RCL pakt brutaal volle buit bij Wartburgia

De topper in de Hoofdklasse vrouwen tussen het Amsterdamse Wartburgia en RCL uit Leiderdorp eindigde met winst voor het bezoekende team. De twee aan elkaar gewaagde kemphanen streden sportief voor de punten. Winst van belang om mee te doen in de top van het klassement. De wedstrijd was uitermate spannend en RCL zegevierde met 1-2 na een 0-1 stand bij rust.

asv Wartburgia - vv RCL
De Leiderdorpsen lieten bij vlagen zien op welke wijze het positiespel gespeeld moet worden. Wel trouwens een duidend verschil waarbij de winst niet onverdiend genoemd mag worden. RCL kwam in de eerste helft op voorsprong via Yara Haasnoot. In de tweede helft kwam Wartburgia langszij via een prachtig doelpunt van Lorraine Prade.

asv Wartburgia - vv RCL
Dan toch weer de veerkracht en het lef voor de Leiderdorpse Racing met de beslissende treffer van Madieke Zaad. Tien minuten voor tijd leek Bibi Joo te gaan scoren maar verdedigster Romy Siera haalde het leer van de doellijn. Discussie achteraf of het leer volledig de doellijn was gepasseerd maar de prima leidende scheidsrechter Paulus Bon uit de hoofdstad liet het spel voortgaan. De laatste minuten was billen knijpen voor RCL echter Wartburgia kon de stand niet meer in evenwicht brengen.

asv Wartburgia - vv RCL
De belangen groot op Sportpark Drieburg in Amsterdam. De spanning duidelijk merkbaar want winst was het enige dat telde voor het tweede team van Wartburgia maar ook voor RCL. Strijden om de verdeling van de ere plekken in een bijzondere competitie. Wartburgia kreeg in de eerste minuten via Demi Hemelaar, Shameela Saboerali en Jennifer de Jong een paar goede mogelijkheden. Ook Julie Hendriks liet zich een aantal malen opvallend zien met de goede opbouw. Lorraine Prade kreeg zelfs een vrije doorgang maar schoot over.

asv Wartburgia - vv RCL
RCL zette daar te weinig tegenover. Het tempo laag en de passes kwamen niet altijd aan. Wel goede acties van Sandra en Claudia Owel en na tien minuten spel deed de Leiderdorpse Racing weer mee. Een tempo versnelling met de opbouw van Sandra Owel en Madieke Zaad. Het leer bereikte Manon Heiligers die met een slimme breedtepass de inkomende Claudia Owel bereikte. Schoot echter haar inzet net langs de verkeerde kant van de staander naast.

asv Wartburgia - vv RCL
Meer druk nu van RCL met opbouwend een actieve Kimberley van Delft. In de zestiende minuut Claudia Owel met Lesley Landweer met als eindstation Yara Haasnoot. De inzet werd met klasse gestopt door sluitpost Daniëlle de Bruin. Door de tempowisselingen in het spel van RCL moest Wartburgia alle zeilen bijzetten.

asv Wartburgia - vv RCL
De Racing profiteerde niet van de geboden mogelijkheden. Wel de enorme drive merkbaar bij Yara Haasnoot en Madieke Zaad om juist een goed resultaat neer te zetten. Lesley Landweer probeerde het van afstand maar dan aan de andere kant de ruimte voor Wartburgia. Lorraine Prade op snelheid er vandoor en vuurde diagonaal een projectiel af. RCL sluitpost Hannah van den Heuvel bood redding en ging volledig gestrekt naar de hoek.

asv Wartburgia - vv RCL
In de 28e minuut kwam RCL op voorsprong. Met lef en doorzettingsvermogen weer zo’n fraaie gestroomlijnde combinatie in hoog tempo uitgevoerd met Kimberley van Delft en Manon Heiligers. De pass op de actieve Madieke Zaad, die trouwens voor twee leek te spelen, de beweging en de pass breed op Yara Haasnoot die haar belofte gestand deed en onhoudbaar het leer in de touwen schoot. De voorsprong verdiend en RCL wilde duidelijk meer. Wendy Remert, Jacky Scholman en aanvoerster Laura van Steveninck hadden hun handen vol aan de mee opkomende Amber Chaudron en Susanne Hoogenboom. Ook een vrije trap van Lesley Landweer ging slechts net over.

asv Wartburgia - vv RCL
RCL nam gas terug en dat betekende ruimte en druk van de Drieburg bewoonsters. Alleen konden Jennifer de Jong, Demi Hemelaar en Lorraine Prade daar niet van profiteren mede door het uitstekende werk van doelvrouw Hannah van den Heuvel.

asv Wartburgia - vv RCL
In de tweede helft uiterst somber en donker weer waarbij de heldere lichten werden ontstoken op het fraaie hoofdveld. Opnieuw druk van RCL met een vrije trap van Kimberley van Delft die heel slim door Yara Haasnoot werd doorgekopt naar de vrijstaande Madieke Zaad die over schoot. De toon toch gezet en de bedoeling duidelijk. Het spel golfde op en neer en de strijd nog niet gestreden want Wartburgia kwam terug. Jocelyn Louhatapessy, Cherisse de Vries met Jennifer de Jong en de snelle Lorraine Prade zette de Racing verdediging met Sandra Owel, Romy Siera en Susanne Hoogenboom onder druk.

asv Wartburgia - vv RCL
In de 51e minuut kwamen de Drieburg bewoonsters langszij. Een scherpe hoekschop van Shameela Saboerali werd direct door Lorraine Prade hoog in het doel gewerkt en bracht haar team weer helemaal in de wedstrijd. De ploeg van coach Chedeirek Kempenaar wilde meer. Vrije trappen van Wendy Remert en Lorraine Prade werden nog net over de lat gewerkt door Hannah van den Heuvel die RCL daarmee in de wedstrijd hield.

asv Wartburgia - vv RCL
De ploeg van coach John van der Meer was goed wakker geschud en weer bij de realiteit van het moment. De knop om en de aanvallen nu van RCL.  Veerkracht en karakter tonen om voor de winst te gaan werd met weer een tempoversnelling duidelijk. Sandra Owel met de voorzet in de 56e minuut op de vrijstaande Madieke Zaad die het leer net over kopte. In de 65e minuut weer zo’n fraaie aanval van de Racing met Kimberley van Delft en Sandra Owel. De pass op de prima acterende Manon Heiligers die zich knap vrijspeelde en het leer in de voeten schoof van Madieke Zaad. Die maakte geen fout en scoorde fraai met 1-2 nu op het scorebord.

https://www.flickr.com/photos/95028150@N06/albums/72157713405246807
De Racing controleerde het spel maar tien minuten voor tijd leek de inzet van Bibi Joo succesvol te zijn voor de Amsterdamse ploeg. Het leer werd met een fraaie krul langs Hannah van den Heuvel gespeeld richting doel. De bal leek de doellijn te passeren maar daar was Romy Siera het duidelijk niet mee eens en werkte het leer weg. Wel of niet de doellijn gepasseerd de ultieme vraag van het moment. De leidsman kon niet waarnemen of het leer volledig de doellijn was gepasseerd en liet het spel verder gaan. Het was in die laatste minuten billen knijpend spannend want zowel RCL als Wartburgia kregen mogelijkheden maar de stand bleef zoals die was.

asv Wartburgia - vv RCL
Een verdiende overwinning voor RCL vanwege het feit dat de getoonde tempo versnellingen met combinaties bepalend waren voor het eindresultaat. Karaktervol met lef het spel spelen zoals het moet. In de eerste helft een kleine twintig minuten en dat ook in de tweede helft. Dat wel op de juiste momenten om doeltreffend te zijn. Wartburgia wel op hetzelfde niveau maar miste juist dat stukje temperament om doeltreffend te zijn. Komende week gaat Wartburgia naar Friesland om het op te nemen tegen Heerenveense Boys en RCL ontvangt thuis koploper Saestum uit Zeist.

Meer beelden van Wartburgia II tegen RCL ziet u hier
Beelden van het duel in de Topklasse tussen Wartburgia en Be Quick ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: