Berkel met overtuiging langs Ter Leede

Alle ogen waren gericht op thuisploeg Berkel dat na twee dure misstappen zich moest herstellen. Dat gebeurde op Sportpark Het Hoge Land en het tweede team van Ter Leede moest het onderspit delven. Na een 3-0 stand bij rust liep Berkel uit naar een 7-1 winst.

cvv Berkel - vv Ter Leede II
De doelpunten werden gescoord door Allyssa Daal en Lindy Hogedoorn die beide drie doelpunten scoorden en Evy Westerbroek. Voor Ter Leede scoorde Yara Bes. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Marlon MacAndrew uit Rotterdam die een prima wedstrijd floot.

Ter Leede kwam heel brutaal uit de startblokken met Mandy van Dijk, Eva Horst en Ayla van Oostrum. Ook een kopbal van Yara Bes ging net naast het doel van Bianca Troost.  Berkel gewaarschuwd en stelde orde op zaken in de zesde minuut.

Allyssa Daal de ruimte en wist heel listig het leer het leer een laatste tikje te geven. Tergend langzaam rolde het leer de touwen in en sluitpost Romy Dalebout moest de gang naar het net maken. Berkel op voorsprong maar de ploeg uit Sassenheim was gevaarlijk met Eva Horst en Yara Bes maar het leverde niets op.

Na een kwartier spel trok Berkel het initiatief naar zich toe en zette pressie op de Sassenheimse vesting. Lindy Hogedoorn gevaarlijk net als Jonna Hulshof die het van afstand probeerde. Ook aanvoerster Demi Verlangen probeerde het net als Anouk Angkotta. Voorts kopte Lindy Hogedoorn nog even terloops tegen de dwarsligger en creëerde Anouk Bernoster een fraaie mogelijkheid maar het net werd niet gevonden.

In de 30e minuut een optimale mogelijkheid voor Lindy Hogedoorn die zich knap had vrijgespeeld. Doelvrouw Romy Dalebout kwam goed uit en pareerde de inzet. Aan de andere kant de scherpe hoekschoppen van Willemijn Lips die ook niet het gewenste resultaat opleverde.

cvv Berkel - vv Ter Leede IIVijf minuten later kwam Berkel op een 2-0 voorsprong. Lindy Hogedoorn kreeg ruimte en ronde perfect af. Ter Leede aangeslagen en de ploeg was door de druk dat Berkel zette niet in staat de aanval te zoeken. In de 41e minuut werd het 3-0. Een scherpe hoekschop van Sandra Welles werd doorgekopt door Demi Verlangen en wie anders dan Lindy Hogedoorn kopte het leer tegen de touwen.

Berkel op rozen met de 3-0 stand bij rust. In de 53e minuut goed werk van Isabel Heinsbroek die Lindy Hogedoorn in stelling bracht en die haar derde van de middag in de touwen schoot.

De thuisploeg kreeg meer mogelijkheden. In de 65e minuut kopte Femke van der Burg de bal uit een hoekschop van Allyssa Daal tegen de staander. Druk van Berkel maar de ruimte nu aan de andere kant dat resulteerde in de 69e minuut in een doelpunt voor Ter Leede. De hoekschop van Willemijn Lips werd keurig ingekopt door Yara Bes. De stand 4-1 en Berkel liet zich terugzakken op eigen helft maar had wel de regie in handen.

Goede mogelijkheid voor Ayla van Oostrum maar in de 77e minuut maakte Allyssa Daal aan alle onzekerheid een einde en scoorde de 5-1.

Een hoekschop van Sandra Welles in de 81e minuut zorgde voor gevaar en uit de scrimmage die volgde scoorde Evy Westenbroek de 6-1. Nog was de koek niet op want op de valreep bepaalde Allyssa Daal de eindstand op 7-1 voor Berkel.

Geen groots voetbal maar wel een uiterst nuttige overwinning en dat met ruime cijfers. Dat na de twee voorgaande zeperds en die kwamen keihard aan. De opgaande lijn gloort weer voor Berkel en Ter Leede was nu het haasje.

Kreeg voor wat betreft het veldspel iets te weinig maar dat was ook de verdienste van de laatste linie van Berkel. Dat overtuigend met Femke van der Burg, Sandra Welles, Peta Houting, Isabel Heinsbroek, Demi Verlangen en sluitpost Bianca Troost.

Aanstaande donderdagavond oefent Berkel om 20.15 uur thuis tegen Delta Sports ’95. Zaterdag 12 maart speelt Ter Leede in Klaaswaal tegen SSS. De aanvang is 12.00 uur.