SSS wint bekerduel bij RCL

Hoofdklasser RCL kwam er thuis tegen Topklasser SSS niet aan te pas. SSS won gemakkelijk in een mat duel met 0-2. Een stand die overigens met de pauze al op het scorebord prijkte. Rosalie Hoogerwerf scoorde twee maal voor de formatie uit Klaaswaal en de winst in de groepsfase  van de KNVB beker was zonder meer verdiend.
De ploeg oogde scherper en was fysiek sterker terwijl de Racing zoekende is naar het juiste spelconcept vanwege de vele blessures.  Het duel stond onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Leen Molenaar.

vv RCL - vv SSS


Op Sportpark De Bloemerd moest noodgedwongen uitgeweken worden naar een bijveld. Het hoofdveld was afgekeurd vanwege het feit dat de belijning niet zichtbaar was. Vrijdag werd laat in de middag gemaaid waardoor het veld nog niet gereed was. Dat maakte de spelvreugde er niet minder om want de meiden uit Klaaswaal kregen via Fili Talman al een eerste mogelijkheid.  In de vierde minuut een schot van afstand van Racing aanvoerster Lesley Landweer maar deze inzet verdween ruimschoots over de deklat.

vv RCL - vv SSS
Twee minuten later mocht Annebel Schoonderwoerd spontaan op snelheid meters maken. Haar inzet werd de prooi voor doelvrouw Angèl Verschoor. In de achtste minuut een slimme bal van Geke Maat maar ook deze actie leverde voor thuisploeg RCL geen resultaat op.

vv RCL - vv SSS
Aan de andere kant was Griffith Vaissaire die toch ook een fraaie mogelijkheid kreeg. In de eerste fase een gelijkwaardig duel maar de Topklasser wilde meer en trok het initiatief naar zich toe. Maartje Huibrechtse kreeg in de 17e minuut de kans maar Racing doelvrouw Hannah van den Heuvel greep goed in. Een minuut later was het Griffith Vaissaire die de ploeg op voorsprong had kunnen zetten maar dat gebeurde wel in de 19e minuut. Onachtzaamheid bij het uitverdedigen ging daaraan vooraf. Daar profiteerde Lynn den Ridder van die het leer onderschepte en in de voeten schoof van Rosalie Hoogerwerf die de bal in de touwen schoot.

vv RCL - vv SSS
De Leiderdorpsen aangeslagen waardoor SSS via Brigitte van Herk direct daarop al de mogelijkheid kreeg om de stand te verdubbelen. Dat lukte niet en RCL stond onder druk. Pas in de 35 minuut was het Geke Maat die voor gevaar zorgde voor de thuisploeg. Prima greep Angèl Verschoor in en werkte het leer tot hoekschop wat echter niets opleverde.

vv RCL - vv SSS
Opnieuw sloeg SSS genadeloos toe. Een hoekschop in de 42e minuut werd genomen door Maartje Huibrechtse en Rosalie Hoogerwerf kopte het leer feilloos in de touwen.

vv RCL - vv SSS
In de tweede helft kregen beide kemphanen wat mogelijkheden maar in feite was het spel gespeeld. Voor de thuisploeg kregen Chanica Lopez, Geke Maat, Ashley Lieverse, Isis Kindt en Lea Luzolo wat kansen maar een doorbraak was niet te vinden. Datzelfde gebeurde ook aan de andere kant met Janita Lookermans, Griffith Vaissaire, Rhiannon van Kan en Rosalie Hoogerwerf.

vv RCL - vv SSS
In de laatste fase ging RCL meer druk zetten om de stand toch een ander aanzien te geven. Angèl Verschoor hield echter wel de nul. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg SSS een strafschop vanwege een overtreding van doelvrouw Hannah van den Heuvel op Rosalie Hoogerwerf. Maartje Huibrechtse nam de elf meter trap maar schoot het leer over.

vv RCL - vv SSS
Een volkomen verdiende overwinning voor de ploeg van de coaches Bert Bos en Rob Ouwens. De Topklasser speelde het leer gemakkelijk rond en was fysiek sterker.
RCL daarentegen nog zoekende naar de juiste posities en spelconcept en dat is in deze fase voor de coaches Mohamed Bensaid en Shahroch Ramez een belangrijk gegeven. Iedere wedstrijd een leerproces met wedstrijdritme is noodzakelijk om niet achter de feiten aan te lopen.
Komende week het vervolg in de groepsfase van de KNVB beker. SSS ontvangt het Ridderkerkse RVVH en speelt RCL in Rotterdam tegen Sparta.

Meer beelden van RCL tegen SSS ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: