RCL wint thuis van Barendrecht

De Leiderdorpse Racing heeft de eerste thuisoverwinning geboekt. Het is de tweede overwinning op rij en met veel inzet en passie werd nu Barendrecht met 4-1 huiswaarts gestuurd. De stand bij rust was 2-1. Van hoogstand technisch voetbal was geen sprake tijdens de regenbuien op het in zeer slechte staat verkerende hoofdveld van Sportpark de Bloemerd.

vv RCL - bvv Barendrecht
Het was dit keer werkvoetbal voor beide kemphanen en de thuisploeg speelde het spelletje slimmer. Doelpunten voor de pauze van Yara Haasnoot en Susanne Hoogenboom voor RCL en Ilse Kooistra voor Barendrecht.

Na de pauze waren het Robin Potter en Annebel Schoonderwoerd die de eindstand op 4-1 bepaalde. De sportieve wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Henk van Rijn.

Vooraf de discussie of het hoofdveld wel bespeelbaar was. De drassige zandvlakte met gaten en kuilen en slechts een aantal groene sprieten werd in orde bevonden door leidsman Van Rijn. In feite wel Hoofdklasse onwaardig maar een schrale troost was dat beide kemphanen daar last van hadden. Van technisch voetbal was geen sprake en het was puur werkvoetbal en dat met zo af en toe een flinke stortvloed van regen.

RCL trok vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe en was direct al gevaarlijk via Manon Heiliegers. Ook Annebel Schoonderwoerd was snel in de vierde minuut maar kon geen doorbraak forceren. Een minuut later de eerste aanval van Barendrecht via Lianne van der Poel, Kimberley Greven en Rebekka van Esch maar het net werd niet gevonden. In de tiende minuut een prima actie van Racing aanvoerster Lesley Landweer die Manon Heiliegers in stelling bracht en net naast het doel van Destiny Snoek schoot.

Hier had meer in kunnen zitten en de Leiderdorpsen wilden duidelijk meer en had het middenveld strak in handen. Dat nam niet weg dat Kimberley Greven een vrije trap mocht nemen. RCL sluitpost Hannah van den Heuvel pareerde deze inzet.
In de 14e minuut kreeg Yara Haasnoot een uitstekende mogelijkheid maar ook daar greep Destiny Snoek uitstekend in. Aan de andere kant schoot Rebekka van Esch net naast twee minuten later gevolgd door een fraaie aanval via Daniëlla Schenk, Rebekka van Esch en de mee opkomende Sasha Leemans. Het schot van Van Esch ging echter voorlangs.

In de 19e minuut kwam RCL op voorsprong. Susanne Hoogenboom stuurde op rechts Annebel Schoonderwoerd weg en de scherpe voorzet werd door Yara Haasnoot keurig in het net gedeponeerd. RCL op een verdiende voorsprong maar Barendrecht liet het er niet bij zitten. Mogelijkheden voor Daniëlla Schenk en Lianne van der Poel maar Hannah van den Heuvel bood telkens redding.
Door de druk van Barendrecht was de Racing snel in de omschakeling. Liet op het slechte veld duidelijk de bal het werk doen en creëerde mogelijkheden.

In de 24e minuut een prima aanval via Yara Haasnoot en Annebel Schoonderwoerd die Susanne Hoogenboom wegstuurde. Terwijl iedereen dacht aan een voorzet schoot Hoogenboom heel brutaal uit een bijkans onmogelijke hoek het leer achter Snoek in de touwen. De verdienstelijke 2-0 een feit. De Leiderdorpsen kregen meer mogelijkheden maar in de laatste fase van de eerste helft kantelde het duel.

In de 42e minuut kreeg Lianne van der Poel vier mogelijkheden op rij maar telkens pareerde Hannah van den Heuvel als een echte tijger het leer.

Na een vrije trap van Kimberley Greven werd het leer niet goed weggewerkt in de Racing verdediging. Daar maakte Ilse Kooistra in de blessuretijd van de eerste helft handig gebruik van en scoorde met een droge knal in de regen de aansluitingstreffer voor Barendrecht.

Na de warme thee weer de regen op het soppige veld en Barendrecht had snode plannen om de stand in balans te trekken. Hannah van den Heuvel hield de Leiderdorpsen in de wedstrijd en bood redding op een stormloop van inzetten. Kimberley van Delft, Emma Verdaasdonk, Ella Woermann, Romy Siera en Lesley Landweer hadden hun handen vol. Elise Toet kopte net naast en Lianne van der Poel en Kimberley van Deurse kreeg toch ook een aantal mogelijkheden.

De Leiderdorpse Racing loerde op de counter en dat had in de 63e minuut succes. Yara Haasnoot controleerde en speelde de bal breed op Robin Potters die zich knap vrijspeelde. Schoot uiterst gecontroleerd randje zestien op de zandvlakte keurig het leer in de touwen en bracht daarmee RCL op een 3-1 voorsprong.
Yara Haasnoot kreeg nog een puike mogelijkheid net als Annebel Schoonderwoerd en Robin Potters maar Barendrecht zocht de aanval. Kimberley Greven, Lianne Bruijs, Rebekka van Esch en ook Ilse Kooistra kregen mogelijkheden maar iedere keer greep Hannah van den Heuvel vakkundig in.

Het weer klaarde op en in 78e minuut was het bijna raak voor RCL na een hoekschop van Manon Heiliegers die Romy Siera in stelling bracht maar de leidsman stond in de weg. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal sloeg opnieuw RCL genadeloos toe. Annebel Schoonderwoerd mocht meters op rechts maken en schoot op fantastische wijze het leer achter Snoek in de touwen. Bepaalde daarmee ook de eindstand op een verdienstelijke 4-1.

Geen technisch hoogstand spel maar buffelen op het in slechte staat verkerende hoofdveld. Gelukkig geen ernstige blessures en daar waren de beide verzorgers, Chantal Lookermans en Rodney Lemmers, toch blij mee want het had ook geheel anders kunnen aflopen. RCL liet in de eerste helft het beste van het spel zien en kwam op een verdiende voorsprong. In de tweede helft drukte Barendrecht en Hannah van den Heuvel hield de Leiderdorpsen in de wedstrijd. Het slimme voetbal van RCL werd beloond met counters die prachtig werden uitgespeeld.
RCL boekte de eerste thuisoverwinning en dat smaakte ondanks de regen goed.
Komende week speelt Barendrecht thuis op Sportpark de Bongerd tegen Reiger Boys. De aanvang is om 12.15 uur. RCL gaat naar het Kasteel om het op te nemen tegen Sparta Rotterdam. De aanvang is om 18.00 uur.