Berkel laat oefenwinst aan Feyenoord

Sportieve oefenwedstrijd op Sportpark Het Hoge Land tussen Berkel en het Beloftenteam van Feyenoord. Na een 0-1 stand bij rust won de Rotterdamse formatie met 1-2 en dat was niet onverdiend. Doelpunten van Romee van de Lavoir voor Feyenoord in de eerste helft en in deel twee verdubbelde Fellicity Verhagen de score.
cvv Berkel - sc Feyenoord
Voor Berkel scoorde Melanie den Dulk de enige tegentreffer. Leuk en nuttig duel om zich voor te bereiden voor het grote werk in de competities. Voor Feyenoord de Beloften competitie voor vrouwen en bij Berkel de Hoofdklasse.

Wel lag het tempo op een wat te laag niveau maar dat wel met slechts drie graden boven het vriespunt mocht dat de pret niet drukken. De leiding van het duel was in uitstekende handen van scheidsrechter Kayleigh van Ee uit Capelle aan den IJssel.

cvv Berkel - sc Feyenoord
Een nieuwe maan en volgens oosterse begrippen een heuse nieuwjaarsdag van het jaar 4717. Het jaar van de Rat deed zijn intrede traditioneel gepaard met leeuwen- en drakendansen en veel knalvuurwerk. De speelse dans om de bal wel aanwezig bij Berkel tegen Feyenoord maar het echte vuurwerk ontbrak in dit oefenduel. Het tempo lag daarvoor net een tandje te laag.

cvv Berkel - sc Feyenoord
Kansen wel voor beide ploegen. Bij de Rotterdamse formatie werd daar te nonchalant mee omgesprongen terwijl bij thuisploeg Berkel de scherpte bij de voorwaartsen ontbrak om doeltreffend te zijn.

De coaches van Feyenoord, Danny Mulder en Patty Damsma hadden er zijn in. Een eerste mogelijkheid kreeg Fellicity Verhagen in de vierde minuut even later gevolgd door Janet de Roos. Twee minuten later waren Shirley Blom en Romee van de Lavoir gevaarlijk.

cvv Berkel - sc Feyenoord
Berkel kreeg met Demi Verlangen, Jonna Hulshof en Sandra Welles de controle weer in handen en daar profiteerde Anouk Angkotta en Faith Parto bijna van. Ook Sabrina Pocorni was gevaarlijk maar sluitpost Jill Duijzer greep goed in. Een beste mogelijkheid kreeg Michelle Arbman in de 17e minuut maar zag haar inzet echter voorlangs gaan.

cvv Berkel - sc Feyenoord
De as bij Feyenoord werd gevormd door Jada Conijnenberg en Robine de Ridder en dat zorgde wel voor gevaar. Ook uit stilstaande momenten met vrije trappen van Jada Conijnenberg en hoekschoppen van aanvoerster Renee Zoutewelle werd de achterhoede van Berkel onder druk gezet. Aan de andere kant kreeg Lindy Hogedoorn vrij baan maar kon daar niet van profiteren.

cvv Berkel - sc Feyenoord
In de 38e minuut werd een vloeiende aanval van de Rotterdamse meiden wel beloond. Fellicity Verhagen speelde zich in het midden vrij en de strakke perfecte pass naar rechts op de inkomende Romee van de Lavoir die sluitpost Celine Lindhoudt de gang naar het net liet maken. Feyenoord op een verdiende voorsprong en vlak voor het rustsignaal had Lynn Groenewegen met een fraaie omhaal de stand kunnen verdubbelen maar haar inzet ging net over.

cvv Berkel - sc Feyenoord
In het tweede deel de nodige omzettingen bij de beide ploegen. Uitproberen het motto ook voor de Berkel coaches Egmond Blinker en Tom van der Vorm. Demi Verlangen was er met een vrije trap dichtbij en aan de andere kant was Nikki Vrij beweeglijk en gevaarlijk. In de 60e minuut kwam Feyenoord via een droge knal van Fellicity Verhagen op een 0-2 voorsprong. Berkel nu wakker geschud en de realiteit van het moment werd duidelijk. Onder leiding van Melanie den Dulk en Lindy Hogedoorn werden de lijnen uitgezet.

cvv Berkel - sc Feyenoord
In de 63e minuut de mogelijkheid voor Faith Parto om te scoren na een pass van Lindy Hogedoorn maar sluitpost Simara van der Valk greep resoluut in.

Het lukte Berkel tien minuten later wel om de aansluitingstreffer te scoren. Goed doorgaan van Lindy Hogedoorn werd beloond met de splijtende pass op de geheel vrijstaande Melanie den Dulk die fraai scoorde voor Berkel.

cvv Berkel - sc Feyenoord
De strijd kreeg nu een gezicht en Berkel probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen. Een schot van Julia Romers ging rakelings over de deklat en ook Michelle Arbman kreeg de kans om de gelijkmaker te scoren.

cvv Berkel - sc Feyenoord
Door de ruimte kregen ook Lynn Groenewegen, Nikki Vrij en Micky Mooiman van Feyenoord mogelijkheden en doelvrouw Celinde Lindhoudt pareerde uitstekend de inzetten. De eindstand bleef 1-2 voor het Beloftenteam van Feyenoord.

cvv Berkel - sc Feyenoord
De coaches kunnen weer verder werken om strategische keuzes te maken. Want daar ging het uiteraard om. Feyenoord won verdiend. De speelsters technisch begaafd echter de efficiëntie en doeltreffendheid lieten het afweten.
Berkel had in het laatste halfuur kunnen profiteren van de geboden mogelijkheden maar bewaarde het sprankelende vuurwerk voor in de competitie. Berkel oefent dinsdagavond thuis tegen Topklasser SSS uit Klaaswaal en aanstaande zaterdag start de competitie. Het Amsterdamse Wartburgia komt naar Lansingerland en de aanvang is 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel tegen de Feyenoord Beloften ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: