Berkel en Spirit houden elkaar in balans

Een prima en spannend duel in de Derde Klasse tussen het tweede team van Berkel en Spirit. Inzet de koppositie op de ranglijst. Na een 1-1 stand bij rust werd het 3-3. Met deze uitslag kon iedereen vrede hebben. Berkel technisch de betere ploeg en de meiden uit Ouderkerk aan den IJssel fysiek krachtiger. Beide teams wilden niets liever dan winnen en dat betekende aanvallend voetbal. Zowel Berkel als Spirit profiteerden niet van de vele mogelijkheden. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Cees Neelis.

cvv Berkel II - vv Spirit
Een heerlijk zonnetje met een kille stevige oostenwind op Sportpark Het Hoge Land. Het kunstgras gereinigd van het Sahara zand en vooraf waren beide coaches optimistisch omtrent de mogelijkheden. Bij de thuisploeg was Tara de Boe weer aanwezig na de geboorte van de tweeling Lynn en Evi.

cvv Berkel II - vv Spirit
Berkel toonde direct al de snode plannen die veldheer Cees Kruys en strateeg Ronald Lamens hadden bedacht. Liza Claessen kreeg ruimte maar sluitpost Dionne Hompus bood redding. Spirit counterde en speelde de lange bal met de stevige wind.

cvv Berkel II - vv Spirit
Berkel kwam in de zesde minuut op voorsprong. Een pass van Donna de Vos werd in de voeten gespeeld van Brenda Machielse die knap en beheerst het leer in de touwen schoot.
Spirit werd door Berkel klemgezet met attractief spel in een hoog tempo en liet de bal het werk doen.

cvv Berkel II - vv Spirit
In de 17e minuut een eerste mogelijkheid voor Anne Rink maar Laura Klein Bog stond haar mannetjes en greep uitstekend in. Deed dat overigens nog een aantal keren met verve. Berkel de smaakmaker met Iris Klein Bog en Madelief Maasland die beiden toch een aantal fraaie mogelijkheden creëerden.

cvv Berkel II - vv Spirit
In die periode had de thuisploeg verder afstand moeten nemen. Spirit kwam terug in het spel met mogelijkheden van Anna van Elsacker. In de 42e minuut kwam Spirit langszij via een doelpunt van Anne Rink.

cvv Berkel II - vv Spirit
Na de pauze rolde de bal nog maar net en een beoordelingsfout in de verdediging van Berkel werd direct afgestraft. Aanvoerster Anna van Elsacker profiteerde en bracht Spirit op een 2-1 voorsprong.

cvv Berkel II - vv Spirit
De formatie van Cees Kruys was zichtbaar aangeslagen en stond onder druk. Onder leiding van wie anders dan aanvoerster Whitney Morien herpakte Berkel zich en toonde passie en veerkracht. De rollen waren nu weer omgekeerd en Berkel met lef zocht op basis van techniek de aanval.

cvv Berkel II - vv Spirit
In de 78e minuut een tweetal opvallende ooievaars die zich boven het complex in een fraaie glijvlucht lieten zien. Dat was voor Milou Hoefsloot de bron van inspiratie om een dropvolley te lanceren vanaf zo’n 30 meter afstand. Had gezien dat sluitpost Dionne Hompus te ver voor haar doel stond en deed wat ze moest doen. Het leer trof doel en Hoefsloot was daar maar wat blij mee. Net terug van een blessure en dan raak schieten is uiteraard fantastisch.

cvv Berkel II - vv Spirit
Spirit wankelde en Berkel stootte door. Want twee minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong via een fraai doelpunt van Esmee van der Burg. De wedstrijd werd er echter niet vriendelijke op. Anne Rink deelde uit en mocht van geluk spreken dat het slechts bij geel bleef. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Spirit toch nog langszij en de eindstand met 3-3 in balans.

cvv Berkel II - vv Spirit
Door de puntendeling is FC Binnenmaas nu de nieuwe koploper in de Derde Klasse F. Spirit volgt als tweede en Berkel staat triomfantelijk derde. Nog steeds een open strijd en met de uitslag kon iedereen vrede hebben.

cvv Berkel II - vv Spirit
Berkel toonde lef en veerkracht en was met regelmaat de smaakmaker. Spirit was fysiek sterker en de ploeg van Bas Jonker kreeg wel mogelijkheden. Maar dat kreeg Berkel ook in de eerste helft. De einduitslag met 3-3 in balans en dat voelde als overwinning voor Berkel. Cees Kruys was maar wat trots op zijn meiden. Dat moest uiteraard worden gevierd en volgens de laatste berichten het bleef nog lang onrustig bij de plaatselijke Italiaan.

Meer beelden van Berkel tegen Spirit ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: