Enerverende bekerstrijd tussen CSW en Berkel

De strijd om de KNVB beker in de groepsfase tussen CSW en Berkel was boeiend en meeslepend. Dat zelfs tot het allerlaatste fluitsignaal van leidsman Samuel Lekatompessy uit Montfoort. Berkel was het meest koelbloedig en won na een 0-2 stand bij rust met 2-3. De wedstrijd was aantrekkelijk om te zien met een technisch vaardig Berkel met daarentegen een fysiek sterke thuisploeg dat op het Sportpark in Wilnis een prima indruk achterliet. CSW had in de beginfase de mogelijkheden moeten benutten maar daar tegenover staat wel dat Berkel in de tweede helft ook niet in staat was de kansen te verzilveren. Het was wel een uiterst leerzaam duel voor iedere partij. Berkel gaat met twee overwinningen door naar de volgende ronde in de strijd om de KNVB beker.

CSW - cvv Berkel
Vooraf werd gefluisterd dat als Ryanne Lem in de basis staat het steevast winst voor CSW zou gaan opleveren. Voorspellingen waar je altijd rekening mee dient te houden echter, coach Iris van Dijk hield haar als geheim wapen op de bank. Bij Berkel ontbrak Isabel Heinsbroek vanwege een knieblessure. De basis voor beide kemphanen, die uitkomen in de Eerste Klasse, voldoende breed met tevens inzetbare jeugdige talenten.

CSW startte goed met direct al een mogelijkheid voor Joy Haveman. Maar dan toch viel in de tweede minuut de 0-1 voor Berkel. Een uithaal van aanvoerster Demi Verlangen van afstand vloog hoog in de touwen. De ploeg uit Lansingerland op voorsprong maar spraakmakend toch Ashley de Horde, Puck Straver en Marit Bon die samen met Romy Haveman de mogelijkheden kregen om de stand in balans te brengen.

CSW - cvv BerkelDruk van de thuisploeg maar het lukte niet om door de Berkelse verdedigingslinie te breken. Ook niet via Michelle Lem, Romy Haveman en Joy Haveman om Anouk Angkotta, Sandra Welles en Femke van der Burg te verschalken.

Een aantrekkelijk duel met een aanvallende thuisploeg terwijl het middenveld wel in handen was van Berkel. In de 12e minuut was het weer Joy Haveman die de mogelijkheid kreeg om te scoren. Aan de andere kant schoot Faith Parto voorlangs en ook een inzet van Demi Verlangen trof geen doel.  Leuke duels tussen de nummers 10, Lorena Fontijn en Lindy Hogedoorn die elkaar veelvuldig op het middenveld tegen het lijf liepen. Het was natuurlijk ook een typisch bekerduel waarbij de strijd keer op keer opbloeide. De techniek in het voordeel van Berkel maar de fysieke kracht van de thuisploeg oogde net zo imponerend.

In de 27e minuut de combinatie tussen Joy Haveman en Michelle Lem. Toch weer uitgespeelde mogelijkheden maar sluitpost Celine Lindhoudt van Berkel gaf geen enkele krimp. Berkel voerde het tempo op en dat hield in meer kansen voor Allyssa Daal, Bianca Troost en Peta Houting. Maar het was opnieuw Demi Verlangen die in de 40e minuut haar tweede doelpunt van de middag scoorde. Een hoekschop van Bianca Troost werd door Lindy Hogedoorn tegen de lat gekopt. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Demi Verlangen en in de touwen gejaagd.

Zou je denken dat Berkel in de tweede helft de buit al binnen zou hebben maar dat was zeker en vast niet het geval. CSW met een aantal gevaarlijke vrije trappen van Kayleigh van Groen die niet het gewenste resultaat opleverden. Berkel zette druk en kreeg een mogelijkheid via Jonna Hulshof. Door die ruimte kon CSW knap op de counter spelen. In de 57e minuut kroop Marit Bon snel in de vrijgekomen ruimte en scoorde via de voet van Femke van der Burg de aansluitingstreffer (1-2).

De spanning weer helemaal terug maar Berkel wilde toch zekerheid. In de 60e minuut Jonna Hulshof met de pass op de inkomende Bianca Troost die haar inzet op de staander uiteen hoorde spatten. Ook Lindy Hogedoorn was er dichtbij. Kansen voor de ploeg uit Lansingerland maar het lukte niet om verder afstand te nemen.

Dat wel in de 68e minuut van het enerverende duel. Allyssa Daal speelde zich op rechts knap vrij en er volgde een hoge voorzet exact op maat voor Lindy Hogedoorn die knap en strak het leer in de touwen kopte en de stand op 1-3 bracht.

En juist die stand zat bij de thuisploeg niet lekker. Gretig werd de aanval gezocht en dat resulteerde in de 75e minuut in een treffer van Joy Haveman die prachtig raak schoot en de aansluitingstreffer scoorde. Eén minuut later leek Marit Bon de gelijkmaker te scoren maar dat feest kreeg geen doorgang vanwege buitenspel.  Daar kwam Berkel met de schrik vrij.

De laatste fase stond bol van spanning en dat alles op het scherpst van de snede. Berkel kreeg mogelijkheden maar moest noodgedwongen de te krappe voorsprong verdedigen. Doelvrouw Celine Lindhoudt was weer helemaal in haar element en bood met halsbrekende momenten redding. Het was billen knijpen voor Berkel om de aanvalsgolven van CSW te doorstaan met in de ploeg ook de nummer 18 luisterend naar de naam Ryanne Lem die het zou gaan maken. Maar de speeltijd was echter te kort om het verschil te duiden. En daarbij gaf Demi Verlangen en Femke van der Burg met Peta Houting geen enkele centimeter ruimte weg.

Berkel de winnaar en door in de strijd om de KNVB beker na de twee overwinningen in de poule. De ploeg van Sanne Dekkers technisch vaardiger terwijl CSW het voordeel had van de fysieke kracht. Het team van Iris van Dijk kreeg met name in het eerste kwartier diverse mogelijkheden maar het net werd niet gevonden. De beleving en inzet van beide ploegen maximaal in dit sprankelende bekerduel en dat was uiterst boeiend.