RCL laat winst aan The Knickerbockers

Een enerverende strijd op het scherpst van de snede. The Knickerbockers waren technisch dan wel de bovenliggende partij maar de inzet en werklust van de rood-witte thuisploeg zorgde voor een gelijke strijd. Na een 1-1 stand bij rust kwam RCL vroeg in de tweede helft op voorsprong.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Nadat Hannah van den Heuvel achttien minuten voor tijd met rood werd weggestuurd waren het de studentes uit Groningen die in slechts drie minuten de achterstand ombogen naar een 2-4 winst.  Een domper voor de Leiderdorpsen maar de meiden uit Groningen hadden daar geen boodschap aan en voeren in de Hoofdklasse nu de ranglijst aan. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Matthijs de Vreugd die een goede wedstrijd floot.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
RCL nog zonder punten en doelpunten maar de ploeg wilde wel degelijk voor het trouwe thuispubliek resultaat neerzetten op het matig bespeelbare hoofdveld van Sportpark de Bloemerd. De Groningse studentes hadden daarentegen al twee winstpartijen in de pocket en dat gaf vertrouwen voor een goede afloop.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Het was de Racing dat de daad bij het woord voegde met een prima actie van Lesley Landweer die Romy Siera in stelling bracht in de derde minuut. Ze kwam spijtig genoeg net een voetlengte te kort. Aan de andere kant twee minuten later een vrije trap van Robin Huijboom op Sanne Hartsema die het leer in schoot maar sluitpost Hannah van den Heuvel bood redding. Een minuut later was het opnieuw Hartsema die nu voorlangs schoot na een pass van Frederique Versteeg.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
In de achtste minuut scoorde Minke Lalkens voor de Groningse formatie. Echter, deze treffer werd niet gehonoreerd vanwege buitenspel. Het was The Knickerbockers dat de touwtjes strak aantrok en druk zette op de Racing vesting.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Dat leverde voor de thuisploeg ruimte op om te counteren. Een prima actie van Geke Maat die Romy Siera in stelling bracht en het leer rakelings naast schoot. Dat was een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
De bovenliggende partij was wel de Groningse studentes die in de 24e minuut op een verdiende voorsprong kwamen. Frederique Versteeg mocht heerlijk slalommen door de linies van de thuisploeg en drukte keurig af.
De Leiderdorpsen kwamen terug en vochten op het soppige veld voor iedere meter. Dat had resultaat want in de 30e minuut kwam RCL op gelijke hoogte. Annebel Schoonderwoerd stuurde Manon Heiliegers de rechter flank in en op inzet en karakter werd Els van Minnen gepasseerd.

vv RCL - gsvv The KnickerbockersVlak voor de achterlijn schoot Heiliegers uit een bijkans onmogelijke hoek loeihard op doel. Sluitpost Esmee Marrink werd verrast en via haar bovenbeen belande het leer in de touwen. RCL op basis van werklust op gelijke hoogte en de ploeg wilde meer. Schoten van afstand van Manon Heiliegers, Melanie de Jong en Annebel Schoonderwoerd maar het net werd niet gevonden.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Na de pauze opnieuw RCL dat smaakmakend was. Lesley Landweer probeerde het net als de keihard werkende Geke Maat die op rechts met Annebel Schoonderwoerd ruimte kreeg. In de 50e minuut kwam RCL op voorsprong. Een hoekschop van links genomen door Manon Heiliegers werd door Geke Maat perfect in de touwen gekopt.
Dat was voor haar jaren geleden dat in de competitie werd gescoord en met deze treffer was ze dan ook dol gelukkig.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Met deze stand hadden de studentes geen vrede en zette alles op alles om een beter resultaat neer te zetten. Robina Eenkhoorn in combinatie met Frederique Versteeg, Marit Sloots, Sjaantje Nanne, Margo Bredeweg en Sanne Hartsema waren er wel heel dichtbij maar de Racing verdediging met Romy Siera, Kimberley van Delft, Isis Kindt en Ella Woermann hield stand. RCL controleerde het spel maar stond zwaar onder druk en het lukte de Groningse voorwaartsen maar niet om het net te doen bollen.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Dat veranderde nadat in de 72e minuut doelvrouw Hannah van den Heuvel Frederique Versteeg in de zestien tegen het groene gras werkte. Kreeg van leidsman Matthijs de Vreugd de rode kaart gepresenteerd en mocht vertrekken. Verdedigster Kimberley van Delft nam de positie onder de deklat over. De toegekende strafschop werd echter door Minke Lalkens vol tegen de staander geschoten.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
RCL verder met tien speelster en de Groningse druk nam steeds verder toe. In de 77e minuut kwamen The Knickerbockers op gelijke hoogte. Een schitterende vrije trap van Els van Minnen werd onhoudbaar in het kruis geschoten en de stand weer gelijk.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Een minuut later bij een volgende aanval kwam de ploeg van coach Bart Waninge op voorsprong via een fraaie lob van Sanne Hartsema. Twee minuten later werd het 2-4. Sanne Hartsema werd door Ashley Lieverse over de knie gelegd en opnieuw werd een strafschop toegekend.
vv RCL - gsvv The Knickerbockers
De elf meter trap werd door Robina Eenkhoorn in de uiterste hoek in de touwen geschoten. De wedstrijd was gespeeld en RCL niet meer in staat het tij te doen keren. Moe en met veel inzet en beleving was de strijd gespeeld en de tranen vloeiden dan ook rijkelijk na afloop.
vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Een domper voor de Racing maar de Groningse studentes vierden daarentegen feest na deze overwinning dat tevens het recht gaf om de ranglijst in de Hoofdklasse aan te mogen voeren.

Komende week gaat RCL naar Sportpark Drieburg in Amsterdam om het op te nemen tegen Wartburgia en ontvangen de Groningse studentes ACV uit Assen.

Meer beelden van RCL tegen The Knickerbockers ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: