Ter Leede wint bekerduel van RCL

Winst voor Ter Leede II met het kleinst mogelijke verschil (1-0). Een stand die maar liefst 89 minuten en 45 seconden met veel inzet werd verdedigd. Hoofdklasser RCL uit Leiderdorp liet bij vlagen wel het betere voetbal zien maar de standvastige verdedigingslinie van de Eerste Klasser gaf geen enkele krimp. Matchwinnaar werd Yara Bes die direct na de aftrap scoorde. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Stephan Bronmeijer uit Voorschoten die een uitstekende wedstrijd floot.

vv Ter Leede II - vv RCL

Regen en zon wisselden elkaar af. Maar als de sluizen boven open stonden had dat wel invloed op het spel.  Op Sportpark Roodemolen in Sassenheim het KNVB bekerduel tussen Eerste Klasser Ter Leede II en Hoofdklasser RCL Het eerste fluitsignaal klonk, de aftrap werd door Ter Leede genomen en direct werd de snelle Yara Bes diep gestuurd.

vv Ter Leede - vv RCL
Een aantal slimme bewegingen van Yara Bes en na 15 seconden kon Racing sluitpost Ebi Meijer de gang naar het net maken. Een verrassende ouverture en wat stond het trouwe publiek met het andere normaal nog meer te wachten.
RCL zat niet bij de pakken neer. Brutaal werd de aanval gezocht. In de vierde minuut aanvoerster Lesley Landweer met pressie, vrije trappen en een gevaarlijke hoekschop.

De Leiderdorpsen herstelden zich prima. In de 14e minuut knap werk van Yara Haasnoot maar ook in de 27e minuut werd het bijna gelijk. Aan de andere kant goed werk van Romy Siera en Kimberley van Delft om een mogelijkheid van Willemijn Lips op aangeven van Iva van Duuren af te wenden.

RCL sterker met opbouwend goed werk van Robin Potters, Manon Heiliegers en Isis Kindt. Ook een goede mogelijkheid voor Amber Chaudron en Yara Haasnoot maar een doorbraak werd niet geforceerd. Aanvoerster Suzy Kortekaas, Sono de Leeuw, Lieke Veenstra, Ashley Pen, Renate Bos en sluitpost Annabel Schrijver hielden knap stand.

In deel twee de neervallende regen met in de 47e minuut Yara Haasnoot voor RCL die de bal knap vrij speelde. Vervolgens werd het leer in de voeten geschoven van Amber Chaudron die de gelijkmaker scoorde. Verontwaardigd stond de nummer 13 van RCL met de handen te zwaaien maar het scoren gebeurde wel in buitenspelpositie. De gelijkmaker nog steeds niet gevallen ondanks een veldoverwicht.

Ter Leede groeide in het duel en dan met name de verdediging van de meiden van Arjan Timmers, Jens Reekers en Anita Perlot. RCL leek het op te geven en brutaal creëerde op aangeven van Willemijn Lips kansen. Montana de Groot kopte een hoekschop net naast. Ook een fraaie dropvolley van Kristel Ooibekkink trof geen doel. In de 53e minuut weer die snelle Yara Bes die iedereen passeerde inclusief sluitpost Ebi Meijer maar haar inzet ging echter aan de verkeerde kant van de staander over de achterlijn.

De laatste fase was voor de ploeg van de coaches John van der Meer, Gerard Hoogeboom en Shahroch Ramez. Yara Haasnoot, Ashley Lieverse, Isis Kindt en Sabine Hoogland probeerden van alles maar de meiden uit Leiderdorp liepen zich vast in de geel rode muur van verdedigsters.

De strijd gestreden en met deze overwinning was sluitpost Annabel Schrijver van Ter Leede dolblij. Was van mening dat Hoofdklasser RCL goed speelde maar dat de muur van Sassenheim verdedigsters in negentig minuten niets weggaf. Met die uitspraak had ze het gelijk aan haar zijde.

Bij RCL moet er nog wat water door Oude Rijn en Zijl vloeien om het spelpeil van maart van dit jaar te evenaren. De ploeg geplaagd door een aantal speelsters met kleine blessures die nog niet volledig inzetbaar zijn. Dat neemt de nodige tijd in beslag.
Ter Leede gaat komende zaterdag naar Klaaswaal om de strijd in de beker aan te gaan tegen SSS. RCL ontvangt op Sportpark de Bloemerd Eerste Klasser in dezelfde poule voor de KNVB-beker Hercules uit Utrecht.