RCL wint met het kleinst mogelijke verschil van Wartburgia

In een spannend duel was het Leiderdorpse RCL de meerdere van het tweede team van het Amsterdamse Wartburgia. Het werd na een 0-0 stand bij rust 1-0 voor de thuisploeg. Een verdiende overwinning in het zes punten duel door een scherper en gedreven team dat nog vele mogelijkheden onbenut liet. RCL nog steeds niet compleet en de ploeg verloor op paaszaterdag bij Berkum in Zwolle met 3-0.

vv RCL - asv Wartburgia II
RCL zakte naar de voorlaatste plek in de Hoofdklasse vrouwen en Wartburgia leek zich al veilig gespeeld. Echter door de winst stijgt de Racing weer vier plaatsten.
Het spannende duel stond onder leiding van scheidsrechter Marlon MacAndrew uit Rotterdam die een prima wedstrijd floot.

vv RCL - asv Wartburgia II
Op het hoofdveld van Sportpark de Bloemerd een spannend duel maar technisch hoogstand voetbal was op deze ongelijkvormige grassprieten niet aan de orde. De inzet hoog met gedegen en gepassioneerd werkvoetbal. Overleven in de Hoofdklasse de inzet van de match. RCL startte goed met een schot van Susanne Hoogenboom dat echter voorlangs ging.

vv RCL - asv Wartburgia II
Aan de andere kant was het Jennifer de Jong met een mogelijkheid. Bij een hoekschop in de vierde minuut een botsing waarbij Wartburgia doelvrouw Daniëlle de Bruin geblesseerd de arena moest verlaten. Jennifer de Jong nam haar taak onder de lat over en deed dat met verve.

vv RCL - asv Wartburgia II
RCL trok het spel naar zich toe maar er waren wel gevaarlijke acties van Chelly Drost die de rood-witte formatie bij de les hield. Na een kwartier spel een fraaie actie van Kimberley van Delft met Yara Haasnoot. Het leer kwam voor de voeten van Annebel Schoonderwoerd maar het lukte niet om sluitpost Jennifer de Jong te verschalken. Ook kreeg aanvoerster Romy Siera nog de kans om van afstand te vlammen. Ook Robin Potter en Geke Maat creëerden mogelijkheden net als Lisa Roelfsma, Mirthe Labrijn en Annelie Petersen voor de Amsterdamse formatie.

vv RCL - asv Wartburgia II
In de tweede helft was het Chelsea Kenton die voor gevaar zorgde maar Hannah van den Heuvel greep vakkundig in. Ook een vrije trap van Annelie Petersen werd over geschoten.
In de 56e minuut werd Annebel Schoonderwoerd diep gestuurd maar het leverde niet het gewenste resultaat op. RCL scherper in de duels en had een veldoverwicht maar een doorbraak lukte niet. De beste mogelijkheid kreeg Geke Maat in de 58e minuut maar het net werd niet gevonden. Ook inzetten van Yara Haasnoot en Susanne Hoogenboom werden niet in klinkklare munt omgezet.

vv RCL - asv Wartburgia II
Aan de andere kant probeerde Cloe Marie Sisson het van afstand in een aantrekkelijke fase van het duel. De Racing liet zich terugzakken waardoor Wartburgia meer vat kreeg op het spel met aanvoerster Laura van Steveninck die zich steeds vaker met de aanval ging bemoeien.

vv RCL - asv Wartburgia II
RCL nu onder druk maar de ploeg kreeg ook ruimte om te counteren. Daar profiteerde de Racing wel degelijk van. In de 72e minuut werd het verlossende doelpunt gescoord. Annebel Schoonderwoerd er snel op rechts vandoor en de perfecte pass op Yara Haasnoot. Spelde zich knap vrij en schoot het leer door de benen van sluitpost Jennifer de Jong in de touwen.

vv RCL - asv Wartburgia II
In het laatste kwartier probeerde Wartburgia de bakens te verzetten. Wel veel druk op de Leiderdorpse vesting met diverse hoekschoppen op rij. Echter de verdediging met Romy Siera, Emma Verdaasdonk, Robin Potters, Isis Kindt, Ella Woermann en sluitpost Hannah van den Heuvel hield stand. Wel kreeg RCL nog twee vrije kansen via Annebel Schoonderwoerd maar de stand bleef 1-0 in het voordeel van RCL.

vv RCL - asv Wartburgia II
Een verdiende overwinning voor een scherper en gemotiveerder RCL dat de drie punten in eigen huis wilde houden. Dat ook na het verlies op paaszaterdag tegen Berkum in Zwolle.
RCL klimt op de ranglijst naar een zevende plek en speelt zaterdag op Sportpark de Wending in Heerhugowaard tegen Reiger Boys. De aftrap is om 15.00 uur.
Wartburgia gaat zaterdag naar Heerenveen om het op te nemen tegen Heerenveense Boys. De aanvang op Sportpark De Akkers is om 14.30 uur.

Meer beelden van het duel tussen RCL en Wartburgia ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: