Berkel neemt in Ridderkerk eerste horde

Het tweede vrouwenteam van RVVH redde het niet tegen de voormalige Hoofdklasser Berkel. Op het fraaie Gemeentelijk Sportpark in Ridderkerk een leuk duel met in de eerste fase zelfs een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg. Mooie doelpunten van Jennifer Bakker maar nog voor de pauze trok Berkel via Allyssa Daal en Jonna Hulshof de stand weer in balans.

RVVH II - cvv BerkelNa de pauze werd in een lager tempo gespeeld met Berkel dat de touwtjes strak in handen had. De meiden uit Lansingerland namen afstand via aanvoerster Demi Verlangen en de jarige Lindy Hogedoorn. De wedstrijd stond onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Augus Ahmadkhan die werd geassisteerd door Piet van Rekum en Mitchell Kleijn Hesselink.

RVVH II - cvv Berkel
Het nieuwe andere seizoen met de ouverture in de Eerste Klasse A tussen RVVH II en Berkel. Beide teams gingen voor de eerste drie punten met alle recentelijke ontwikkelingen van het virus met de comeback. Te lange tijd stilgestaan waarbij het wedstrijdritme weer op niveau dient te komen.

De halfgod Hercules duidelijk in het bloed van de Ridderkerkse Voetbal Vereniging aanwezig. De eerste actie met Danique Slot van RVVH en het antwoord van de jarige jonge dame Lindy Hogedoorn. Berkel trok het initiatief naar zich toe en was een aantal keren gevaarlijk. Scherpe hoekschoppen van Faith Parto maar Yara van der Veen en Michelle Weeland met sluitpost Jade Massing pareerden de aanvalsgolven van de meiden van coach Sanne Dekkers.

Berkel nam na tien minuten gas terug en daar profiteerde de thuisploeg volledig van. Eerst Desphina Kalkman met een snelle counter maar in de dertiende minuut was het wel raak voor de ploeg van coach Rob Eekhout. Jennifer Bakker was snel in de dertiende minuut en listig omspeelde ze een aantal verdedigsters en schoot het leer achter sluitpost Laura Klein Bog in de touwen.

De stand niet geheel in overeenstemming met het vertoonde spel maar daar hadden de blauwwitte speelsters totaal geen boodschap aan. Lindy Hogendoorn actief  en van afstand maar had geen geluk. Ook Allyssa Daal probeerde voor Berkel het tij te keren net als Isabel Heinsbroek, Anouk Angkotta en Jonna Hulshof.

Dan toch opnieuw die snelle counters van RVVH met Avalon van Dijk en Sanne Eikelboom die de snelle Jennifer Bakker wegstuurde. Die maakte in de 23e minuut geen fout en de 2-0 prijkte op het scorebord.
Een verrassende tussenstand en dat zat Berkel toch niet lekker. De ploeg kwam terug alhoewel de nauwkeurigheid in het spel ver te zoeken was. Het overzicht ontbrak en daar putte RVVH wel degelijk het voordeel uit. Mogelijkheden voor Danique Slot en Celine Schot echter doelvrouw Laura Klein Bog greep goed in.

In de 30e minuut schoot Faith Parto terloops even tegen de kruising en de druk werd door Berkel opgevoerd. Een hele goede mogelijkheid kreeg Allyssa Daal die oog in oog kwam met sluitpost Jade Massing maar rakelings het leer over de deklat schoot.
In de 38e minuut schoot Berkel de aansluitingstreffer in de touwen. Een kluts bal werd door Jade Massing in de voeten geschoten van Allyssa Daal die dankbaar het kleinood in het net schoot.
Ook Melanie den Dulk was er dichtbij en de thuisploeg vocht nu meer tegen zichzelf. Berkel heerste op de groene kunststofgrasmat en kwam twee minuten voor de pauze op gelijke hoogte. Allyssa Daal sterk op rechts met de pass op de inkomende Jonna Hulshof die met haar buik de bal het juiste effect meegaf waardoor het leer in de touwen verdween.

In de tweede helft lag het tempo lager en kreeg Berkel de controle over het spel volledig in handen. RVVH met Michelle Weeland en Remke Blijdorp probeerden het wel en ook Desphina Kalkman en Celine Schot wilden wat terug doen maar liepen zich vast. Berkel liet nu niets meer aan het toeval over. Op aangeven van Melanie den Dulk kreeg Allyssa Daal een fraaie mogelijkheid maar Jade Massing pareerde.

In de 57e minuut kopte aanvoerster Demi Verlangen een hoekschop genomen door Faith Parto perfect in. Berkel kwam daarmee met 2-3 op voorsprong.
Celine Schot was in de 68e minuut dicht bij de gelijkmaker maar Laura Klein Bog moest wel alle register open trekken om dat te voorkomen voor Berkel. Direct daarna Berkel met een snelle counter. Allyssa Daal versnelde en de pass op de jarige Lindy Hogedoorn was perfect. Deze speciale dag kreeg extra allure met een doelpunt. 2-4 op het scorebord en de wedstrijd gespeeld. De spanning volledig verdwenen maar de winst werd door Berkel wel degelijk gekoesterd.

Het RVVH van Rob Eekhout en Marco Heiligers profiteerde bijna van het spelpatroon dat Berkel in de beginfase liet zien. Echter de coaches Sanne Dekkers en John Halvemaan van Berkel grepen gedegen in en de voormalige Hoofdklasser herstelde zich. Ervaring wel degelijk van belang en de eerste horde om het verloren terrein terug te winnen is genomen. Berkel ontvangt komende zaterdag IJzendijke op Sportpark Het Hoge Land en RVVH neemt de strijd op in Utrecht tegen Hercules.