Be Quick wipt RKDEO uit de beker

Met een heuse zevenklapper won Topklasser Be Quick ’28 uit Zwolle het bekerduel in Nootdorp tegen zondag Eerste Klasser RKDEO. Op Sportpark Centrum waren de meiden van coach Wendy Rietveld toch net even een maatje te klein maar lieten wel inzet en passie zien.

RKDEO - Be Quick '28
Via een 0-3 stand bij de pauze liep de ploeg uit Zwolle pas in het laatste kwartier uit tot 0-7. Het bekerduel stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Bert Metzler uit Langeraar die een goede wedstrijd floot.
Daarnaast een onverwacht maar opvallend weerzien met de familie Stolk. Precies tien jaar geleden overleed vader Stolk en nu debuteerde kleindochter Jaëlla Stolk in de hoofdmacht bij RKDEO. Tja, toeval bestaat niet en de herinnering blijft altijd levend.

RKDEO - Be Quick '28
RKDEO coach Wendy Rietveld had er zin en zag Sarah, de Pupil van de Week, fraai scoren. Maar het waren toch de meiden van de Zwolse Topklasser die het initiatief naar zich toetrok. In de zevende minuut de voorzet van Daniëlle van der Velde die door Yvette van Dealen keurig werd ingeschoten en Be Quick op voorsprong zette. Dat was een fikse tegenvaller voor de thuisploeg die toch met Quinty Waal een paar leuke mogelijkheden creëerde.

RKDEO - Be Quick '28
In de 17e minuut had Yvette van Daelen de stand moeten verdubbelen maar verder afstand nemen lukte niet. Wel in de 23e minuut toen Jasmijn Brink heerlijk diep kon gaan en de 0-2 in de touwen schoot. Zeven minuten later was het aanvoerster Anouk Bourgonje die randje zestien mocht uithalen maar de target miste.

RKDEO - Be Quick '28
RKDEO kwam terug in het duel en zette druk maar het geluk ontbrak om dat ene gaatje in de solide Zwolse verdediging te vinden. Door die druk kreeg Be Quick ruimte en daar maakte de ploeg handig gebruik van.

RKDEO - Be Quick '28
Het was in de 40e minuut Yvette van Daelen die op aangeven van Indira Vierhout de 0-3 scoorde. Vlak voor de pauze schoot Daniëlle van der Velde nog tegen de staander.

RKDEO - Be Quick '28
Na de pauze de druk van Be Quick maar het lukte maar niet om verder afstand te nemen. RKDEO mocht speldenprikken uitdelen maar de echte overtuiging bij de Nootdorpse voorwaartsen ontbrak. Uiteraard controleerde Be Quick het spel volledig en was het vechten voor iedere meter bij de Nootdorpse formatie in een overigens sportieve wedstrijd.

Pas in de 65e minuut werd het 0-4 door een doelpunt van Indira Vierhout.

RKDEO - Be Quick '28

Tien minuten later scoorde Vierhout opnieuw. Dat na een hele fraaie actie en met behulp van de paal die het leer liet caramboleren in het net.

RKDEO - Be Quick '28
De wedstrijd was gespeeld maar het zat de ploeg uit Zwolle toch niet lekker dat de vele mogelijkheden niet werden omgezet in klinkklare munt. Aanvoerster Anouk Bourgonje nam de ploeg op sleeptouw en scoorde zelf in de 76e minuut de 0-6. De eindstand van het bekerduel werd bepaald door Daniëlle van der Velde die in de 87e minuut een toegekende elf meter trap verzilverde.

RKDEO - Be Quick '28
Een kat en muis bekerwedstrijd waarbij de thuisploeg geen enkel greintje geluk kende om de score positief te beïnvloeden. De verdediging stond perfect maar tegen de Topklasser uit Zwolle waren de Nootdorpse meiden niet bestand. Een ongelukkige eenzijdige strijd maar daarentegen was het feest bij Be Quick.

RKDEO - Be Quick '28
Een zevenklapper en een goede leerschool om ook tegen verdedigende ploegen toch het verschil te kunnen duiden. Be Quick gaat ten koste van RKDEO verder in de strijd om de fel begeerde KNVB Bokaal.

Komend weekend is er weer competitie voetbal. Be Quick speelt op Sportpark Drieburg in Amsterdam tegen Wartburgia. Aanvang van het duel is om 13.15 uur. Zondag vertrekt RKDEO naar Albergen om op Sportpark Loarkamp aan te treden tegen De Tukkers. Aanvang is om 11.00 uur.

Meer beelden van het duel tussen RKDEO en Be Quick ’28 ziet u hier.
Lees hier alles over Sarah, de Pupil van de Week bij het bekerduel.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: