Berkel pakt de volle buit bij RVVH

Het venijn zat in de staart bij het duel tussen het tweede team van RVVH en Berkel. Plaats van handeling het schitterende sportcomplex van RVVH in Ridderkerk. Een aantrekkelijk duel met inzet en beleving en fraaie doelpunten. Berkel zegevierde met 1-3 na een 0-1 stand bij rust maar kreeg de overwinning niet cadeau. De vechtlust van de jonge thuisploeg speelde het team uit Lansingerland wel degelijk parten.

RVVH II - cvv Berkel


De bezoekers waren technisch gezien de bovenliggende partij maar er was soms geen doorkomen aan. Voor de pauze scoorde Demi de Boe en direct na de thee kopte Yara van der Veen de gelijkmaker in de touwen. Acht minuten voor tijd was het Bianca Troost die op onnavolgbare wijze met een omhaal de nakomelingen van halfgod Hercules deed capituleren. Faith Parto bepaalde met een sublieme actie en schot in de kruising de einduitslag op 1-3.

RVVH II - cvv Berkel
Onder de bezielende leiding van scheidsrechter Gerard Vrooman, die werd geassisteerd door Mitchell Klein Hesselink en Hans Knuppe, kreeg het publiek een aantrekkelijk duel voorgeschoteld. Berkel opende met een aanval van Demi de Boe maar de counter van de thuisploeg mocht er zijn met de snelle Desphina Kalkman. In de zevende minuut opnieuw een mogelijkheid voor Kalkman die zelfs het leer achter sluitpost Laura Klein Blog in het net schoot. Dat feest werd echter niet gehonoreerd vanwege buitenspel.

RVVH II - cvv Berkel
In de twaalfde minuut was het opnieuw de blauwwitte ploeg met een goede actie tussen Desphina Kalkman en Tara de Rover met aan de andere kant een prima kans voor Lindy Hogedoorn. Berkel trok het initiatief heel duidelijk naar zich toe en zorgde in de 15e minuut voor een aantal gevaarlijk hoekschoppen via Bianca Troost en Allyssa Daal.

RVVH II - cvv Berkel
Doelvrouw Inge van Os hield het doel nog schoon en zag ook dat Nina Reitsma een mogelijkheid kreeg om de score te openen maar Laura Klein Blog deed wat ze moest doen. Dat echter niet alleen want ze stond aan de start van het openingsdoelpunt van Berkel in de 21e minuut.
De perfecte lange bal werd door aanvoerster Demi Verlangen precies op Allyssa Daal geschoten en die schoof het leer in de voeten van de op links opkomende Demi de Boe die keurig afdrukte.

Berkel op voorsprong en twee minuten later was het opnieuw Allyssa Daal die de score had kunnen verdubbelen.

RVVH II - cvv Berkel
RVVH had het moeilijk maar de enorme dosis vechtlust zorgde ervoor dat Nina Reitsma een prima mogelijkheid kreeg na een combinatie tussen Desphina Kalkman en aanvoerster Celine Schot. Helaas verstapte Nina Reitsma zich en kreeg de bal niet onder controle.

RVVH II - cvv Berkel
Aan de andere kant in de 39e minuut schoten van afstand van Bianca Troost, Femke van der Burg, Whitney Morien en Lindy Hogedoorn maar het net werd niet gevonden.

RVVH II - cvv BerkelVlak voor de pauze kregen Nina Reitsma en Desphina Kalkman een mogelijkheid maar Laura Klein Blog bood redding.

In het begin van de tweede helft direct al spektakel. Eerst een goede actie van Manuela Hietbrink welke nog net tot hoekschop verwerkt kon worden. Die Hietbrink had mij al toevertrouwd dat ze zou gaan vlammen en deed dat direct al. De hoekschop genomen door Desphina Kalkman werd perfect door steunpilaar Yara van der Veen ingekopt en bracht daarmee de stand weer in evenwicht.

RVVH II - cvv Berkel
Berkel dat wel de betere ploeg was kwam er even niet meer aan te pas. Was duidelijk zoekende om het juiste ritme te vinden na wat mogelijkheden van Celine Schot. RVVH wilde op basis van wilskracht met Minke van Alten en Ilse Schot meer maar Berkel herpakte zich en dirigeerde. En juist die sportieve strijd maakte het duel aantrekkelijk om te zien.

RVVH II - cvv Berkel
Het initiatief weer bij de bezoekende partij met Allyssa Daal, Peta Houting, Anouk Angkotta, Jonna Hulshof, Lindy Hogedoorn en Faith Parto die vooraf ook al had gemeld dat ze zou gaan scoren vanaf de linkerflank. Wanneer had Parto er niet bij gezegd maar ze zorgde wel voor veel gevaar bij de aanvalsgolven. Berkel zette druk en kreeg mogelijkheden via Demi Verlangen en Bianca Troost maar het lukte niet om te scoren. Jorien van Kempen, Sanne Eikelboom en Yara van der Veen lieten niets aan het toeval over.

RVVH II - cvv Berkel
Dat gebeurde wel in de 82e minuut en het was niemand minder dan Bianca Troost die op schitterde wijze scoorde. Bianca Troost werd aangespeeld door Allyssa Daal en stond met haar rug naar het doel gekeerd. Op onnavolgbare wijze de beweging met een perfecte omhaal waarbij het leer hoog in de touwen verdween. De wedstrijd was in feite al gespeeld want RVVH zat er doorheen echter Berkel wilde meer en sloeg twee minuten voor tijd genadeloos toe. De pass van Anouk Angkotta op Faith Parto die randje zestien zich knap vrijspeelde om vervolgens venijnig uit te halen. Met een sublieme curve verdween de bal in de verste kruising en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

RVVH II - cvv Berkel
Faith Parto deed haar woord gestand en het werd winst voor Berkel in een aantrekkelijke partij voetbal. De ploeg van Sanne Dekkers kreeg de overwinning niet cadeau maar was wel technisch de betere partij. RVVH streed met verve en liet een hoge dosis vechtlust zien. De technische staf van de thuisploeg roemde Berkel en bombardeerde de ploeg als kandidaat voor de titel. Zo ver is het zeker nog niet.
RVVH II - cvv Berkel
Manuela Hietbrink werd bij RVVH uitgeroepen tot  player off the match en kreeg bloemen en een aandenken. Komende week staat in het teken van de KNVB bekerstrijd. Het tweede team van RVVH was al uitgeschakeld in de poulefase.
Berkel, de winnaar in de groepsfase, reist af naar Nijmegen om het op te nemen tegen zondag Hoofdklasser Trekvogels. De aanvang op Sportpark de Kwakkenberg is 17.00 uur. Voor de competitie speelt Berkel op 26 oktober de inhaalwedstrijd thuis tegen Sportclub ’t Gooi. De aanvang van die wedstrijd is 20.15 uur.

Voor meer beelden van RVVH II tegen Berkel klikt u hier
Foto’s van de wedstrijd in de Topklasse tussen RVVH en Eldenia ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: