RVVH wint bij RCL in bekerstrijd

RCL verloor in de groepsfase van de KNVB Beker met 0-2 van RVVH uit Ridderkerk. Bij rust was de stand 0-1. Beide teams draaien nog niet op volle toeren maar een positieve tendens is waar te nemen. Bij de Topklasser de organisatie en bij de Racing is het afwerken een belangrijk punt van aandacht. De kemphanen waren aan elkaar gewaagd en het krachtsverschil minimaal.

vv RCL - RVVH
Het verschil was uiteindelijk de twee doelpunten. In de vijfde minuut scoorde Sharella Hunt en drie minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michael Medina was het Nina Reitsma die raak kopte. In de tussenliggende periode kregen beide ploegen diverse mogelijkheden waarbij de thuisploeg de beste kansen creëerde maar deze niet wist te verzilveren.

vv RCL - RVVH
Romy Siera en Kimberley van Delft bij de Racing weer in de ploeg en de lijst van afwezigen door een blessure neemt gelukkig wat af. Toch blijft het puzzelen echter, de basis is er en staat. Net als de beleving om een prestatie neer te zetten. Bij RVVH de as met sluitpost Lisette Snel, aanvoerster Alyssa Dijkstra, Manuela Grootenboer en Evy Bergmans. Met name de spelverdeelsters strooiden heerlijk met passes.

vv RCL - RVVH
In de eerste minuut kreeg de ploeg uit Ridderkerk al een goede mogelijkheid om te scoren. Dat gebeurde wel in de vijfde minuut. Een pass op de opkomende Sharella Hunt en die schoot het leer beheerst in de touwen.
Het zonnetje was doorgebroken en de warmte duidelijk merkbaar maar dat nam niet weg dan Annebel Schoonderwoerd in de tiende minuut een prima mogelijkheid kreeg.
Na een kwartier spel kreeg RCL het middenveld onder controle. Dat leverde mogelijkheden op voor Geke Maat, Melanie de Jong en Annebel Schoonderwoerd. Door de druk kreeg RVVH ook ruimte om te counteren maar sluitpost Hannah van den Heuvel greep een aantal keren goed in. Een voorzet van Viviane Verheijen werd door Evy Bergmans ingekopt maar Van den Heuvel pakte het leer. Ook een kopbal van Manuela Grootenboer werd vakkundig onderschept.

vv RCL - RVVH
In de 31e minuut had Geke Maat voor de Racing moeten scoren. Een prima actie op links waarbij ook doelvrouw Lisette Snel werd omspeeld maar dan toch het leer in het lege doel schuiven was een te grote opgave. Drie minuten later kreeg Annebel Schoonderwoerd een mogelijkheid maar sluitpost Lisette Snel greep prima in. In de laatste fase van het eerste deel kwam het gevaar van Zoë den Ouden. Eerste een vrije trap en vervolgens een schot van randje 16. Hannah van den Heuvel pareerde met flair de beide inzetten.

vv RCL - RVVH
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. RCL het initiatief en RVVH afwachtend en op de counter loeren. Prima mogelijkheden voor Geke Maat en Susanne Hoogenboom maar het net werd niet gevonden. De Leiderdorpsen wilden wel degelijk en ook uit stilstaande momenten met vrije trappen van Lesley Landweer en Romy Siera lukte het maar niet om de gelijkmakende treffer te scoren. Aan de andere kant Evy Bergmans en een kopbal van Nina Reitsma maar opnieuw stond Hannah van den Heuvel haar mannetje.

vv RCL - RVVH
De thuisploeg bleef drukken met toch goede mogelijkheden voor Annebel Schoonderwoerd, Geke Maat, Kimberley van Delft en Susanne Hoogenboom. De gelijkmaker bleef uit en zoals het in onbeschreven voetballogica gaat valt het doelpunt dan altijd aan de andere kant. De verkregen ruimte werd door RVVH goed in de 87e minuut goed uitgespeeld. Nina Reitsma bepaalde met een kopbal in de uiterste hoek de eindstand op 0-2.

vv RCL - RVVH
De Leiderdorpse Racing met drie verliespartijen in de groepsfase uit het bekertoernooi gewipt. Op zich jammer maar vanwege de vele blessures met de omzettingen is wedstrijdritme op dit moment van belang. De opbloeiende tendens is wel duidelijk waar te nemen alleen het scorend vermogen ontbreekt.
RVVH verdedigde de vroege voorsprong met glans en had het geluk dat het vizier van de Racing voorwaartsen niet op scherp stond. Samen met het uit Klaaswaal afkomstige SSS gaat RVVH door in de strijd om de KNVB beker.
Zaterdag start de competitie. RVVH vertrekt naar Ede en neemt het in de Topklasse op tegen DTS Ede. De aanvang is om 15.00 uur op Sportpark Inschoten. RCL ontvangt thuis op Sportpark de Bloemerd het tweede team van Saestum uit Zeist. De aanvang is 14.30 uur.

Meer beelden van het bekerduel tussen RCL en RVVH ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: