Wartburgia pakt brutaal de winst bij Berkel

De hervatting van de competitie na de winterstop een feit. Berkel nam het op Sportpark Het Hoge Land op tegen het tweede team van Wartburgia uit Amsterdam. Juist de verwachtingen hoog gespannen voor de thuisploeg om de aansluiting in de Hoofdklasse vrouwen te behouden. Voor de Amsterdamse meiden was winst noodzakelijk om uit de gevarenzone te blijven.

cvv Berkel - asv Wartburgia IIDe verschillen in stand van de competitie minimaal maar op het veld was het Wartburgia dat de lakens uitdeelde. Speelde geconcentreerder en de linies deden hun werk met verve. Berkel liep achter de feiten aan en was niet in staat de balans te vinden. Het werd een verdiende 0-2 overwinning voor de Amsterdamse Drieburg bewoonsters. Beide doelpunten werden gescoord door Sabrina Pufflijk maar verdeelde die wel over de twee helften. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bart Hertogs uit Scheveningen die een uitstekende wedstrijd floot.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Berkel trad aan zonder aanvoerster Demi Verlangen die afgelopen week ernstig geblesseerd raakte en voorlopig vanaf de zijlijn de wedstrijden moet volgen. Een tegenvaller voor de ploeg van Egmond Blinker die juist de opgaande lijn te pakken had. Wartburgia startte goed met direct al een mogelijkheid voor Shanon Molleman. Aan de andere kant was Faith Parto gevaarlijk maar de scherpte in het schot ontbrak waardoor sluitpost Daniëlle de Bruin het leer kon onderscheppen.

Wartburgia had de regie in handen en creëerde via Shanon Molleman, Cherrisse de Vries en Shameela Saboerali mogelijkheden om de score te openen. De beste kans kreeg Eline Keet in de 19e minuut met een loeihard schot maar doelvrouw Celine Lindhoudt pareerde vol klasse deze inzet.

Een minuut later een ongelukkige botsing tussen Isabel Heinsbroek en Shanon Molleman die met de hoofden tegen elkaar aan kwamen. Het viel gelukkig mee. Opbouw bij de Amsterdamse meiden via duidelijke spelpatronen met druk op de Berkel vesting. Kansen voor Sabrina Pufflijk en Cherrisse de Vries maar opnieuw was het Celine Lindhoudt die perfect ingreep.

Na een half uur spel kwam Berkel onder de druk van Wartburgia uit. Uit een hoekschop in de 30e minuut was er een hele beste mogelijkheid voor Michelle Arbman die voor de thuisploeg de score had kunnen openen. Vijf minuten later was het Anouk Angkotta met de opbouw via Faith Parto en Lindy Hogedoorn.

Het leer op de vrijstaande Sabrina Pocorni die echter de bal niet goed onder controle kreeg. In de 40e minuut was het Wartburgia dat op voorsprong kwam Eline Keet met de pass op Sabrina Pufflijk die nu wel Celine Lindhoudt de gang naar het net liet maken. Een verdiende voorsprong gezien het vertoonde spelbeeld.

De eerste fase van de tweede helft was voor Berkel met een aantal prima acties van Melanie den Dulk. Aan de andere kant was het van afstand Cherrisse de Vries die met een vliegend schot Lindhoudt wilde verschalken. Dat lukte niet en Berkel beukte op de Wartburgia vesting. Felice Hermans en Laura van Steveninck met doelvrouw Daniëlle de Bruin gaven echter geen krimp.

Kansen voor Michelle Arbman, Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk maar het lukte Berkel niet om dat ene gaatje te vinden. In de 67e minuut haalde Jonna Hulshof in de zestien Zoë Hanselaar onderuit. Sabrina Pufflijk leek zich te gaan opmaken voor haar tweede doelpunt vanaf elf meter maar daar stak Celine Lindhoudt vakkundig een stokje voor met een prachtige redding.

Wel kreeg Sabrina Pufflijk haar tweede doelpunt. In de 77e minuut op links snel Zoë Hanselaar met de pass op de inkomende Sabrina Pufflijk die nu wel het net achter Lindhoudt deed bollen. Zette daarbij Wartburgia op een veilige en verdiende 0-2 voorsprong.

Spektakel in de 82 minuut van de wedstrijd die in feite al was beslist. Duwen en trekken na een overtreding van Isabel Heinsbroek op Annelie Petersen. Op zich niets aan de hand maar even later gebeurde er van alles en vloog de pan in vuur en vlam. Geschreeuw, onenigheid en met een tweetal rode kaarten eindigde de discussie. Glynnelle Ursulle en Sabrina Pocorni verlieten plichtsgetrouw het strijdtoneel.
In de laatste fase was het Sandra Welles die voor Berkel de bal nog net op de doellijn kon keren en kreeg aan de andere kant Michelle Arbman nog de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren.
Maar dat lukte niet en de onderlinge tweestrijd werd verdiend gewonnen door de Amsterdamse meiden. Speelde duidelijk geconcentreerder in het spelpatroon dat Linda Bos zo eigen is. Berkel daarentegen was zoekende en de gestroomlijnde as ontbrak. Uiteraard was de formatie van Egmond Blinker met de nodige omzettingen zoekende maar de echte drive ontbrak. Volgende week gaat Berkel naar Stiens in Friesland en ontvangt Wartburgia in Amsterdam ACV uit Assen. De verhoudingen in deze competitie blijven wel heel dicht bij elkaar liggen en dat maakt ieder duel wel heel erg spannend.