RCL wint nipt van The Knickerbockers

Met het kleinst mogelijke verschil won RCL van The Knickerbockers uit Groningen. De drie punten waren verdiend want de thuisploeg liet in een groot gedeelte van de sportieve wedstrijd het betere spel zien. Maar de echte drive met overtuiging waar het trouwe thuispubliek in het afgelopen jaar mee kennis maakte ontbrak.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Wel karaktervol maar er is wel iets meer nodig om in de top van de Hoofdklasse mee te draaien. Het enige doelpunt werd door Lesley Landweer uit een vrije trap subliem ingeschoten.

RCL met een wedstrijd minder gespeeld op de derde plek in het klassement en de Groningse studentes van The Knickerbockers als rode lantaarndragers. Het verschil was op het in slechte staat verkeerde hoofdveld van Sportpark de Bloemerd echter nauwelijks merkbaar. De Leiderdorpsen wel de bovenliggende partij maar de voorwaartsen hadden duidelijk moeite om een doorbraak te forceren. De wedstrijd stond onder leiding van Arie Kuijt uit Katwijk die zichtbaar met plezier een uitstekende wedstrijd floot.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
De start was voor de studentes die toch weer twee en een half uur onderweg waren om in Leiderdorp te komen. Sjaantje Nanne, Sanne Hartsema en aanvoerster Robin Huijboom waren gevaarlijk maar rots in de branding was RCL sluitpost Hannah van den Heuvel die koelbloedig ingreep.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
RCL stelde daar een prima mogelijkheid via Madieke Zaad tegenover. De ploeg van coach Jans Bos probeerde het via Frederique Versteeg en Sanne Hartsema maar Romy Siera, Sandra Owel en Susanne Hoogenboom hadden de snode plannen onder controle en gaven geen millimeter ruimte weg in de druilerige regen die het veld nog zwaarder maakte.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
In de 12e minuut raakte aanvoerster Robin Huijboom geblesseerd aan haar knie en moest noodgedwongen het veld verlaten. Trieste afgang in de regen op een sfeerloos slecht bespeelbaar veld waar zelfs de vlaggen, die normaal gesproken het veld omzoomden, ontbraken. Na afloop was de situatie met de knie redelijk op orde en komende dinsdag kijken de artsen naar de eventuele schade.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
De snelheid met acties waren bij de twee kemphanen niet zichtbaar en dat maakte het spelletje een stuk minder aantrekkelijk. Vooral bij RCL ontbrak het sublieme positiespel. Wel aanvallen maar bij The Knickerbockers stond Hanna Kuijvenhoven weer onder de lat en die greep een aantal keren bij acties van Claudia Owel en Yara Haasnoot goed in.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Ook Jill Sanrodji mocht meters maken op rechts en was er dichtbij. In de 24e minuut een vrije trap die loeihard werd genomen door Lesley Landweer maar Hanna Kuijvenhoven stopte met verve deze inzet. RCL zette druk maar kwam met geen mogelijkheid langs de stugge Groningse verdedigsters.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
In de 30e minuut was Manon Heiliegers er vandoor maar werd onreglementair tegengehouden. Een vrije trap het resultaat en achter de bal wie anders dan aanvoerster Lesley Landweer. Die schoot het leer in de uiterste hoek in de touwen en bracht RCL op een verdiende voorsprong.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
De Racing wilde doordrukken en kreeg middels een aantal hoekschoppen voldoende mogelijkheden de score te verdubbelen. Dat lukte niet en aan de andere kant kreeg Frederique Versteeg en Sanne Hartsema wat terug te doen maar de Racing verdediging controleerde het spel volledig.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers

Het tempo omhoog brengen en met vertrouwen voor het resultaat gaan zou wenselijk zijn om het verschil tot uitdrukking te brengen. In de eerste paar minuten van de tweede helft kreeg de thuisploeg via Yara Haasnoot en Madieke Zaad mogelijkheden die normaal gesproken klink klare munten zouden opleveren. Maar nu werden deze echter niet benut.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
RCL had strak de regie in handen maar kon dat ene gaatje niet vinden. Berber Nijholt, Beli de Jong en Els van Minnen met Hannah Scheid groeiden in de duels. In de 51e minuut weer zo’n mogelijkheid voor Madieke Zaad  en twee minuten later Jill Sanrodji die het verschil toch had kunnen maken. Ook Claudia Owel was er wel heel dichtbij maar het net werd niet gevonden.

Door de druk van de ploeg van coach John van der Meer kreeg de ploeg uit Groningen meer ruimte voor de counter.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Frederique Versteeg was snel maar Romy Siera net iets sneller en liep dat gat dicht. Beli de Jong kreeg nog wel een fraaie kopkans maar sluitpost Hannah van den Heuvel greep goed in.

De Racing probeerde wel degelijk een tweede treffer te forceren. Manon Heiliegers, Susanne Hoogenboom, Romy Siera en zelfs Robin Potters verschenen als aanvalsters in de zestien. Een pass van Claudia Owel was perfect op maat voor Jill Sanrodji maar die kwam een teenlengte te kort om doeltreffend te kunnen zijn.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
In de 84e minuut weer een fraaie kans voor Yara Haasnoot even later gevolgd door Jill Sanrodji. Aan de andere kant uitstekend werk van Sandra Owel die Frederique Versteeg heel goed afstopte. In de laatste fase probeerde The Knickerbockers er alles aan te doen om het moe gestreden RCL toch nog te verschalken. Een punt meenemen voor de lange terugreis zou toch aantrekkelijker zijn maar Hannah van den Heuvel was van mening dat die instelling niet het rood witte idee diende en greep een aantal keren goed in.

RCL won nipt maar wel verdiend op basis van toch het betere spel te laten zien in een matig duel.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Een verdiende winst in een matig duel afgewerkt op een slecht bespeelbaar en sfeerloos veld. Voor RCL telde de winst en die werd optimaal gekoesterd. De ploeg van John van der Meer haalde niet het spelpeil van voor de winterrust maar het wedstrijdritme moet weer helemaal op gang komen. Dat de ploeg uit Groningen op de laatste plek staat op zich vreemd maar in de Hoofdklasse zijn de onderlinge verhoudingen uiterst gering. Iedere ploeg kan de ander verslaan en dat maakt deze competitie wel heel uitzonderlijk en spannend.
Komende week speelt RCL in Groningen het inhaalduel tegen Oranje Nassau. Maar daar moet dan wel uit een ander vaatje getapt worden.

Meer beelden van RCL tegen The Knickerbockers ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: