RCL II boekt eerste winst

Met fascinerend spel boekte het tweede team van RCL de eerste overwinning van dit seizoen. De ploeg met PaardeKracht aan het roer voetbalde met flair en overtuiging tegen het sterke Jodan Boys uit Gouda.
Bij rust was de stand 1-0 en na afloop prijkte de verdienstelijke 3-1 op het scorebord.
De eerste overwinning voor RCL dit seizoen en dat smaakt zeker naar meer. En dat gaat zeker en vast gebeuren in het nieuwe jaar.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
Sint Nicolaas alweer vertrokken naar het warme Spanje. Maar de Kerstman draaide op de arrenslee met de rendieren Rudolph en Comet zijn rondjes hoog in de lucht boven Sportpark de Bloemerd. Terwijl daar ver beneden het leer rolde over de groene kunststof sprieten. Het ho, ho, ho nog net hoorbaar met wel een hele grote, fel rood gekleurde, zak achterlatend. Daar zaten heerlijk zinnenprikkelende geuren in die bij RCL’s herstelcoach Ton Zwagerman in bewaring werd gegeven. De geuren waren op het gehele veld een belevenis en een inspiratiebron voor alles wat rood-wit  kleurde.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
RCL speelde zonder aanvoerster Nikki van Luxemburg die met toestemming van hersteltrainer Ton Zwagerman er even tussenuit mocht. Nog meer strategische wijzigingen met Sandra Owel, Sunaina Chaigneau en Geke Maat in de voorhoede.
Dat leverde in de eerste helft al succes op want Geke Maat scoorde een fraai doelpunt. Goed spel trouwens want de strijd was open een aantrekkelijk. Jodan Boys was zeker niet de minste en voert in de stand de subtop aan in de Tweede Klasse B. Het lukte niet voor de meiden uit Gouda en natuurlijk had RCL Cynthia Roeleveld onder de lat en nam heel brutaal Amber Chaudron de plek in van de afwezige Van Luxemburg.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
Tijdens de pauze de prima aanwijzingen van PaardeKracht en juist die woorden bleken van tactische waarde in de tweede helft. Geke Maat slim en listig op volle snelheid op rechts. De pass prima op maat op de inkomende Sandra Owel die op fraaie wijze prachtig scoorde.
Een 2-0 voorsprong en de geur van de exotische beleving bleef aanwezig. Kim Buijn, ook al zo’n kanjer, die met regelmaat Jodan Boys aanvoerster Sophie Opschoor op snelheid passeerde.

vv RCL II - cvv Jodan BoysEen overtreding halverwege de tweede helft werd door niemand minder dan Amber Chaudron genomen. Eerst nog eventjes, net als Nikki van Luxemburg dat altijd doet, de bal goedleggen en precies de juiste kleur voor leggen. Rood uiteraard want dat geeft power. Want vanaf zo’n slordige 35 meter schoot Amber Chaudron op schitterende wijze raak. 3-0 op het scorebord en nog steeds een heerlijke en open strijd.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
In de laatste fase scoorde aanvoerster Sophie Opschoor voor de Goudse ploeg maar de 3-1 stond als een huis. Geke Maat kreeg vlak voor het einde een mogelijkheid om het verschil nog beter te duiden maar dat lukte net niet.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
‘In het komende jaar maak ik dat goed. Dat beloof ik plechtig’, vertelde Geke Maat na afloop van het duel. Een prachtige overwinning en wat waren de meiden van de Leiderdorpse Racing daar blij mee. Ellis Oort glunderde van oor tot oor en bij Amber Chaudron kwamen spontaan de kuiltjes in de wangen.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
Die kon haar geluk niet op maar eerlijk gezegd werd dat wel afgedwongen. Een prima overwinning en de weg omhoog is ingeslagen.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
Ook de meiden van RCL III waren daar erg blij mee. Die vrolijkten tijdens de pauze van RCL tegen ACV die boel even op en wonnen even later met 9-1 van Ter Leede.

vv RCL III - vv Ter Leede III
Doelpunten van Iris Meertens, vijf wel te verstaan en Leslie Koomen die er twee voor haar rekening nam. Joyce de Jong en Amy Smits scoorden ieder éénmaal.

Meer beelden van RCL tegen Jodan Boys ziet u hier aangevuld met een aantal kanjers van RCL III

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: