Saestum pakt volle buit bij RCL

RCL had het zichtbaar moeilijk tegen het tweede team van Saestum. Kreeg wel geringe mogelijkheden maar er werd niet gescoord. Na een 0-2 stand bij rust werd het diep in de tweede helft 0-4. De thuisploeg speelde toen met slechts tien man. De meiden uit Zeist waren scherper en hadden tactisch de beste strategie. Een stukje doelmatigheid met het neerzetten van de pionnen op de juiste posities.

vv RCL - sv Saestum II
RCL probeerde dat te compenseren met een dosis vechtlust maar de stootkracht ontbrak.  Omzettingen vanwege de vele blessures in het rood-witte team blijft parten spelen. In de eerste helft scoorden Yannan Driessen en Pomme van Teeffelen en ver in het tweede deel Samira van Otterloo en Esra Baars. En met deze winst in het eerste competitieduel waren de meiden uit Zeist dolgelukkig.

Toch startte de thuisploeg veelbelovend en zette na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Emil Wijler flink wat druk op vesting uit Zeist. Mogelijkheden in de eerste fase via Geke Maat, Lesley Landweer, Manon Heiliegers en Kimberley van Delft. Het antwoord mocht er ook zijn en Racing doelvrouw Hannah van de Heuvel moest tot het uiterste gaan bij een inzet van Samira van Otterloo. Ook bij een kopbal van Elaine de Vette moest Hannah van den Heuvel vol aan de bak.

De ploeg uit Zeist was snel in de omschakeling en daardoor gevaarlijker. In de tiende minuut kwam RCL goed weg. Een hoekschop genomen door Pomme van Teeffelen werd door Samira van Otterloo verlengd. Het leer kwam voor de voeten van Lisa Zwaan die vervolgens uithaalde en de bal vol tegen de staander schoot. De Leiderdorpsen kwamen daar heel goed mee weg.
In de 15e minuut weer de actieve gelegenheid spits Geke Maat na een pass van Annebel Schoonderwoerd met een kans.

Een minuut later bij de snelle omschakeling kwam Saestum op voorsprong. Er was ruimte voor Yannan Driessen die heel droog van randje 16 kon uithalen en het leer in de uiterste hoek schoot.
Saestum op voorsprong en RCL herpakte zich wel maar had niet het inzicht de bakens te verzetten. De ploeg drong wel aan en dat resulteerde in de 21e minuut in een fraaie aanval van Lesley Landweer en Geke Maat. Ook een schot van afstand van Kimberley van Delft maar sluitpost Naomi Linssen pareerde alle inzetten met verve.

In de achterhoede van RCL deed Romy Siera het nodige om de snelle counters van Saestum te onderscheppen en deed tevens ondersteunend werk voor de aanvalsters. Geke Maat kopte een voorzet van Annebel Schoonderwoerd net over en aan de andere kant was het Selma Wolters die het probeerde van afstand. Dat alles zonder succes maar in de 30e minuut werd het wel 0-2. Een crosspass van Samira van Otterloo bereikte Pomme van Teeffelen die geen fout maakte en scoorde.  Bij Saestum de snelheid en scherpte en bij de rood-witte thuisploeg lukte het met geen mogelijkheid dat ene gaatje te vinden.

In het begin van de tweede helft profiteerde bijna Annebel Schoonderwoerd. Aan de andere kant Van Teeffelen en Zwaan die een stuk ruimte kregen. Maar het leverde echter niets op. Het tempo van het duel zakte weg en RCL probeerde het tij te keren om druk te gaan zetten.

De beste mogelijkheid kreeg Romy Siera in de 60e minuut. Een vrije trap van Lesley Landweer kwam voor het verkeerde been van Siera die wel direct uithaalde maar ook met verbazing keek naar het leer dat ruimschoots voorlangs ging.

Een kwartier voor tijd moest de Racing met tien vrouwen verder. Isis Kindt werkte haar opponent tegen de grasmat en leidsman Emil Wijler trok de rode kaart. Het duel leek gespeeld maar de meiden uit Zeist wilden duidelijk meer en kregen meer ruimte. Dat resulteerde in de 80e minuut op aangeven van Selma Wolters dat Samira van Otterloo met een fraaie lob de 0-3 scoorde. Drie minuten voor tijd bepaalde Esra Baars de eindstand op 0-4.
Donkere wolken boven Sportpark de Bloemerd pakken zich samen. Nog steeds is de Racing vanwege al het blessureleed niet op volle sterkte en de lijst neemt nog steeds toe. Nu viel deze uitslag wellicht iets te fors uit, het neemt niet weg dat de scherpte en stootkracht ontbrak in het team van coach Mohamed Bensaid.
Bij Saestum heeft coach Marcel van der Togt de lijnen goed uitgezet. De ploeg speelt met flair en laat gedegen voetbal zien en gaat zondermeer ook dit seizoen in de top van de Hoofdklasse meedraaien.
Komende zaterdag speelt RCL in Groningen de altijd lastige wedstrijd tegen Oranje Nassau en ontvangen de meiden uit Zeist het tweede team van Wartburgia uit Amsterdam.