Die Haghe en ARC houden elkaar in balans

Een aantrekkelijk duel in de Tweede Klasse tussen Die Haghe en het uit Alphen aan den Rijn afkomstige ARC. Het was werkvoetbal met een hoge amusementswaarde. ARC kreeg de meeste kansen en raakte tot twee maal toe de lat maar kon het verschil niet omzetten in klink klare munt. Die Haghe had de pech dat twee doelpunten werden afgekeurd door de goed fluitende scheidsrechter Richard van den Berg. De beide treffers vielen in de tweede helft. ARC opende de score via Vera Prins en twee minuten voor het allerlaatste fluitsignaal scoorde Kris Bruinsma uit een strafschop de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld was dat een juiste uitslag.

sv Die Haghe - sv ARC
Op Sportpark Ockenburgh in het Haagse de ontmoeting tussen Die Haghe en ARC. De thuisploeg nog zoekende naar de juiste balans en de Alphense Racing wil niets liever dan dit seizoen meedoen voor de prijzen.
De ploegen waren op het vochtige gras aan elkaar gewaagd met in de eerste fase de druk van Die Haghe met Jennifer Delwel, Bella van der Heul en Rubi Muneur. Ook een scherpe hoekschop van Delwel werd door sluitpost Romy Toebosch keurig uit de lucht geplukt.

ARC kwam op stoom met de actieve Julia Samsom die toch een aantal keren het initiatief naar zich toetrok en het spel verdeelde. Tess Overbeek, Kirsten Nijhof, Vera Prins en Shemaine Verkleij speelden prima de bal rond en creëerden zelfs kleine mogelijkheden.

Van afstand probeerde Kirsten Nijhof het en was Vera Prins die goed werk leverde er ook heel dichtbij. Wel attractief voetbal dat op en neer golfde want Die Haghe liet zich ook niet onbetuigd. Jennifer Delwel op rechts sterk aan de bal en kreeg een vrije trap te nemen in de 18e minuut. Deze inzet werd net naast gekopt door Chayenne Mutsaers. Ook Romy Batist was goed op dreef maar Femke van Hooije zat daar goed tussen.

Dan weer de Alphense Racing met de druk op de Haagse vesting. Een hoekschop van Shemaine Verkleij leverde niets op en ook Tess Overbeek lukte het niet om van afstand Wendy Plugge te verschalken en de gang naar het net te laten maken. Tess Hoogeveen probeerde het ook en kreeg ruimte maar haar opponent Britt de Wit liep het gat dicht en zorgde weer voor de aanvallende omschakeling. Sanne Janssen het logische vervolg met een kans voor Rubi Munier.

In de laatste fase van het eerste deel twee gevaarlijke hoekschoppen van Jennifer Delwel. Uit een situatie kreeg Chayenne Mutsaers de mogelijkheid maar het leer werd voor de doellijn nog gekeerd en werd met de brilstand de kleedkamers weer opgezocht.

Een levend duel met direct al in de tweede helft een doelpunt van de thuisploeg. Romy Batist scoorde echter dat feest ging niet door vanwege het feit dat aangever Jennifer Delwel in buitenspel positie stond. Het tempo van het duel werd verhoogd en beide ploegen speelden op winst. Zo kreeg Chayenne Mutsaers een goede mogelijkheid net als Jennifer Delwel en voor ARC schoot Shemaine Verkleij voorlangs.

In de 52e minuut een vrije trap van Britt de Wit waaruit aanvoerster Britney Kleij scoorde. Ook deze treffer werd niet gehonoreerd vanwege een overtreding tegen doelvrouw Romy Toebosch.
De meiden uit Alphen aan den Rijn wilden meer en voerden de druk op. In de 60e minuut de voorzet op maat van Vera Prins naar Shemaine Verkleij die de hoek voor het uitkiezen kreeg en had moeten scoren. Drie minuten later van het de thuisploeg met de pass van Jennifer Delwel op Romy Batist die echter Rianne Zwaan op haar pad vond.

In de 64e minuut weer een mogelijkheid voor ARC met een kopbal van Vera Prins die tegen de lat uiteen spatte. Dat laatste deed ook Yvette Verschuur met een schot van afstand. Vette pech voor de Racing om het leer in de touwen te krijgen. Maar dan toch in de 75e minuut werden de vele kansen beloond. Julia Samsom met de pass op Vera Prins die keurig scoorde en ARC op voorsprong zette.

De ploeg van coach John van der Meer kreeg via Iris de Vries en Eveline Wels meer mogelijkheden en achterin moest Kristen Papadopoulos een aantal keren de gaten dichtlopen. De meiden van Frank Teunissen namen met de stand geen genoegen en zette alles op alles om langszij te komen.

Britt de Wit schoot rakelings voorlangs en dan toch twee minuten voor tijd werd Britt de Wit in de zestien onreglementair volgens de leidsman tegen het gras gewerkt. Kris Bruinsma nam de elf meter trap en bepaalde de eindstand van dit leuke en bovendien spannende duel op 1-1.

ARC creëerde de betere mogelijkheden, echter de overtuiging om het verschil in doelpunten uit te drukken was in het Haagse niet aanwezig. Die Haghe kwam langszij dankzij een strafschop maar de verhouding kwam met deze eindstand prima tot z’n recht. De uitslag volledig in balans en komende week speelt ARC op Sportpark Zegesloot thuis tegen Zuidland en gaat Die Haghe naar Den Hoorn.

Meer beelden van Die Haghe tegen ARC ziet u hier.