ACV pakt volle buit bij RCL

RCL kwam er tegen ACV uit Assen niet aan te pas. Het werd na een 0-2 stand bij rust 0-6 en daar viel niets op af te dingen. ACV heerste op alle fronten en staat fier op de tweede plek in de Hoofdklasse vrouwen. Daarentegen zakt de Leiderdorpse Racing op de ranglijst richting gevarenzone.

vv RCL - ACV
De stand geeft wel een sterk vertekend beeld want RCL loopt wel drie wedstrijden achter. Doelpunten voor de pauze van Marleen Beenker en Amber Bandringa. Na de warme thee waren het Dionne Keizer, twee maal Laura Heling en Marleen Beenker die de eindstand op 0-6 bepaalde. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van Leen Molenaar uit Waddinxveen.

vv RCL - ACV
Voor ACV de altijd lastige uitwedstrijd in Leiderdorp tegen RCL. Maar op Sportpark de Bloemerd hield RCL slechts 20 minuten stand. Daarna was het ijs gebroken. Tijdens de warming up nog wat sneeuwvlokjes met daarna de zon die zich heerlijk liet zien. De Leiderdorpse Racing verscheen gehavend op het toneel. Lesley Landweer, Ella Woermann, Ashley Lieverse, Emma Verdaasdonk en Melanie de Jong ontbraken in het team van coach Mohamed Bensaid. Het laatste competitieduel speelde de ploeg vier weken geleden. De tussenliggende wedstrijden werden gecanceld waardoor het wedstrijdritme volledig ontbrak.

vv RCL - ACV
De ploeg van coach Sven Krol opende sterk met de gevaarlijke Lisanne Dik maar de rood-witte achterhoede greep goed in. RCL kreeg via Annebel Schoonderwoerd een goede mogelijkheid echter ACV sluitpost Isabella Slump pareerde het leer met verve. De ploeg uit Assen duidelijk scherper aan de bal en fysiek sterker.

vv RCL - ACV
In de 16e minuut Lotte Wijnalda en Lisanne Dik maar doelvrouw Hannah van den Heuvel greep prima in. Een minuut later kreeg Geke Maat voor de thuisploeg een kans net als Tamara Schaafstra en Robin Potters.

vv RCL - ACV
In de 20e minuut kreeg RCL de allerbeste mogelijkheid om de score te openen. Een fraaie combinatie tussen Tamara Schaafstra en Annebel Schoonderwoerd die op haar beurt Yara Haasnoot in stelling bracht. Isabella Slump anticipeerde en greep goed in. De Racing probeerde druk te zetten en daardoor kreeg ACV ruimte. De opbouw via Gabriella Hut die Dionne Keizer in stelling bracht maar het leer kon nog tot corner verwerkt worden. Een serie hoekschoppen volgde en RCL hield nog stand.

vv RCL - ACV
Maar in de 28e minuut kwam ACV wel op voorsprong. Power Play van de formatie uit Drenthe en de Leiderdorpsen kregen het leer niet uit de zestien. Laura Heling met de voorzet en uiteindelijk werkte Marleen Beenker  het leer in de touwen. ACV op een terechte voorsprong met acht minuten later een verdubbeling van de stand. Een diepe bal op Amber Bandringa die geen fout maakte en schoot de bal in de bovenhoek achter Hannah van den Heuvel in het doel.

vv RCL - ACV
Het duel strak in handen van ACV. RCL probeerde het wel maar liep achter de bekende feiten aan. De nummer twee in de competitie speelde met gemak en souplesse de bal rond en RCL kwam zienderogen wedstrijdritme tekort om een werkelijke vuist te maken tegen de overmacht uit Assen.

vv RCL - ACVDaarentegen waren de vrije trappen van Lisanne Dik niet nauwkeurig genoeg en Dionne Keizer had geen geluk met haar inzetten.

vv RCL - ACV
Na de warme thee schoot Lisa Velthuis tegen de lat maar in de 52e minuut was het Dionne Keizer die keurig afdrukte na een pass van Laura Heling en de stand op 0-3 bracht. RCL kreeg via Romy Siera, Annebel Schoonderwoerd en Geke Maat nog wat kleine mogelijkheden maar de kracht ontbrak. Het waren de meiden uit Assen die het spelbeeld bepaalden. In de 63e minuut werkte Hannah van den Heuvel Lisanne Dik  tegen de grasmat en vanaf elf meter schoot aanvoerster Laura Heling het leer onberispelijk in de touwen.

vv RCL - ACV
Zeven minuten later was het opnieuw Laura Heling die raak schoot en Amber Bandringa schoot terloops nog even tegen de staander. In de 73e minuut bepaalde Marleen Beenker de eindstand op 0-6 van de sportieve eenzijdige wedstrijd.

vv RCL - ACV
Na afloop de ontlading bij de ploeg uit Assen die nu eens een gemakkelijke overwinning boekte. RCL kwam behoudens de eerste periode niet in het stuk voor. Treffend zoals RCL aanvoerster Romy Siera het na afloop samenvatte. ‘Onze droom duurde slecht twintig minuten’.
Het ontbrak duidelijk aan spelritme en door de vele veranderingen in het team was de eenheid een beetje ver te zoeken.
vv RCL - ACV
Het kan uiteraard verkeren en bij ACV was jeugdige doelvrouw Isabella Slump maar wat blij dat de nul werd gehouden. Met drie punten in de knip werd de reis naar Assen aangevangen. Het feest van de overwinning werd op gepaste wijze in de bus gevierd. ACV op een stevige tweede plek en voor RCL met de onderbroken competitie en veel in te halen wedstrijden zakte op de ranglijst. Zaterdag speelt ACV thuis tegen Heerenveense Boys. De aanvang is 15.00 uur. RCL speelt in Zeist tegen Saestum en de aftrap is om 15.15 uur.

Meer beelden van RCL tegen ACV ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: