DSVP wint brutaal bij ARC

ARC redde het niet tegen runner-up DSVP. In een boeiend duel sloeg de formatie uit Pijnacker gretig toe met doelpunten van Stella van Oostrom en twee van Bo van Niel.
Voor ARC redde Kirsten Nijhof vijf minuten voor tijd de eer.

sv ARC - DSVP
ARC kwam er behoudens de eerste twintig minuten niet aan te pas. DSVP nam de regie over en collectief werd er vol beleving gevoetbald. 1-3 de uitslag en dat was volledig in lijn van het vertoonde spel. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Joop Lamers uit Leiderdorp die een prima floot.

ARC in de race om standvastig in de nacompetitie mee te gaan doen voor promotie naar de Eerste Klasse. De ploeg van coach John van der Meer timmert goed aan de weg. Tegenstander DSVP uit Pijnacker is een middenmoter die steeds meer duels in winst weet om te zetten. Dus vooraf gezien een spannende wedstrijd in de Tweede Klasse. Voor het duel een onderonsje met Danique van der Klugt van DSVP die in haar glazen bol had gekeken en de uitslag al had voorspeld. En dit inclusief de stand bij rust. Alles klopte na afloop correct. Dat is trouwens niet de eerste keer dat Van der Klugt juiste uitslagen weet te voorspellen, maar dit terzijde.

Kwaliteit dus maar daar zag het in eerste instantie helemaal niet naar uit. Want ARC startte goed met Shemaine Verkleij die toch een aantal prima mogelijkheden kreeg. De Alphense ploeg was duidelijk scherper en zette druk op de vesting van DSVP.  In de achtste minuut de combinatie tussen Vera Prins en Shemaine Verkleij maar sluitpost Roosje Hofland zat daar goed tussen. Ook Tess Overbeek en Eveline Wels waren er dichtbij evenals een schot van Kirsten Nijhof dat net langs de verkeerde kant van de staander de achterlijn passeerde.

De thuisploeg duidelijk met snode plannen maar ook Julia Samsom kon het verschil niet in een doelpunt omzetten. Na zo’n twintig minuten spel kantelde het duel. DSVP kwam onder de druk vandaan en toonde lef en durf. Nam het middenveld in handen en dicteerde zelfs brutaal het spel.

In de 36e minuut kwam DSVP op voorsprong en verkeerd wegwerken in de verdediging ging daaraan vooraf. Goed werk van Iris van der Meer die Stella van Oostrum in stelling bracht om de score te openen. De 0-1 voorsprong van DSVP was zeker niet onverdiend en de ploeg van coach Wesley de Ruiter wilde duidelijk meer en zette ARC volledig vast op eigen helft.

Bo van Niel probeerde het van afstand en Nienke Roos en Romy Bruins verdeelden het spel via alle flanken.
In de 42e minuut was het attent reageren van Bo van Niel die er goed tussen zat en de 0-2 scoorde voor de ploeg uit Pijnacker.

Zou je in de tweede helft verwachten dat ARC orde op zaken zou gaan stellen maar niets was minder waar. Het was juist DSVP dat steevast de aanval zocht en dat weer met succes. Want in de 48 minuut scoorde de blauw-witte ploeg opnieuw. Goed doorgaan zorgde ervoor dat Bo van Niel opnieuw ARC sluitpost Romy Toebosch de gang naar het net liet maken.

DSVP op rozen met een 0-3 voorsprong en de ploeg speelde het spelletje voetbal aanzienlijk beter dan de thuisploeg. Voor de Racing probeerde Eveline Wels het van afstand en voerde ARC de druk wel op. Achterin bij DSVP gaven Nienke Roos, glazenbol deskundige Danique van der Klugt en Femme van den Houten niets weg.

Met de inbreng van de herstellende Rianne Zwaan in de ploeg van de Racing werd de balans gedeeltelijk hersteld. Julia Samsom schoot net als Tess Overbeek voorlangs. Dreiging dus maar aan de andere kant kreeg Emma van der Zwan een fraaie mogelijkheid.

In de laatste fase voerde ARC de druk op en aanvoerster Shemaine Verkleij was er wel heel dichtbij. In de 75e minuut werd Josefine Knoester buiten de zestien onderuit gelopen. De vrije trap genomen door Shemaine Verkleij werd de prooi van doelvrouw Roosje Hofland.

Even later de allerbeste mogelijkheid voor de Racing met de doorgebroken aanvoerster Shemaine Verkleij. Haar inzet kwam echter tegen de verkeerde kant van de staander terecht. Dat was vette pech voor de rood-zwarte brigade. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal lukte het wel.

Een overtreding van Femme van den Houten op Julia Samsom, ook weer randje zestien. Kirsten Nijhof achter de bal en die schoot het leer perfect in de touwen. De eer gered voor de Racing want verder kwam de ploeg niet.

Een dik verdiende overwinning voor DSVP die nu ook ARC aan de zegekar bindt en aan een fraaie reeks bezig is. ARC daarentegen speelde ongeïnspireerd en er zal nog meer water door de Oude Rijn moeten stromen om op een hoger niveau te kunnen acteren. De bal uiteraard rond dus er zijn nog mogelijkheden. ARC speelt 30 april opnieuw thuis op Sportpark Zeegersloot. Dit maal komt het sterke RKAVV uit Leidschendam op bezoek. Aanvang is om 11.00 uur.
DSVP ontvang komende zaterdag op Sportpark de Groene Wijdte het Haagse Die Haghe. Aanvang is 13.30 uur.