RCL pakt thuis eerste punten tegen Saestum

Winst voor RCL in een boeiend duel tegen Saestum uit Zeist. De ploegen aan elkaar gewaagd maar in de eerste helft was de Leiderdorpse Racing de gevaarlijkste en dat had ruimer beloond mogen worden. Het was bij rust slechts een te magere 1-0. Aanvoerster Lesley Landweer schoot een terecht toegekende elf meter trap in de touwen.

vv RCL - sv Saestum II
In de tweede helft veranderde de ploeg uit Zeist het spelpatroon en daar had de thuisploeg niet direct het juiste antwoord op. Kansen werden wel gecreëerd, echter gaf de Leiderdorpse verdediging niets weg. Na een kwartier spel kreeg RCL de controle weer in handen en scoorde Yara Haasnoot de 2-0. Saestum kwam terug en negen minuten voor tijd scoorde Clara van Ardenne de aansluitingstreffer. Een verdiende overwinning op basis van het spel dat RCL in de eerste helft liet zien. De leiding van het duel was in goede handen van scheidsrechter Bert Metzler uit Langeraar.

vv RCL - sv Saestum II
Op het kunstgras van Sportpark de Bloemerd het duel in de Hoofdklasse vrouwen tussen RCL en het tweede vrouwenteam van Saestum uit Zeist. De Racing nog zonder punten en Saestum speelde verleden week gelijk. Winst derhalve voor beide ploegen van belang om toch het vertrouwen in eigen kunnen te herwinnen. Immers het wedstrijdritme is na een lange periode rust nog niet geoptimaliseerd.

vv RCL - sv Saestum II
Saestum opende de wedstrijd met Marjolein Hoefsmit die gevaarlijk was. Ook Pascalle Doorn mocht een vrij trap nemen net als Minke Plate maar dat leverde geen resultaat op. RCL kwam na vijf minuten spel in het stuk voor. Via de vleugels kregen de rood-witten behoorlijk veel ruimte waardoor ook het middenveld prima functioneerde.

vv RCL - sv Saestum II
Manon Heiliegers, Sabine Hoogland en Susanne Hoogenboom waren de stuwende krachten en actief in de opbouw. In de achtste minuut kreeg zelfs Kimberley van Delft veel ruimte en de ploeg van coach John van der Meer kreeg de aanvallende smaak te pakken.

vv RCL - sv Saestum II
In de tiende minuut werd Manon Heiliegers in de zestien tegen de kunstgras sprieten gelopen en leidsman Bert Metzler wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Wesley Landweer schoot loeihard raak en de 1-0 voorsprong van RCL een feit.
Twee minuten later had het echter alweer gelijk kunnen staan na een gevaarlijke vrije trap gevolgd door een inzet van Marjolein Hoefsmit.

vv RCL - sv Saestum II
Het was een leuk en aantrekkelijk duel dat in hoog tempo werd gespeeld. Bij vlagen goed voetbal met een sterkere en beter combinerende thuisploeg. Creëerde redelijk wat mogelijkheden via Manon Heiliegers, Eline Blaauw en Yara Haasnoot. Een vrije trap van Kimberley van Delft kwam in de 22e minuut voor de voeten van Manon Heiliegers maar Saestum aanvoerster Lisa Zwaan kon nog net ingrijpen. Ook Yara Haasnoot kreeg een fraaie mogelijkheid maar ook een vrije trap genomen door Sabine Hoogland werd niet verzilverd.

vv RCL - sv Saestum II
In de 27e minuut een prachtig opgezette een twee met Manon Heiligers en Eline Blaauw.  Die schoot met een fraaie dropvolley in maar doelvrouw Esmée Umans pareerde met uiterste krachten. Sabine Hoogland kreeg na een hoekschop van Robin Potters de kans om de stand te verdubbelen maar dat lukte niet. Daarnaast schoot Kimberley van Delft van net buiten de zestien rakelings over.

vv RCL - sv Saestum II
Saestum kwam in de 34e minuut weer in het stuk voor met Elaine de Vette, Pomme van Teeffelen,  Clara van Ardenne en Carlijn Hartsema. De Racing verdediging met sluitpost Hannah van den Heuvel gaven geen terrein prijs. Ook Tessa van Schuppen ging op avontuur maar kwam niet voorbij Romy Siera en Emma Verdaasdonk.

vv RCL - sv Saestum II
Direct in de tweede helft was het Eline Blaauw die op listige wijze snelheid maakte en iedereen passeerde inclusief sluitpost Esmée Umans. Uit een moeilijke hoek schoot ze het leer in maar haar inzet kon nog net op de doellijn gekeerd worden door verdedigster Christy Willigenburg. Saestum was wakker geschud en de ploeg van coach Marcel van der Togt speelde nu veel meer via de vleugels en dat leverde gevaarlijke momenten op voor de Zeister voorwaartsen.

vv RCL - sv Saestum II
RCL moest schakelen om deze aanvalsgolven onder de duim te krijgen. Sluitpost Hannah van den Heuvel greep daarnaast een aantal keren goed in en na een kwartier kreeg RCL de controle weer over het spel. Een stukje power play volgde maar de voorwaartsen konden het net niet laten bollen.

vv RCL - sv Saestum II
In de 68e minuut was het wel raak voor RCL. Manon Heiliegers stuurde met een sluw balletje de snel manoeuvrerende Yara Haasnoot de diepte in. En die krulde heel kundig het leer langs sluitpost Esmée Umans in de uiterste hoek in de touwen. Op het scorebord prijkte de 2-0 voorsprong.
Saestum kwam terug met scherpe hoekschoppen van Samira van Otterloo die door Van den Heuvel keurig werden gepareerd. Maar de ploeg wilde duidelijk meer en in de 82e minuut scoorde Saestum de aansluitingstreffer.

vv RCL - sv Saestum II
Samira van Otterloo met de hoekschop die over de verdedigers heen zeilde en voor de voeten viel van Clara van Ardenne die keurig raak schoot. De 2-1 op het scorebord en het werd voor de Racing nog even spannend billen knijpen. Van Otterloo kreeg rand zestien een prima mogelijkheid. In de allerlaatste minuten had RCL zelfs de afstand nog kunnen vergroten maar de 2-1 winst werd gekoesterd.
vv RCL - sv Saestum II
RCL won verdiend op basis van de eerste helft waar in hoog tempo duidelijk meer afstand genomen had moeten worden. Het spelpatroon van Saestum veranderde in het tweede deel waardoor de sportieve strijd in een lager tempo een gelijkwaardig karakter kreeg. RCL koesterde deze eerste overwinning van het seizoen met de drie punten als beloning . Voor beide kemphanen geldt nog steeds dat het wedstrijdritme niet optimaal is. Tijd brengt raad en het juiste ritme. Komende week gaat Saestum naar promovendus Berkum en neemt RCL het in Rotterdam op tegen Sparta.

Meer beelden van RCL tegen Saestum ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: