingen in de wedstrijd.
In de 29e minuut een snelle counter van IJzendijke met Sylvana Tieleman en de mogelijkheid voor Mindy Hengst. Daar kwam Berkel goed weg terwijl twee minuten later Lindy Hogedoorn niet voorbij sluitpost Mackenzie Hallegraeff kwam.

cvv Berkel - vv IJzendijke
In de 36e minuut kreeg Marjolein de Munck een fraaie mogelijkheid om geschiedenis te schrijven. Dat lukte niet en ook kreeg Berkel via Anouk Bernoster een hele fraaie kans om de score te openen. Ook dat leverde geen klink klare munten op voor de jubilerende vereniging. Peta Houting, Renée Rens, Demi Verlangen en Whitney Morien kwamen steeds vaker via de flanken in beeld. Ook Jonna Hulshof had het geluk niet aan haar zijde want haar inzet kwam met kletterend geweld tegen de dwarsligger.

cvv Berkel - vv IJzendijke
In de laatste minuut voor de pauze lukte het wel voor Berkel om het verschil te duiden. Het was Anouk Angkotta die randje zestien vernietigend uithaalde en het leer met een fraaie curve in het net schoot. Een heel fraai doelpunt en Berkel op een verdiende voorsprong.

cvv Berkel - vv IJzendijke
In de tweede helft controleerde Berkel het gehele spel en gaven geen meter meer weg. Nadat eerst Lindy Hogedoorn weer een fraaie mogelijkheid kreeg lukte het Isabel Heinsbroek wel om in de 59e minuut de 2-0 op het scorebord te laten prijken. En daar was Heinsbroek zichtbaar verheugd over.
IJzendijke moe gestreden, liet het voor wat het was. Wel werd Stephanie Valk nog ingebracht na de zwangerschap en geboorte van zoon Ace maar kon ook het tij niet veranderen voor de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen.

cvv Berkel - vv IJzendijke
Het was Berkel die de lijnen uitzette en de kansen creëerde. In de 68e minuut was het opnieuw raak voor Berkel. Het was Lindy Hogedoorn die in een moeilijke situatie vernietigend uithaalde en het leer hard in de touwen schoot.

cvv Berkel - vv IJzendijke
Berkel op een riante 3-0 voorsprong en in de laatste minuten kreeg Evy Westerbroek nog een aantal mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven maar sluitpost Hallegraeff greep goed in.

cvv Berkel - vv IJzendijke
In de eerste helft een boeiende strijd maar in de tweede helft kwam IJzendijke niet meer in het stuk voor. Te veel blessures waardoor de eenheid ontbrak.
Berkel duidelijk de betere partij maar het rendement had wat hoger mogen zijn. De drie punten uiteraard heilig en in de stand van de Eerste Klasse staat Berkel op een meer dan keurige tweede plaats. En daarmede is het gestelde doel voor dit seizoen voor de jubilaris behaald.
Komende week ontvangt Berkel op Sportpark Het Hoge Land IJFC uit IJsselstein. De aanvang is om 14.30 uur. IJzendijke gaat naar Ridderkerk om op het plaatselijke Sportpark het op te nemen tegen RVVH. De aftrap is ook om 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel tegen IJzendijke ziet u hier
Lees alles over Pupil Rosa en haar geheimen

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: