RCL op eenvoudige wijze langs Reiger Boys

De Leiderdorpse Racing won moeiteloos van Reiger Boys uit Heerhugowaard. Na een 3-0 stand bij rust werd het 4-0 voor de thuisploeg. In vier minuten tijd en dat op bijna identieke wijze brak RCL de tegenstand en kwam halverwege de eerste helft al op een riante 2-0 voorsprong. De doelpunten werden gescoord door Annebel Schoonderwoerd, Yara Haasnoot, Robin Rotter en Kim Buijn. De leiding van het duel was in handen van scheidsrechter Beau Reijers die een perfecte wedstrijd floot.

vv RCL - vv Reiger Boys
Een heerlijk zonnetje op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp met een gezonde dosis spanning. Beide opponenten wilde niets liever dan de drie punten op het conto bijschrijven maar coach Mohamed Bensaid van RCL voorspelde winst voor zijn meiden. Dat op basis van de progressie van de trainingen. Hij zou na 90 minuten spel het gelijk aan zijn zijde krijgen maar daar zag het in de eerste periode niet naar uit.

Sluitpost Hannah van den Heuvel moest na de aftrap direct in actie komen. Een gevaarlijke vrije trap van Maartje van Haneghem werd kordaat gepareerd.
Reiger Boys liet RCL niet in het spel komen en dat gaf mogelijkheden voor Judith de Bruijn en Marouscha Ruiter.

Nogmaals moest Van den Heuvel in actie komen en deed dat uitstekend. De meiden uit Heerhugowaard trokken het initiatief naar zich toe met Reza Broersma, Cherany de Kraa en Lysanne Hollenberg maar het leverde niets op.

Na een kwartier spel kantelde de wedstrijd en nam RCL onder leiding van aanvoerster Lesley Landweer het heft in handen. Annebel Schoonderwoerd kreeg een prima mogelijkheid en schoot voor de debuterende doelvrouw Myrthe Roest voor langs.
Romy Siera, Geke Maat en Susanne Hoogenboom deden baanbrekend werk en de girls van Reiger Boys moesten terug.

In de 19e minuut kwam RCL op voorsprong en dat volgens de instructies van Van den Heuvel. De uittrap van Hannah van den Heuvel op Kimberley van Delft gevolgd door splijtende dieptepass op Annebel Schoonderwoerd. Die maakte meters en schoot het leer uiterst koelbloedig in de korte hoek achter Myrthe Roest in de touwen.

Vier minuten later werd het zelfs 2-0 voor de Leiderdorpsen. Weer zo’n geplaatste trap van Kimberley van Delft die nu Yara Haasnoot in stelling bracht. In eerste instantie greep Myrthe Roest in maar de terugspringende bal werd opnieuw door Haasnoot ingeschoten en caramboleerde nog via een uitgestoken been in de touwen.

RCL stond halverwege het eerste deel al op een riante voorsprong. Susanne Hoogenboom en Yara Haasnoot kregen mogelijkheden om de score te vergroten maar dat lukte niet. Ook Romy Siera had snode plannen maar kreeg het leer niet onder controle. De rood-witten dicteerden het duel op alle fronten met prima positiespel. De ploeg had er zichtbaar zin in om de score te verhogen. Dat gebeurde dan ook in de 36e minuut.

Op links de pass van Geke Maat op Robin Potters die op fantastische wijze een lobje lanceerde van zo’n slordige 35 meter. De inzet trof doel en dat met een schitterende actie. Minder was het dat aanvoerster Lesley Landweer geblesseerd de arena moest verlaten.

In de tweede helft zakte het tempo maar de thuisploeg hield op alle fronten de regie in handen. Reiger Boys probeerde het wel en kreeg via Hilde Spierings, Maartje van Haneghem en Marouscha Ruiter mogelijkheden om wat terug te doen. Echter het doorzettingsvermogen en het geloof in eigen kunnen was al weggeëbd. In de 57e minuut had Geke Maat kunnen scoren. Ze stond geheel vrij maar het lukte net niet.

Nog meer mogelijkheden creëerde de Racing met Annebel Schoonderwoerd, Tamara Schaafsma en Geke Maat maar het vizier stond niet geheel op scherp. Aan de andere kant waren het Cherany de Kraa, Marouscha Ruiter en Maartje van Haneghem die nog wat speldenprikken uitdeelden maar het leverde niets op.

In de voorlaatste minuut was het opnieuw Annebel Schoonderwoerd op rechts die ruimte kreeg. De voorzet over iedereen heen naar de geheel op links vrijstaande Kim Buijn die uiterst koelbloedig het leer direct in het net deed belanden en RCL naar de 4-0 schoot wat tevens de eindstand was van het leuke duel.
Een dik verdiende overwinning van RCL op Reiger Boys. De Racing kijkt alleen maar omhoog met goed en technisch spel terwijl de ploeg uit Heerhugowaard er behoudens het eerste kwartier niet in geloofde. Na de 2-0 achterstand was de inspiratie en spirit weg. De speelsters en technische staf van RCL waren maar wat blij met deze overwinning. Het spel aantrekkelijk met uitstekend combinatievoetbal.  Komende zaterdag krijgt dit wellicht een vervolg want RCL ontvangt thuis het sterke Amsterdamse Wartburgia. Aanvang is 14.30 uur. Reiger Boys speelt ook thuis en krijgt Saestum uit Zeist op bezoek. Aanvang op Sportpark de Wending is om 15.00 uur.