DSVP overtuigend langs Woezik

Koploper Woezik uit Wijchen kwam naar Pijnacker om het op te nemen tegen de meiden van DSVP. Inzet was de eerste plaats in de landelijke 4e Divisie voor de meiden onder 17. Een directe confrontatie en een pracht affiche.
Voor de thuisploeg als landskampioen opnieuw een grote uitdaging. Voor Woezik het belang van opleiden en begeleiden van talentvolle speelsters die moeiteloos in het eerste kunnen spelen dat uitkomt in de Topklasse vrouwen.

DSVP - SC Woezik (MO17)
Er werd prima voetbal voorgeschoteld. DSVP won het duel met 5-1 na een 2-0 stand bij rust. Een dik verdiende overwinning waarbij spelvreugde in combinatie met technisch hoogstaand spel het verschil tot uitdrukking bracht. DSVP kwam al snel op voorsprong en bepaalde het spelbeeld. Woezik verzette de bakens pas in het laatste kwartier. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Soufyan Harrachi uit Gouda die een uitstekende wedstrijd floot.

DSVP - SC Woezik (MO17)
Dreigende wolken maar ook zon op Sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker. En dat met een straffe wind dwars over het veld maar daar hadden beide teams last van. Met andere woorden hadden de meiden uit Wijchen en de thuisploeg daar echter totaal geen boodschap aan. DSVP had snode plannen en zocht direct de aanval. Zette collectief druk op de laatste linie van de tegenstander. Dat had direct al succes in de eerste minuut. Isabella Pieters zat er goed tussen en blokte bij het uitverdedigen. Daar profiteerde de mee opgekomen Anouk Vasse van die het leer met een prachtige curve in het net deed belanden.

DSVP - SC Woezik (MO17)
Een binnenkomer van jewelste en DSVP op een 1-0 voorsprong. In de vijfde minuut de eerste gevaarlijke actie van Woezik met een vrije trap van Julia Wienhofen. Sluitpost Merel Speckens pareerde met klasse deze inzet.

DSVP - SC Woezik (MO17)
De meiden uit Pijnacker trokken het spel naar zich toe en domineerden. Lieten de bal het werk doen met prima positiespel. Woezik stond vast op eigen helft en kreeg geen vat op het opportune spel van DSVP.

DSVP - SC Woezik (MO17)
In de achtste minuut kwam DSVP op een 2-0 voorsprong. Opnieuw druk en een uitstekend blok met Anouk Vasse die nu Isabella Pieters in staat stelde af te ronden. DSVP zo vroeg in de wedstrijd al op rozen maar de formatie wilde duidelijk meer. Hoog tempo met uitstekend voetbal en Isabella Pieters kreeg twee fraaie mogelijkheden net als Mirte van Koppen die er ook heel dichtbij was.

DSVP - SC Woezik (MO17)
De meiden uit Pijnacker speelden het spelletje slimmer en waren aanzienlijk scherper. Woezik sluitpost Cato Hilgenkamp deed haar job goed en hield de ploeg uit het Gelderse Wijchen in de wedstrijd.

DSVP - SC Woezik (MO17)
Halverwege de eerste helft een kantelpunt. DSVP liet zich terugzakken en Woezik kreeg nu wel vat op het spel. Lieve Emons was er dichtbij met een vrij trap maar ook nu bood doelvrouw Merel Speckens redding. Marlon Klijnmij met Fenne Campschreur combineerden goed maar aanvoerster Isa Krom liep met gemak de gaten dicht.

DSVP - SC Woezik (MO17)
De twee kemphanen waren nu aan elkaar gewaagd en het vertoonde spel was om van te smullen. Hoog niveau maar dat mag je ook wel van de landskampioen verwachten alhoewel iedere ploeg daarvan ook wil winnen. Een prachtig subtiel hakje van Noa Crump van DSVP en bij Woezik liet Chananja van Laar eenzelfde techniek zien. De thuisploeg hield echter de volledige regie strak in handen terwijl Julia Wienhofen het nog eens van afstand probeerde.

DSVP - SC Woezik (MO17)
Na de pauze wat wisselingen in de beide ploegen maar wat opviel dat nu het tempo lager lag. In de 44e minuut werd in de zestien Jamie van Swinderen onderuit gehaald door Elize Celissen. De toegekende elf meter trap werd door Mirte van Koppen onberispelijk raak geschoten. DSVP op een riante 3-0 voorsprong maar toch wat kleine mogelijkheden voor Woezik met Marlon Klijmij, Chananja van Laar en Yara Brands. Daarentegen gaven Isa Soeterbroek en Britt Pluijmaekers geen ruimte weg.

DSVP - SC Woezik (MO17)
In de 56e minuut weer zo’n fraaie aanval van DSVP en de pass van Noa Crump op Cheraya Zwarts die zich listig vrijspeelde van Tara Mans en sluitpost Cato Hilgenkamp en heel keurig afdrukte.  De 4-0 prijkte op het fraaie scorebord en twee minuten later werd het zelfs 5-0 voor DSVP. Nu werd Tessa Schouten in de zestien tegen het canvas gewerkt door Lieve Emons. Opnieuw schoot wie anders dan Mirte van Koppen vanaf de witte stip feilloos raak. Een stand om van te dromen halverwege de tweede helft.

DSVP - SC Woezik (MO17)
Thuisploeg DSVP vond het genoeg en nam duidelijk gas terug. Woezik kreeg mogelijkheden, zocht de aanval en wilde nu alles op alles zetten om de bakens te verzetten. Mogelijkheden voor Chananja van Laar en Julia Wienhofen maar de scherpte ontbrak. Wel redde Yara Brands de eer om in de 70e minuut met een droge knal Merel Speckens te passeren. Bepaalde daarmee de eindstand van het aantrekkelijke duel op 5-1 voor DSVP.

DSVP - SC Woezik (MO17)
Goed attractief voetbal werd beloond voor DSVP dat met deze rechtstreekse confrontatie tegen Woezik de koppositie weer overneemt in de allerhoogste landelijke 4e Divisie. Fier en standvastig met nog een paar duels in te halen. De landskampioen bij de meiden onder 17 etaleerde het trouwe thuispubliek op voetbal van hoog niveau.
DSVP - SC Woezik (MO17)

Woezik doet nu een stapje terug maar de ploeg was wel degelijk in staat goed voetbal te spelen. Soms zit het mee en af en toe tegen als je al vroeg in het duel tegen een achterstand aan moet kijken. Komende week speelt DSVP in De Meern tegen de ploeg met dezelfde naam. De aftrap op Sportpark De Meern is om 12.00 uur. Op 23 april de herhaling en dan speelt ook Woezik thuis op het eigen sportpark tegen FC Eindhoven AV. Aanvang is om 12.00 uur.

Meer beelden van het duel tussen DSVP en Woezik ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: