DSVP met flair langs Graaf Willem II VAC

De meiden onder 17 van DSVP wonnen het sleutelduel tegen Graaf Willem II VAC met 3-0. De stand bij rust was 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Het was een uitstekend duel in hoog tempo gespeeld met technische hoogstandjes. Dat mag je ook wel verwachten in de top van het amateurvoetbal.

DSVP - Graaf Willem II VAC (MO17)
De hoogste Landelijke Divisie met DSVP dat de nationale titel verdedigd als landskampioen. Maar wie wil nu niet winnen van een topploeg is uiteraard de prangende vraag. Graaf Willem II VAC uit Wassenaar kreeg wel wat mogelijkheden maar de gedrevenheid van DSVP met inzicht en passie lag toch op een hoger niveau. Wel een absolute propaganda voor het meidenvoetbal. Door dit resultaat en het verlies van de naaste concurrenten voert DSVP nu de ranglijst aan. Het boeiende duel stond onder leiding van scheidsrechter Jan Hof die een prima wedstrijd floot.

Op Sportpark De Groene Wijdte was het genieten van een heerlijke partij voetbal dat werd opgediend. De belangen groot en Graaf Willem II VAC startte goed met mogelijkheden via Elisabeth Zonneveld en Fenna Nadine de Rooij.

Na vijf minuten spel de eerste kans van de thuisploeg met de snelle Isabella Pieters. Een hoekschop genomen door Isa Soeterbroek werd door Noa Crump ingekopt maar doelvrouw Laila Jacobs greep uitstekend in.

Hoog tempo met uitstekend positiespel van beide kemphanen. De thuisploeg trok wel het initiatief naar zich toe. Dat betekende aan de andere kant ruimte voor Isa Mbome en Luca van der Waal, echter sluitpost Merel Speckens had vooraf al gefluisterd dat de nul heilig was.

In de 19e minuut kwam DSVP op een verdiende voorsprong. Isabella Pieters schoot na een aantal fraaie bewegingen feilloos raak.

Twee minuten later werd het zelfs 2-0. Schitterende combinatie met Isabella Pieters die het leer in de voeten schoof van Anouk Vasse die geen fout maakte en het leer keurig in de touwen schoot.
Na een half uur meer pressievoetbal met kansen voor Puck van der Bie, Isa Soeterbroek en Isabella Pieters. Heerlijke duels werden uitgevochten tussen verdedigster Ayla Sietsma en aanvalster Isabella Pieters.  In de laatste fase liet DSVP zich terug zakken en kregen de meiden van coach Shannon Ausma en Mark Kooistra via Tesja Kartomo, Isa Mbome en Vera Munnikhof toch wat mogelijkheden.

In het tweede deel power play van DSVP om de stand een ander aanzien te geven. Graaf Willem II VAC sluitpost Laila Jacobs pakte veel en de druk op haar vesting was groot. Aanvoerster Laura Kooistra, Lois Keane met Ayla Sietsma hadden hun handen vol aan Tessa Schouten, Alycia Dolleman en Puck van der Bie.

Nadat eerst Tessa Schouten de ultieme kans kreeg was het Anouk Vasse die in de 51e minuut een hoekschop op links mocht nemen. Vasse schoot het leer over iedereen heen rechtstreek in de touwen. Een doelpunt van hoog kaliber en de thuisploeg op een 3-0 voorsprong.

Acht minuten later probeerde Vasse het opnieuw maar toen was de deklat de grote spelbreker. De wedstrijd was gespeeld en DSVP liet zich terug zakken. Hield wel de regie in handen en Isa Mbome en Fenna Nadine de Rooij kregen wat kansen maar Babette van Laar en Isa Krom liepen de gaten perfect dicht.

Prachtig duel van twee ploegen die voor het resultaat wilde strijden. Gedreven en gepassioneerd was thuisploeg DSVP het betere team dat dan ook volkomen terecht de drie punten in de eigen pocket stopte. Door het verlies van Woezik en Fortuna ’54 voert DSVP nu de ranglijst aan. De weg om wederom landskampioen te worden is nog lang. Daar is coach Natasja Poleij zich wel degelijk van bewust maar heeft er wel alle vertrouwen in.