RCL onderuit tegen Hercules

De Leiderdorpse Racing redde het niet in de oefenduel tegen Eerste Klasser Hercules uit Utrecht. Het verschil in trainingsuren kwam in deze leerzame les duidelijk naar voren. De Utrechtse meiden combineerden goed terwijl dat bij de thuisploeg moeizaam verliep. Veel speelsters van RCL waren nog niet fit om aan de strijd te beginnen en ook dat speelde parten.

RCL - Hercules
Na een 0-1 stand bij rust werd het 1-2 voor de ploeg uit de Domstad. Een terechte overwinning waarbij Hercules in de eerste helft meer mogelijkheden kreeg om de kansen te verzilveren. Hoofdklasser RCL daarentegen kreeg in de slotfase kans na kans om de stand alsnog in evenwicht te brengen maar het net werd niet gevonden. Het duel stond onder leiding van de prima fluitende Frits Wentholt.

RCL - Hercules
De eerste minuten op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp waren duidelijk voor de Utrechtse meiden. De ploeg kreeg een aantal fraaie mogelijkheden om de score al vroeg te openen. Racing doelvrouw Hannah van den Heuvel greep een aantal keren goed in.

Na een kwartier kreeg RCL de controle over het oefenduel weer in handen. In de 19e minuut kopte Geke Maat een bal uit een hoekschop net langs de verkeerde kant van de paal.

RCL - HerculesAan de andere kant profiteerde in de 23e minuut Nelleke Smit optimaal van een misverstand in de Leiderdorpse verdediging en zette haar team met een fraaie lob op voorsprong. Twee minuten later was het bijna opnieuw raak en kopte Romy Verschoor rakelings over.
De Hoofdklasser had het moeilijk tegen de Eerste Klasser die elkaar moeiteloos wisten te vinden. Daar had de Racing nog geen oplossing voor.

RCL - Hercules
In de 38e minuut had Nelleke Smit opnieuw kunnen scoren maar Hannah van den Heuvel bood opnieuw redding. Vlak voor de pauze een vrije trap van Racing aanvoerster Lesley Landweer maar die inzet verdween net over de deklat.

RCL - Hercules
Het duel zakte weg op een lagere versnelling. De Leiderdorpsen drongen wel aan maar de overtuiging ontbrak. Wel meer ruimte voor Hercules en daar profiteerde in de 58e minuut Ilonka Thielen van die het leer in de touwen schoot. 0-2 op het scorebord en de wedstrijd leek gespeeld.
In het laatste kwartier pikte de Racing de draad weer op en zette Hercules onder druk.
Robin Potters kreeg een prima mogelijkheid en ook Manon Heiliegers was er heel dichtbij. Daarnaast was het Annabel Schoonderwoerd die een aantal fraaie mogelijkheden kreeg. Geke Maat scoorde wel maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel.

RCL - Hercules
Donkere wolken boven het Sportcomplex maar vijf minuten voor tijd scoorde Annabel Schoonderwoerd heel fraai de aansluitingstreffer voor RCL. De halfgod Hercules wankelende en de Racing kwam eindelijk op stoom. Echter de tijd te kort om nog een vuist te kunnen maken.

Verdiende winst voor de Utrechtse Eerste Klasser dat vooral in de eerste helft verder afstand had kunnen nemen. De thuisploeg kwam veel te laat op stoom in deze leerzame oefenpartij. Komende week start het bekerprogramma. Hercules gat naar IJsselstein om het op te nemen tegen IJFC en RCL ontvangt thuis op De Bloemerd Topklasser SSS uit Klaaswaal.

Meer beelden van RCL tegen Hercules ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: