RCL en Stiens houden elkaar in balans

In een aantrekkelijk technisch hoogstand duel tussen RCL en Stiens werden de pepernoten eerlijk verdeeld. Een wedstrijd ook met twee gezichten. In de eerste helft een uiterst efficiënt RCL dat via doelpunten van Robin Potters en Yara Haasnoot ging rusten met een 2-0 voorsprong. In het tweede deel waren de rollen duidelijk omgekeerd.

vv RCL - sc Stiens
Terwijl op de achtergrond op feestelijke wijze Sint Nicolaas in Leiderdorp werd begroet scoorde Stiens via Sam Bosma twee voltreffers in zes minuten tijd waardoor de eindstand in balans bleef. Een volkomen juiste uitslag gezien het spelbeeld. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Henk de Jong uit Rijnsaterwoude die een goede wedstrijd floot. Nog een opmerkelijk feit was dat er alle vier de wedstrijden die in de Hoofdklasse werden gespeeld dezelfde eindstand lieten zien.

Op Sportpark de Bloemerd de sleutelwedstrijd in de Hoofdklasse vrouwen tussen RCL en Stiens uit Friesland. Zonder publiek vanwege de pandemie maar zowel RCL als Stiens konden de punten goed gebruiken. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras met de lampen aan en dat kwam duidelijk het niveau van het spel ten goede.

Het was aftasten in de eerste fase met mogelijkheden voor de bezoekende partij via Janneke Ennema en Anne Dieuwke Dijkstra. In de zesde minuut de eerste aanval van RCL en wat voor een. Romy Siera stuurde de snelle Annebel Schoonderwoerd op rechts weg. De voorzet volgde en van links kwam Robin Potters inlopen die het leer in de touwen schoot.

RCL op voorsprong en de ploeg groeide in de wedstrijd met tactisch gecontroleerd spel. Lesley Landweer kreeg in de dertiende minuut een mogelijkheid om de score te verdubbelen maar dat lukte niet en aan de andere kant was het Siebine Burggraaf die het van afstand probeerde.

RCL had de regie in handen en het spel werd op het middenveld gespeeld. Stiens kwam beter in de wedstrijd en schoot via Burggraaf naast de verkeerde kant van de staander.

In de 36e minuut kwam RCL op een verdienstelijke 2-0 voorsprong. Een hoekschop op rechts werd genomen door aanvoerster Lesley Landweer. Yara Haasnoot liep in en koos positie en kopte loeihard de bal feilloos in het net. Het was een les in efficiency van de Leiderdorpsen met de gedoseerde spaarzame aanvallen en een maximaal rendement. De Racing kreeg nog een tweetal mogelijkheden via Robin Potters en Yara Haasnoot maar sluitpost Ingrid Kars liet zich niet verschalken.

Na de warme thee kreeg Geke Maat van RCL de mogelijkheid maar de afstand en de kracht leverde voor haar en het rood-witte team niet het gewenste resultaat op. Twee minuten later probeerde Lesley Landweer het. Tevens een fraaie mogelijkheid voor Susanne Hoogenboom die het ook van afstand probeerde. De Racing stoorde bij de opbouw van de Friezinnen maar kon dit speltype met het hoge tempo niet volhouden. Stiens trok met aanvoerster Leanne Ringelberg het duel naar zich toe en bepaalde het spelbeeld.

Kreeg via Janneke Ennema en de ingevallen Sam Bosma fraaie mogelijkheden de score een ander aanzien te geven. Het metaal werd geraakt terwijl sluitpost Hannah van den Heuvel kunst en vliegwerk moest verrichten om RCL in de wedstrijd te houden.

De thuisploeg probeerde het wel maar de energie om het tempo te volgen ebde weg. In de 75e minuut scoorde Sam Bosma na een perfecte voorzet de verdienstelijke aansluitingstreffer. Zes minuten later scoorde diezelfde Sam Bosma met een prachtige dropvolley de gelijkmakende treffer.

Het was tevens de eindstand van een uitstekende en bovenal sportieve strijd. RCL verspeelde statistisch gezien dan wel twee punten, de wedstrijd tussen deze aan elkaar gewaagde kemphanen was met deze 2-2 precies in evenwicht. De eerste helft duidelijk voor de thuisploeg van coach Mohamed Bensaid en het tweede deel voor de Friezinnen van Atty Eelkema. Tevens een prima visitekaartje voor het vrouwenvoetbal in een meer dan aantrekkelijk duel dat echter zonder publiek werd gespeeld.

Zaterdag gaat RCL naar Drenthe om het in Assen op te nemen tegen ACV. Aanvang is 15.00 uur. Stiens ontvangt op Sportpark It Gryn het Amsterdamse Wartburgia. Aanvang is ook om 15.00 uur.

Meer beelden van het levendige duel tussen RCL en Stiens ziet u hier.