Nuttig oefenduel tussen Berkel en RCL

De zon op weg naar de welverdiende winterslaap met de kenmerkende lange schaduwen. Op Sportpark Het Hoge Land de indrukwekkende luchten met zon, regen en de meeuwen die niets met voetbal hebben. Op gras dus de vriendschappelijke ontmoeting tussen Eerste Klasser Berkel en Hoofdklasser RCL uit Leiderdorp. De vraag uiteraard hoe de teams er op sportief vlak voor staan tijdens de Covid pandemie met de restricties die van toepassing zijn. Het werd een leuk en leerzaam duel waar de beide coaches, Sanne Dekkers van Berkel en Mohamed Bensaid van RCL, verder mee aan de slag kunnen in het nieuwe jaar.

cvv Berkel - vv RCL
Het werd 1-0 in het voordeel van Berkel via een fraai doelpunt van Jonna Hulshof dat voor de pauze al op het scorebord prijkte. De winst werd opgedragen aan coach Sanne Dekkers die op deze heuglijke dag jarig was. Berkel won en dat was verdiend. De ploeg  jonge speelsters uit het tweede elftal hadden er zichtbaar plezier in. Driftig combinerend met goed positiespel werd de overwinning afgedwongen. Wel met het kleinst mogelijke verschil maar dat had ook iets ruimer kunnen zijn. Maar aan de andere kant kreeg Geke Maat van RCL de kans voor open doel om de beide kemphanen op gelijke hoogte te brengen. Leerzaam duel dus om in het nieuwe jaar strategische stellingen in te nemen en de competities af te ronden. Althans dat is de wens voor alle sporters. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Jan Meijsen uit Oud Beijerland die een goede wedstrijd floot.

cvv Berkel - vv RCL
Dreigende luchten en het zonnetje scheen bij een handvol graden Celsius. RCL had virtueel getraind onder leiding van Rodney Lemmers en de speelsters van Berkel moesten vroeg uit de veren om met Sanne Dekkers op de velden van het Hoge Land te trainen. Neemt niet weg dat het toch behelpen is tijdens deze vervelende situatie waarin we allemaal verkeren.
Het was een leuk duel met een beter combinerend Berkel waarbij de speelsters uit het tweede de kans kregen om zich in de kijker te spelen. En dat deden de meiden met verve. Ook bij de Leiderdorpsen een aantal meiden van Jaclyn Leiwakabessy uit het tweede die goed voetbal lieten zien.

cvv Berkel - vv RCL
Het was thuisploeg Berkel dat sterk uit de startblokken kwam met direct al mogelijkheden voor Renée Rens en aanvoerster Demi Verlangen. Berkel toonde duidelijk meer lef en trok het initiatief naar zich toe. De Leiderdorpsen onder druk en sluitpost Hannah van den Heuvel moest samen met Romy Siera orde op zaken stellen.

cvv Berkel - vv RCL
Wel kreeg Yara Haasnoot een goede schietkans.  In de 16e minuut was het Iris Klein Bog met fraaie kans op aangeven van Femke van der Burg. Vier minuten later de beurt aan RCL met Kimberley van Delft en Susanne Hoogenboom echter, sluitpost Bianca Troost bood redding.

cvv Berkel - vv RCL
Na 30 minuten aantrekkelijk voetbal kreeg Iris Klein Bog opnieuw een fraaie mogelijkheid om Berkel op voorsprong te zetten. Vijf minuten later kreeg RCL een vergelijkbare kans met Susanne Hoogenboom. De inzet ging net langs de verkeerde kant van de staander over de achterlijn maar Berkel voerde wel de pressie op.

cvv Berkel - vv RCL
In de 37e minuut kreeg Esmee van der Burg de kans maar Hannah van den Heuvel was goed uitgelopen maar kwam wel in botsing met Van der Burg. De toegekende vrije trap werd door Femke van der Burg over de deklat geschoten.

cvv Berkel - vv RCL
Berkel wilde meer en dat werd beloond in de 40e minuut. Het was Iris Klein Bog met de breedtepass op Jonna Hulshof die met een slim lobje Hannah van den Heuvel de gang naar het net liet maken en Berkel op een verdiende voorsprong zette.

cvv Berkel - vv RCL
Na de warme thee wilde Berkel duidelijk meer maar de splijtende dieptepasses van Emma Verdaasdonk zorgden wel voor gevaar. Hiske Hol kreeg en goede schietkans en Melanie van Straalen was op links uiterst nuttig en vocht heerlijke duel uit met Peta Houting.

cvv Berkel - vv RCL
In de 52e minuut een polletje en de misstap van sluitpost Bianca Troost maar Geke Maat kon daar niet van profiteren. Voor Berkel kregen Evy Westerbroek, Allyssa Daal en Jonna Hulshof toch een aantal mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven. Maar dan toch Romy Siera en Emma Verdaasdonk die met regelmaat de gaten moesten dichtlopen. Ook schoten uit de tweede lijn van Isabel Heinsbroek, Jonna Hulshof en Allyssa Daal leverden niet het resultaat dat werd verwacht.

cvv Berkel - vv RCL
In de 60e minuut een prima voorzet van Hiske Hol  en de ultieme mogelijkheid voor Geke Maat om de rood-witte ploeg op gelijke hoogte te brengen. Voor open doel werd het leer niet geraakt. Het was wel de allerbeste kans voor de Racing dat in het algemeen toch moeite heeft om te scoren.

cvv Berkel - vv RCL
Een minuut later was het Berkel dat via Jonna Hulshof en Allyssa Daal de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. Maar de scherpte ontbrak bij de voorwaartsen. Voor RCL probeerde Kimberley van Delft het nog van afstand maar de stand bleef zoals deze was. Winst voor Berkel tegen RCL met 1-0, het kleinst mogelijke verschil.

cvv Berkel - vv RCL
Goede combinaties bij Berkel en de lange bal bij RCL. De thuisploeg scherper in de duels en dat gaf de uiteindelijke doorslag. Het cadeau voor de jarige Sanne Dekkers werd keurig verpakt met een fraaie strik.

cvv Berkel - vv RCL
Voor de Leiderdorpsen breekt de winterrust aan om komend jaar vol vertrouwen de strijd weer aan te gaan in de Hoofdklasse. Het puzzelstuk moet nog wel even afgemaakt worden. Fris en fruitig en meer geluk in de afwerking geeft de ploeg het elan dat het toekomt.

cvv Berkel - vv RCL
Berkel gaat komende zaterdag de zaal voor een onderling toernooi om in ieder geval in beweging te blijven. Dit alles dankzij de welwillende medewerking van een anonieme sponsor. De belangen groot want Berkel wil dolgraag komend seizoen in de Hoofdklasse acteren. En dat is zonder meer mogelijk als de competitie weer van start gaat en er volop getraind kan worden. De brede selectie met speelster uit het eerste en tweede kunnen op ieder niveau acte de préséance geven. Dat biedt mogelijkheden voor een knallend tweede bedrijf.

Meer beelden van Berkel tegen RCL ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: