Temperamentvol RCL langs ACV

RCL won vol overtuiging met 4-2 van ACV uit Assen. De stand bij rust was met 2-2 nog in evenwicht. Een dik verdiende overwinning waarbij de Leiderdorpsen drie kwart van het op hoog niveau gespeelde duel de regie strak in handen had. Met deze overwinning overwintert de ploeg van coach John van der Meer als lijstaanvoerder in de Hoofdklasse vrouwen. Een gelijk aantal punten als Stiens en Saestum maar het verschil is een beter doelgemiddelde.
vv RCL - ACV
ACV opende via Amber Bandringa de score. En via twee doelpunten van Yara Haasnoot kwam de thuisploeg op voorsprong. Lisanne Dik profiteerde van een foutje en scoorde gedegen de gelijkmaker.
Na de pauze de onstuimige druk van RCL waartegen ACV geen antwoord op kon bedenken. Madieke Zaad scoorde de 3-2 voor de Racing en Yara Haasnoot maakte aan alle onzekerheid een einde en schoot de 4-2 in de touwen. Vallende bladeren vooraf symbolisch voor de drie doelpunten en de nationale driekleur wapperde in het hele land. Het duel stond onder leiding van de goed fluitende Leroy Pen uit Woerdense Verlaat.

Een uiterst spannende competitie in de Hoofdklasse vrouwen waarin iedere ploeg zijn slag kan slaan. De bal uiteraard altijd rond maar het verschil tussen de nummer tien en de koploper is slechts tien punten. Elk duel brengt spanning en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Ook ACV uit Assen dat direct na de aftrap via Amber Bandringa er op rechts van door mocht gaan en voor het eerste gevaar zorgde.

vv RCL - ACV Assen
Voor de thuisploeg van het aftasten van mogelijkheden in een te laag tempo. Veel gevaar leverde dat niet op en de ploeg van coach Sven Krol was snel in de omschakeling. Weer gevaarlijk die snelle Amber Bandringa. Een hoekschop in de vierde minuut van Lisanne Dik werd prima in de doelmond gebracht. Daar stond zo vrij als een vogeltje Amber Bandringa gereed om het leer in de touwen te koppen.

ACV al vroeg op voorsprong en bracht op dat moment het beste voetbal. RCL stelde daar via Yara Haasnoot wel iets tegenover maar sluitpost Mayra Tjin-a-Koeng greep goed in. De meiden uit Drenthe gevaarlijker met in de zevende minuut Maartje Timmermans die meters mocht maken. De voorzet op Bandringa was op maat maar het leer werd rakelings over de dwarsligger gekopt.  De thuisploeg stelde daar toch te weinig tegenover in die beginfase. Wel Madieke Zaad en Manon Heiliegers die hun inzetten gekeerd zagen worden door Mayra Tjin-a Koeng. Ook Yara Haasnoot zag de sluitpost een prima actie pareren.

RCL kreeg na een kleine 15 minuten spel de controle in handen. Strategisch grip op het middenveld met aanvoerster Lesley Landweer en Madieke Zaad. Hoewel Sint Nicolaas al was vertrokken werd er wel gestrooid met prima passes op Jill Sanrodji en Claudia Owel. Maar door die vooruitgeschoven posities toch ruimte voor ACV met aanvoerster Linda Heling. Een hoekschop van Lisanne Dik werd door Gabriella Hut net naast geschoten. Voor de thuisploeg het sein om het tempo omhoog te brengen en druk te zetten op de Asser vesting.

In de 22e minuut kwam RCL op gelijke hoogte. Een prima aanval met Lesley Landweer, Jill Sanrodji en Madieke Zaad die Yara Haasnoot wegstuurde en scoorde. De stand weer in balans. Dat duurde slechts twee luttele minuten want Kimberley van Delft maakte op rechts meters en zette perfect voor waardoor Yara Haasnoot prachtig in kon koppen.

RCL boog in luttele minuten een achterstand om naar een voorsprong en deed dat met uitstekend voetbalspel. In de 29e minuut een foutje in de verdediging bij de Leiderdorpse Racing waar Lisanne Dik uitstekend van profiteerde en doel kon treffen.

Beide aan elkaar gewaagde kemphanen weer op gelijke hoogte. RCL wel het meest smaakmakende team maar liep zich toch vast op de stugge verdedigsters als Rianne Landman, Lisa Velthuis, Irene Pathuis en Myrthe Gerritsen. In de laatste fase mogelijkheden voor Claudia Owel, Yara Haasnoot en met vlinders Jill Sanrodji maar het net werd niet gevonden.

Na de pauze verhoogde RCL het tempo en maakte de doelstelling meer dan duidelijk. Lesley Landweer van afstand en brutaal Claudia Owel die haar inzet nog onderschept zag worden. In de 58e minuut een mooie combinatie met Romy Siera, Manon Heiliegers en Claudia Owel met de pass op Madieke Zaad die het leer in de touwen schoot.

De bal werd onderweg nog wel van richting veranderd maar dat maakte voor de thuisploeg niets uit. RCL hield de druk op de ketel en speelde subliem sterk voetbal op alle fronten. Een opkomende Kimberley van Delft met de voorzet op Yara Haasnoot die inkopte. Maar deze inzet werd door Mayra Tjin-Koeng gepareerd.

Weer prachtig kort combinatiespel met in de 66e minuut van het levendige aantrekkelijke duel, waarin de leidsman veel liet doorgaan, Madieke Zaad met een tikje breed. De inkomende Yara Haasnoot maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde haar derde treffer van de middag en bracht daarmee RCL op een 4-2 voorsprong. Even later schoot Yara Haasnoot nog tegen de dwarsligger.

In de 77e minuut deed ACV wat terug. Een vrije trap van Lotte Wijnalda kwam via de vingertoppen van Hannah van den Heuvel tegen de lat. Ook probeerde Lisanne Dik het nog van afstand maar dat echter zonder resultaat.
Vier minuten later profiteerde Claudia Owel van een misverstand in de defensie van ACV. Echter, de bal spatte uiteen tegen de dwarsligger.

Pressievoetbal van RCL en de aanwijzingen van ACV sluitpost Mayra Tjin-a-Koeng prima maar werden niet opgevolgd om de organisatie op orde te brengen. Kansen nog voor Samanta Stojanovic met een fraaie omhaal en Sandra Owel maar de stand bleef zoals die was.

Een verdiende 4-2 overwinning voor RCL waarbij de souplesse met dynamisch spel inclusief eensgezinde wilskracht het verschil maakte. ACV was in de eerste fase wel de bovenliggende partij maar liet de grip op het middenveld over aan de thuisploeg. De Racing bouwde die autoriteit vakbekwaam uit met als resultaat een schitterende 4-2 overwinning.

vv RCL - ACV AssenDe ploeg van coach John van der Meer is nu de trotse winterkampioen en voert de ranglijst in de Hoofdklasse vrouwen aan. Op doelsaldo dan wel maar ook dat telt. De winterrust doet zijn intrede en op 1 februari van het komend jaar vangt de competitie weer aan. ACV Assen ontvangt thuis dan mede koploper Saesum uit Zeist.
RCL gaat naar Groningen om het op te nemen tegen Oranje Nassau.