IJFC duidt het verschil bij CSW

CSW redde het niet tegen IJFC. Het werd na een 1-4 stand bij rust 2-6 in het voordeel van de ploeg uit IJsselstein. Met deze winst voeren de blauw-witten nu de ranglijst aan in de Eerste Klasse A. Dertig minuten had IJFC nodig in Wilnis om de winst veilig te stellen. Ook de periode dat goed voetbal werd vertoond.

CSW - IJFC
Daarna was de spanning uit het duel weg. Wel een uiterst verdiende overwinning want met name in die eerste helft was het verschil tussen de beide kemphanen wel  degelijk te onderscheiden. In de tweede helft vocht CSW zich op inzet en karakter terug in het duel en kreeg in die fase te weinig voor het spel dat op de grasmat werd gelegd.  De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Edwin Bakker uit Wilnis die een uitstekende wedstrijd floot.

CSW - IJFC
Het is altijd goed toeven in het landelijk gelegen Wilnis. Op bezoek bij CSW kwam IJFC uit IJsselstein dat naast de gezellige ambiance uitsluitend voor de punten was afgereisd. Coach Janet Griffioen pakte ook direct met deze driepunter de koppositie in de Eerste Klasse. De formatie van Iris van Dijk daarentegen vocht sportief gezien voor wat het waard was maar moest wel het onderspit delven.

CSW - IJFC
De ploeg uit IJsselstein kwam met het straffe windje in de rug sterk uit de startblokken met acties van Laura Gaasenbeek en Iris Werkhoven. Een eerste hoekschop in de vierde minuut van Lizzy Bouman moest door aanvoerster Lorena Fontijn voor de doellijn worden gekeerd. Druk van IJFC en dat resulteerde in de zesde minuut dat de ploeg op voorsprong kwam.  Een fraai lobje van Iris Werkhoven in de kruising deed het net bollen en sluitpost Nikki de Kuiper was kansloos.
Maar dan toch kreeg aan de andere kant Michelle Lem een mogelijkheid om van te smullen. Ze verzuimde echter om haar ploeg weer langszij te brengen.

CSW - IJFC
IJFC controleerde en had de touwtjes strak in handen terwijl CSW moeite had om tegen de wind in de juiste cadans te komen. Een opvallende rol was er voor doelvrouw Nikki de Kuiper van CSW. Was net hersteld van het bekende virus en uit quarantaine maar speelde uitstekend. Behoedde haar team keer op keer dat het verschil in doelpunten groter zou gaan worden. Echter in de 12e minuut moest ze toch capituleren.

CSW - IJFC
Uit een hoekschop was het Lois Spliet die raak schoot en IJFC op een 0-2 voorsprong zette. Vier minuten later was de spanning weer helemaal terug. Het was Romy Haveman die door het hart van de verdediging met een schitterende pass Marit Bon wegstuurde die de aansluitingstreffer in de touwen schoot.

CSW - IJFC

Dat gaf hoop en vertrouwen voor het karaktervolle spel van de thuisploeg maar lang duurde dat niet. In de 23e minuut stelde IJFC orde op zaken. Een hoekschop van Lois Spliet werd door Laura Gaasenbeek in de touwen gekopt.

CSW - IJFC
In het laatste kwartier voerde IJFC de druk, kreeg ruimte en creëerde mogelijkheden. Het was even power play en Nikki de Kuiper redde een aantal keren maar moest in de 40e minuut haar meerdere erkennen in Iris van Werkhoven die de 1-4 scoorde.

CSW - IJFC

De wedstrijd was gespeeld onder het toeziend oog van onze trouwe begeleider de maan. De IJsselsteinse voorwaartsen liepen zich met regelmaat vast op de stug verdedigende thuisploeg dat ook heel brutaal de aanval zocht met het windje in de rug. Romy Haveman kreeg een uitstekende mogelijkheid maar faalde bij het zicht op de haven.

CSW - IJFC
Lois Spliet kreeg voor IJFC een prima mogelijkheid te stand te vergroten net als trouwens Laura Gaasenbeek maar Mijke Voorbij deed haar naam eer aan en liet zich niet verschalken. Het hoefde uiteraard ook niet meer voor IJFC want de buit zat al in de pocket maar dan toch voor CSW de jeugdige Donna Straver die zich in de 52e minuut volledig in de kijker speelde.

CSW - IJFC
Op links de actie en uit een bijkans onmogelijke hoek een loeihard schot gelanceerd dat onhoudbaar voor doelvrouw Tamara Kamps in de touwen vloog. De stand 2-4 prijkte op het fraaie scorebord en dat ging de blauwwitte formatie toch iets te ver. Orde op zaken werd drie minuten later gesteld door Kirsten Plug die heel keurig en gedegen de 2-5 scoorde.

CSW - IJFC
Het duel zakte weg en oogde rommelig. IJFC drong wel aan maar de voorwaartsen kwamen niet voorbij Megan Bakker en Noa Deken. In de 79e minuut redde opnieuw Nikki de Kuiper na een perfecte voorzet van Cynthia Buis met de actie van Iris van Werkhoven. In de allerlaatste minuut bepaalde Laura Gaasenbeek de eindstand op 2-6 voor de formatie uit IJsselstein.

CSW - IJFC
Een dik verdiende overwinning voor IJFC dat de koppositie pakt in de competitie. Het spel oogde niet altijd volledig geolied maar de punten zijn heilig in deze fase van de competitie. Vooral in de tweede helft maakte de ploeg van Janet Griffioen zich niet te druk maar voerde wel de regie.
CSW - IJFC
CSW vocht karaktervol maar was niet in staat voldoende tegengas te geven alhoewel het in de tweede helft te weinig kreeg voor de getoonde inzet. Komende zaterdag de allesbepalende topper in IJsselstein tussen koploper IJFC en Berkel dat nu op de tweede plek staat. Inzet is de koppositie van de Eerste Klasse A. De aanvang op Sportpark Groenvliet is om 14.30 uur.

Meer beelden van CSW tegen IJFC ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: