Een middagje anderhalve meter

Vanwege de afgekondigde landelijke maatregelen geen prestatievoetbal en geen publiek. Ook bij RCL in Leiderdorp staat het programma van de vrouwen I en II in de ijskast. Geen trainingen op niveau en bij het spelen van de wedstrijden is de kans op ernstige blessures aanwezig. Vandaar de juiste beslissing maar de talenten van vrouwen vier en de meiden onder 17 gaven wel acte de préséance. En dat waren twee heerlijke wedstrijden die het trotseren van de regen meer dan waard was.


Het vierde rood-witte team nam het in de Vijfde Klasse op tegen EMM ’21 uit Kaag en Braassem en won met het kleinst mogelijke verschil. 1-0 dus en deze stand stond voor de pauze via een elf meter trap al op het scorebord. Recreatief voetbal zoals het wordt gebracht maar wel met een belangrijke ondertoon. Ervaring opdoen en wie weet is doorstroming naar de selectieteams mogelijk. Hoorde al de term talentenbrigade. Of dat de insteek is laten we graag aan de deskundigen over.

vv RCL IV - vv EMM '21
Het team bruist overigens van enthousiasme en dat voelt duidelijk goed. Ook bij EMM een prima elftal dat wil gaan voor resultaat. Kortom twee teams die aan elkaar gewaagd waren. De thuisploeg technisch beter maar de inzet en vastberadenheid van de speelsters van EMM zorgde ervoor dat een aantrekkelijke wedstrijd werd opgediend. Kansen voor beide teams maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp.

vv RCL IV - vv EMM '21
Ook in de tweede helft, met de gestaag neervallende grote druppels water, leuk voetbal met veel mogelijkheden voor de twee strijdende kemphanen. De eindstand derhalve 1-0 voor RCL en het team blijft op een tweede plek staan achter lijstaanvoerder ROAC MMO combinatie. EMM staat in de gevarenzone maar dat was aan het veldspel totaal niet te merken.


De andere wedstrijd was RCL MO 17 tegen Graaf Willem II VAC uit Wassenaar. De meiden van RCL onder de 17 doen het uitstekend. Uiteraard worden de rood-witte speelsters klaargestoomd voor het grotere werk. Hoofdklasse en zelfs Topklasse voetbal in de toekomst is met deze groep zonder meer haalbaar. Maar alles op termijn en nu genietend van een fraaie tweede plek in de Eerste Klasse van de najaars competitie. Deze stand zou wellicht recht geven op promotie naar de Hoofdklasse van de voorjaarscompetitie. De tegenstand komt dan op een aanzienlijk hoger niveau.


RCL won het duel overtuigend en walste tijdens de stromende regen in de tweede helft naar een 7-1 overwinning. Een zevenklapper om ook het doelsaldo wat op te krikken.
De combinaties vaak vloeiend en de afwerking op hoog niveau. Wisselend posities overnemen geeft altijd bij de tegenstander de nodige onrust. En daar moet je van profiteren en dat gebeurde.

Meer beelden van RCL 4 tegen EMM ‘21 ziet u hier
De foto’s van RCL (MO 17) tegen Graaf Willem II VAC ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: