Leerzaam duel tussen DSVP en Berkel

Begin maart van dit jaar de laatste voetbalwedstrijden. Nu met het andere normaal en na een zomerse periode weer het eerste sportieve wapengekletter. DSVP ontving op Sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker Berkel. Wel twee aan elkaar gewaagde teams die bij vlagen goed voetbal lieten zien. Voor beide coaches was het in ieder geval een leerzaam duel. Cees Kruys van DSVP en de eerste wedstrijd van Berkel coach Sanne Dekkers.

DSVP - BERKEL
In de eerste twintig minuten controleerde thuisploeg DSVP de wedstrijd. Wel voerde Berkel steeds verder de druk op wat resulteerde in een voorsprong in de 25e minuut. Esmee van der Burg profiteerde en opende de score. Zeven minuten later was de stand verdubbeld. Liza Claessen nam het leer direct op de pantoffel en deed het net bollen.

In het begin van het tweede deel wat mogelijkheden voor de thuisploeg maar in de 68e minuut was het Brenda Machielse die sluitpost Nicole van den Berg de gang naar het net liet maken. De 0-3 prijkte op het scorebord en dat was tevens de eindstand van dit nuttige duel. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeanette Schreur uit Pijnacker die een uitstekend duel floot. Zij werd geassisteerd door Robert Lindenberg en Rene van Wijk.

DSVP - cvv BERKEL
De eerste actie was van Eerste Klasser Berkel met de sterk opkomende Jonna Hulshof. DSVP sluitpost Nicole van den Berg dirigeerde en pareerde. Ook een vrije trap van Berkel aanvoerster Demi Verlangen leverde voor Berkel geen resultaat op. Aan de andere kant mogelijkheden voor Michelle van Herwaarden en Benice Leming maar ook Berkel sluitpost Laura Klein Bog greep vakkundig in.

Berkel trok het initiatief naar zich toe echter Tweede Klasser DSVP controleerde wel de wedstrijd. Na twintig minuten spel zette Berkel meer pressie. Naomi Jonkman deed baanbrekend werk op het middenveld en dat gaf ruimte. Goed werk van Allyssa Daal die zich keurig vrijspeelde en in de 25e minuut loeihard uithaalde. Haar inzet spatte kletterend uiteen op de kruising van staander en lat. Vette pech voor Daal en Van den Berg kwam nu nog met de schrik vrij.

Want uit de scrimmage die volgde profiteerde de attente Esmee van der Burg en schoot Berkel naar een verdiende 0-1 voorsprong.  In de 32 minuut een hoekschop die werd genomen door Peta Houting en keurig werd doorgekopt door Allyssa Daal naar de geheel vrijstaande Liza Claessen. Die twijfelde geen moment en nam het leer direct op haar pantoffel met als resultaat dat het net fraai bolde en de 0-2 een feit.

In de tweede helft de wissels om spelpatronen uit te proberen. Wel mogelijkheden in die beginfase voor DSVP met Sanne Verboon, Geena Tousaint en Benice Leming om de aansluitingstreffer te scoren. Doelvrouw Laura Klein Bog dacht daar toch net even anders over en pareerde met klasse.

Faith Parto kreeg aan de andere kant voor Berkel een aantal fraaie mogelijkheden maar daar was Nicole van den Berg de sta in de weg. Ook was Peta Houting er wel heel dichtbij maar weer die Van den Berg.
Berkel wel beter in de opbouw met Brenda Machielse, Iris Klein Bog en Femke van der Burg maar Nienke Roos, Benthe Ammerlaan en Britt Flaton gaven weinig ruimte weg. Wel in de 68e minuut de altijd actieve Lindy Hogedoorn met de actie en de pass op de inkomende Brenda Machielse die de eindstand van dit onderhoudende duel op 0-3 bepaalde.

Leerzaam met de uitdaging om in de komende bekerwedstrijden en in de competitie de structuren vorm te geven. Berkel is daarbij duidelijk verder in de ontwikkeling dan DSVP. Maar met Cees Kruys als coach aan het roer kan het laveren snel gebeuren. Sanne Dekkers van Berkel heeft het naar haar zin bij Berkel en straalt dat ook uit. Heeft een grote groep gretige meiden waaruit de koers naar de top ingezet kan worden. We wachten met spanning af.