ARC en UVS houden elkaar in balans

Uitstekend duel op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn tussen ARC en koploper UVS. Twee ploegen uitkomend in de Tweede klasse B die voor het resultaat streden en dolgraag de drie punten op hun conto wilde bijschrijven. Juist die instelling maakte ondanks de opkomende storm het spel aantrekkelijk. Het uiteindelijke resultaat werd met 1-1 een puntendeling.

sv ARC - lvv UVS
In de eerste helft schoot Jent Bakker ARC met een fraai effect naar een verdienstelijke 1-0 voorsprong. De Racing kreeg meer mogelijkheden om de score te verdubbelen maar verzuimde meer afstand te nemen. In het tweede deel opnieuw ARC aan zet maar kon met geen mogelijkheid het net doen bollen. En juist dan op basis van techniek en ervaring met rust de opbouw van UVS. Daar profiteerde Mirjam Gerling van door met een listig schot de gelijkmaker in de touwen te schieten. De uiterst sportieve strijd met 1-1 in evenwicht. En dat werd tevens de eindstand van een prima duel.

De topper in de Tweede Klasse tussen runner-up ARC en UVS. Beide ploegen hadden de punten nodig. UVS dat aan een opmerkelijke opmars bezig is en wil promoveren met ARC dat dolgraag mee wil doen om toch een periodetitel binnen te slepen. Het zit de Alphense Racing niet mee alhoewel het spel op niveau is. Het kan verkeren uiteraard maar tegen koploper UVS was de doelstelling duidelijk en dat lieten de rood-zwarten wel degelijk zien.

Het Leidse UVS met oud speelsters als Monica Hoogendam en Jill Wilmot van ADO Den Haag en Topklasser Ter Leede. Wel met rust en een grote dosis technische vaardigheid spelend maar bovenal ervaring. Dat straalde het blauwwitte team uit maar kreeg wel te maken met een op wilskracht opererende thuisploeg.

UVS startte sterk en kreeg een aantal mogelijkheden maar het vizier stond niet geheel op scherp. De opbouw degelijk en de Racing had zichtbaar moeite daarop te anticiperen. ARC coach Nick Coster gaf de juiste wijzigingen door aan aanvoerster Yvette Verschuur waarbij de Racing meer vat kreeg via Julia Samson, Rianne Zwaan en Iris Spaan op de aanvalsgolven van UVS.

Na tien minuten spel kwam ARC aan zet. Een prachtige aanval met Jent Bakker en Heike Egberts waarbij de inzet door UVS sluitpost Laura Hennekes nog net tot hoekschop werd verwerkt.
Na twintig minuten spel nam thuisploeg ARC het initiatief van de Leidse ploeg over. In de 25e minuut een goede combinatie waarbij Jent Bakker op avontuur mocht gaan en geheel vrij kwam voor Laura Hennekes die de inzet pareerde. ARC drong verder aan en kreeg ook via Sheraya Mangal mogelijkheden om het nu ontstane veldoverzicht in klinkklare munt om te zetten.

Dat gebeurde wel in de 30e minuut met Jent Bakker die op links ruimte creëerde en schitterend met rechts uithaalde en het leer in de verste hoek schoot. Een fraai doelpunt en ARC kwam op een zeker niet onverdiende voorsprong. Kreeg in dat laatste kwartier meer mogelijkheden om te score te verdubbelen maar verzuimde in de afwerking.

In de tweede helft veranderingen bij UVS met Michèle Seijen ten Hoorn en Ilse van der Windt die toch de opdracht meekregen het tij te doen keren. Maar ARC had nog steeds het initiatief in handen en kreeg via Heike Egberts en Jent Bakker mogelijkheden om te scoren. Dat lukte echter niet maar door de druk van de Racing kreeg UVS wat meer ruimte. Een schot van Mirjam Gerling werd keurig gestopt door sluitpost Romy Toebosch die de Racing in de wedstrijd hield. Maar in de 60e minuut kwam UVS dan toch langszij.

Weer de actieve Mirjam Gerling met een fraai schot van net buiten de zestien dat doel trof. Vreugde bij de meiden uit Leiden die de stand weer in balans brachten. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score een ander aanzien te geven, echter zonder resultaat.

sv ARC - lvv UVSDe Alphense ploeg kreeg via Linde Mineur goede kansen maar de mogelijkheden werden niet in doelpunten omgezet. De einduitslag bleef dus met 1-1 gelijk met een puntendeling als resultaat.

UVS kreeg ondanks de nodige ervaring en het technisch vaardige spel het enthousiaste bruisende ARC niet onder controle. Kwalitatief was het duel ondanks de opkomende storm en het sombere weer uitstekend. ARC compenseerde de ervaring door de inzet en na een moeizame start sloten de linies perfect aan. Verzuimde effectief om de kansen te verzilveren en dat speelt parten. UVS was technisch iets beter maar de meiden waren toch dolblij met dat ene puntje. En dat was volkomen juist want het had best anders kunnen uitpakken.