DSVP en Schaesberg spelen gelijk

Uitstekend duel op Sportpark de Groene Wijdte in Pijnacker tussen de meiden onder 17 van DSVP en Schaesberg. Een stuk propaganda voor het vrouwenvoetbal met fraaie acties en doelpunten. Spannend was het ook want bij winst van DSVP zou het team kampioen zijn in de vierde Divisie Zuid.

DSVP - vv Schaesberg (Landelijk)
Dat feest ging op de valreep niet door want in blessuretijd scoorden de meiden uit het Limburgse Landgraaf de gelijkmaker. Een wedstrijd ook met twee gezichten. In het eerste deel was het overtuigend DSVP dat de volledige regie in handen had maar slechts twee maal scoorde. Die 2-0 voorsprong kon de thuisploeg niet vasthouden in het tweede deel. Daarin was het juist Schaesberg dat het middenveld in handen had en er een verdienstelijk 2-2 gelijkspel uit sleepte.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Rene de Jong die een prima wedstrijd floot.

DSVP openende sterk met Isabella Pieters die haar eerste inzet naast zag gaan. Maar ook Noa Crump was er in die beginfase wel heel dichtbij.

In de achtste minuut kwam DSVP op voorsprong. Isabella Pieters sterk op rechts met de perfecte pass op de inkomende Cheraya Zwarts die het leer snoeihard in de touwen schoot. Thuisploeg DSVP dicteerde het spel en in hoog tempo werd het spel gespeeld. De blauwwitte formatie duidelijk scherper in de duels en creëerde een veelvoud van mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven. In de 17e minuut opnieuw  Isabella Pieters met weer de pass op Cheraya Zwarts die geheel vrij voor open doel naast schoot.

DSVP had in deze fase van de sportieve strijd veel meer afstand moeten nemen. Dat zou ook zeker niet onverdiend zijn want de ploeg speelde technisch als tactisch een schitterende partij voetbal. Schaesberg kwam er in die fase niet in voor. Pas na een ruime twintig minuten waren het Tasmin Lafnoune en Isa Kramer met wat tegengas en de ploeg creëerde wat kleine mogelijkheden uit stilstaande momenten.

In de 28e minuut kwam DSVP op een 2-0 voorsprong. Een hoekschop genomen door Isabella Pieters werd door Tessa Schouten en Cheraya Zwarts weer koppend in de doelmond gebracht. Uit de scrimmage die volgde schoot Mirte van Koppen het leer achter Brenda Badenhop in de touwen en de 2-0 was een feit.

Voor de meiden uit het Limburgse Landgraaf was Roos Beaujean met een hoekschop gevaarlijk en lanceerde Jule Middendorf een projectiel dat door Merel Speckens werd gepareerd.

DSVP overtuigend en ogenschijnlijk op het kampioenshap afstevenend. Maar met het opkomende tij veranderde de koers volledig. De ploeg uit Landgraaf kreeg de regie in handen en heerste op het middenveld en zette heel brutaal druk op de vesting van DSVP. Goed werk van Jule Middendorf, Daimy Sleebe en Tasmin Lafnoune die de druk op de ketel hield. In de 50e minuut scoorde Schaesberg de aansluitingstreffer.

Naomi van Loon scoorde met een fraaie lob welke onhoudbaar was voor Merel Speckens. Met nog een half uur te gaan en een 2-1 stand werd het spannend want DSVP probeerde onder de druk uit te komen maar dat lukte toch niet. Wel kreeg Anouk Vasse een aantal uitstekende mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven.

Ook een inzet van Vasse kwam met kletterend geluid tegen de dwarsligger aan. Vette pech voor DSVP en voor Schaesberg juist een bron van inspiratie.

In de blessuretijd kwamen de Limburgse meiden zelfs naast DSVP. Het was Chelsea Kraussen die als een duiveltje uit een doosje raak schoot en de eindstand van dit spektakelstuk op 2-2 bepaalde.

DSVP nog net geen kampioen maar ook in deze wedstrijd was het voetbal de allergrootste winnaar. Uitstekend spel in hoog tempo gespeeld waarbij DSVP in de eerste helft het spelbeeld bepaalde en Schaesberg dat deed in het tweede deel.
Voor de Limburge meiden voelde dit gelijkspel als een mentale overwinning om een 2-0 achterstand om te buigen naar een verdienstelijk gelijkspel.
DSVP verzuimde echter in de eerste helft ruimer afstand te nemen. Kreeg daarvoor zelfs alle mogelijkheden maar scoren was er verder niet bij. De eindstand was wel een juiste afspiegeling van het spelbeeld.  Komende zaterdag kan DSVP tegen Fortuna’54 wel de kampioensvlag in top hangen. Een gelijkspel is dan al voldoende. Aanvang van het duel op Sportpark De Groene Wijdte is om 11.15 uur.

Meer beelden van het duel tussen DSVP en Schaesberg ziet u hier.